Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Novozélandská hvězda odstartuje novou sezónu v Cooltouru

Šarmantně experimentální indie návštěva ze zahraničí, melancholický dvojkoncert, dávka turbošansónu, busker se dvěma Cenami Anděl i česká rapová ikona – takto se dá popsat první část nové hudební sezóny v Kulturním centru Cooltour Ostrava. Propracovanou sérii pěti koncertů odstartuje působivá zpěvačka z Nového Zélandu Princess Chelsea už poslední zářijovou sobotu.

Kulturní centrum Cooltour Ostrava v průběhu začátku tohoto měsíce oficiálně představilo program své hudební sekce pro první polovinu začínající sezóny 2018/2019. Nabídka uvedených pěti koncertů zve do klubu na Černé louce příznivce kvalitní tuzemské i zahraniční hudební produkce.

Hudební sezónu otevře v sobotu 29. září působivá zpěvačka z Nového Zélandu Chelsea Nikkel vystupující pod pseudonymem Princess Chelsea. Autorka virální senzace Cigarette Duet, za kterou si na internetových serverech vysloužila přes čtyřicet miliónů zhlédnutí, slibuje se svou vesmírnou, experimentální a především indie hudbou výlet do nepoznaných krajin vlastního nitra. Ostravský koncert, který patří do čtveřice podzimních vystoupení zpěvačky v České republice, doplní pomyslná česká princezna indie popu Never Sol.

Ve středu 10. října ostravské kulturní centrum rozezní zahajovací koncert podzimního společného turné Pohádky z Šera Ille & Bratři Orffové. Kapely pohybující se na alternativní české hudební scéně komentují všední život podmanivě civilním způsobem. České texty v obou případech doplňuje precizně zpracovaná směsice tónů složena mnohdy z nestandardních nástrojů. Koncerty Bratří Orffů a Ille pravidelně přináší nezprostředkovatelné zážitky.

„Listopad otevíráme hned během jeho prvního pátku se sázkou na jistotu – kapelou Poletíme?. Tahle parta se svou dávkou banjo punku a turbošansónu vždy roztančí celý Cooltour,“ uvádí s úsměvem Filip Košťálek, hudební dramaturg kulturního centra. V pátek 2. listopadu tak Ostravu čeká jeden z koncertů v rámci podzimního turné k nové desce tohoto hudebního uskupení. Kapelník, zpěvák, textař a zásadní osobnost Poletíme? je výtvarník Rudolf Brančovský, který uvádí, že díky netradiční sestavě nástrojů kapela zvládá punk stejně dobře, jako například jazz.

Listopadovou hudební produkci pak doplní koncert mladého písničkáře, který začínal jako busker u Lennonovy zdi v Praze a v roce 2016 získal ocenění Zpěvák a Objev roku hudebních Cen Anděl. Thom Artway, známý především svým prvním singlem I Have No Inspiration, představí Ostravě své nové, rychlejší, více elektronické a energetické album All I Know v pátek 23. listopadu.

V adventním čase poté sérií koncertů uzavře nadsázkové představení Kapitána Dema, alter ega uznávaného tuzemského hudebníka Jiřího Buriana. Populární hip-hopová postava je se svými údernými a vtipnými texty označována za největší českou rappovou ikonu. Svou přítomností kapitán Ostravu pobaví v sobotu 8. prosince.

Vstupenky na veškeré akce mohou zájemci zakoupit skrze webové stránky www.cooltourova.cz, či na pobočkách Ostravského Informačního servisu (Karolina, Elektra, Svinov a Přívoz). Jejich cena začíná již na 140 Kč.

Kulturní centrum Cooltour Ostrava je nestátní neziskové centrum, v jehož programu naleznou návštěvníci divadelní, hudební i taneční představení. Cooltour se také prezentuje jako iniciátor a tvůrce mnoha komunitních a participativních projektů, které si kladou za cíl zvýšení hodnoty nejen kulturního života v Ostravě.

PROGRAMOVÝ PŘEHLED HUDEBNÍCH AKCÍ KC COOLTOUR

29. 09. 2018 / 20:00 Princess Chelsea

11. 10. 2018 / 20:00 ILLE & Bratři Orffové

02. 11. 2018 / 20:00 Poletíme? CHCE TO TOUR!

23. 11. 2018 / 20:00 Thom Artway

08. 12. 2018 / 20:00 Kapitán Demo



Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Včera 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

25. dubna 2024 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

25. dubna 2024 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

25. dubna 2024 8:41 | Ostrava-Jih | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Izolatéři

Hlučín Nástup: od 1. května 2024 od 30 000 do 50 000 Kč/měsíc

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

25. dubna 2024 13:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

25. dubna 2024 13:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

25. dubna 2024 13:12 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

25. dubna 2024 12:35 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

25. dubna 2024 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Přípravy na MS v hokeji vrcholí. Pozor na falešné vstupenky a na halu přijeďte tramvají

24. dubna 2024 13:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Hokejové MS se rychle blíží a pořadatelé hlásí, že je téměř vše připraveno. Velký důraz se klade na bezpečnost, na které budou s pořadateli spolupracovat i složky IZS. Ostravu čekají i dopravní omezení a například dopravní podnik chystá speciální tramvajovou linku X.