Nejlépe umí načepovat pivo studenti z Opavy

  • 14:42,
  • Opava,

Studenti středních hotelové školy v Opavě soutěžili v čepování piva.Nejprve se utkali ve školním kole. Trojice nejlepších pak jako tým postoupila do kola krajského.A vedlo se jim opravdu skvěle: mezi devíti družstvy dokázali na porotu udělat nejlepší dojem.

Zlatý mok stéká do vlhké sklenice pod úhlem 45 stupňů a vytváří bohatou pěnu – to je jednoduchý popis, jak se  správně čepuje pivo. Ovšem tak jednoduché to není:

Navíc, když vás  přísným okem sleduje porota. Studenty opavské Střední školy hotelnictví a služeb to ale nevyvedlo z míry. V rámci praxe nebo i brigády se snažili čepování piva co nejlépe natrénovat a teď utkali ve školním kole soutěže Zlatovar cup.  Ale nešlo jen o pivo ve sklenici.

„Pro nás je nejdůležitější osobní příprava – vzhled studentů, výčepních. Osobní připravenost pracoviště. A potom výška pěny, hustoty pěny. A servis,“ připomíná předsedkyně poroty Ludmila Černínová.

Na přípravu dvou půl litrových sklenic piva měli soutěžící 3 minuty. Někdo využil plný časový limit, jiný měl hotovo mnohem dřív. Porota pak hodnotila tu podařenější sklenici.

Tři nejlepší výčepní se poté utkali jako jeden tým s ostatními soutěžícími v krajském kole. Za opavskou hotelovou školu to byla  Iveta Urbášková, Lucie Ambrožová a Lukáš Hudeček.  

 „Správně načepované pivo by mělo být s mírou , s láskou a dostatečnou čistotou a kvalitou piva,“ připomínal Jiří Vizauer, jeden z organizátorů soutěže.

To všechno se povedlo domácí Ivetě Urbáškové, která si kromě týmového titulu odnesla navíc i ocenění pro nejlepšího výčepního v kraji.




Hudební výlety: Advent s hlubokými žesti České filharmonie

08.12. 18:30 - 05.12. 20:11
Opava, Farní kostel sv. Jana Křtitele, Sudice

Hudební výlety: Vánoční stezka s Permoníkem

15.12. 15:00 - 05.12. 20:11
Opava, Kostel sv. Jana Křtitele, Hlučín

Hudební výlety: Český barokní Advent

15.12. 15:00 - 05.12. 20:11
Opava, Kostel sv. Stanislava, Bolatice


Nejčtenější zprávy

PR články

Více PR článků