Ivo Kaňák působil v nošovickém pivovaru už jako student Vysoké školy chemicko technologické, kde studoval obor pivovarství a sladařství. Nastálo nastoupil mezi pivovarníky v roce 1985. Jako sladovník, mistr, podsládek i sládek prošel v podstatě celý pivovar a zná jej tak naprosto dokonale. Za svůj pivovarský život navštívil kolem stovky pivovarů po celém světě. V každém z nich viděl něco zajímavého. Pocit měl ale vždycky stejný. „Byl jsem hrdý na své kolegy. Ten srdečný vztah k pivovaru a pivu, jaký mají lidé v Nošovicích, je naprosto výjimečný. A navíc to jsou vynikající odborníci, kteří obstojí ve světové konkurenci. Pivovarství neberou jen jako práci, ale jako poslání,“ říká Ivo Kaňák.
V jeho pivovarském životě se najde hned několik mimořádných momentů. V roce 1992 uvařil se svými kolegy Birell, který se stal nejoblíbenějším nealko pivem u nás, jeho synonymem v českém pivovarství. Přispěl také k tomu, že existuje chráněné zeměpisné označení České pivo a Radegast je jeho držitelem. V letošním roce pak udělal Ivo Kaňák zásadní historický zápis. „Byli jsme vyzváni, ať uvaříme novou dvanáctku, která se bude svojí hořkostí opět odlišovat od trhu. Ať dáme vyniknout našim dovednostem a znalostem, našemu umu a vášni pro pivo a uvaříme skutečně to nejlepší pro milovníky piva Radegast. Pak že se dá to pivo otestovat moravským pivařům, a když jim bude chutnat, budeme ho vařit.“
V prostředí minipivovaru uvařil Ivo Kaňák společně se svými kolegy tři piva: „Všechna tři byla výborná, pod každé bych se podepsal. Tisíc pivařů vybralo jeden vzorek a zrodila se tak Ryze Hořká 12, která je budoucností našeho pivovaru.“ A jaká je? „Opravdu hořká, plná, s výrazným chmelovým aroma, chuťově vybalancovaná, pobízející chuť na další. Mezi ležáky je unikátní,“ říká Ivo Kaňák rozhodně a dodává, že nové pivo v Nošovicích chmelí třemi druhy moravského chmele z úrodných hanáckých chmelnic. Ivo Kaňák se narodil v Beskydech a žije tady dodnes, kousek od pivovaru Radegast. „K životu v našem regionu vždy patřilo a patří hořké pivo. Věřím, že na něj budeme moci být nadále všichni hrdi. Uděláme pro to v našem pivovaru vše, co umíme,“ uzavírá.