Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Budirská

Ostrava slavila připomínku výročí 28. října. Doprovodný program připravila i Nová radnice

31. října 2022 9:36 | Ostrava-město | Eva Budirská

Ostrava slavila 28. říjen, den kdy se zrodil samostatný Československý stát. Při pietním aktu v Husově sadu si lidé připomněli důležitost tohoto svátku. Pro město je tento den i vzpomínkou na otevření Nové radnice, která si, jako každý rok, připravila pro veřejnost bohatý program.

Fakultní nemocnice v Ostravě otevře novou terapeutickou zahradu pro dětské pacienty

26. října 2022 10:30 | Ostrava-město | Eva Budirská

Pro děti a jejich rodiče je dlouhodobý pobyt v nemocnici vždy nepříjemnou událostí. V ostravské Fakultní nemocnici pro ně spolek Sára dětem vybudoval hřiště, kde mohou nyní příjemně krátit čas strávený léčbou.

Na řidiče v Ostravě čekají tento týden komplikace na ulici Rudná a Těšínská

24. října 2022 9:14 | Ostrava-město | Eva Budirská

Začala další rekonstrukce na ulici Rudná. V místech křížení s ulicí 17. listopadu na místě tzv. jižní rampy čeká na řidiče dočasné omezení. Od zítřka začnou Ostravské komunikace pracovat i na ulici Těšínská. Ani zde se opravy neobejdou bez komplikací.

Kam pak? Veletrh pracovních příležitostí na Lékařské fakultě nabízel studentům odpověď

20. října 2022 9:09 | Ostrava-město | Eva Budirská

Kam pak? To je otázka, kterou si na konci své cesty vzděláváním klade každý student střední nebo vysoké školy. Pro ty ze zdravotnických oborů pomáhá hledat odpověď veletrh pracovních příležitostí na Lékařské fakultě v Ostravě.

Rekonstrukce vodního díla Baška začala vypouštěním vody a odlovem vodních živočichů

19. října 2022 20:02 | Celý MS kraj | Eva Budirská

Oblíbená přehrada Baška na Frýdecko-Místecku slouží již od roku 1963 k rekreačním účelům. Nyní ale bude kvůli rekonstrukci až do konce roku 2024 uzavřena.

Máme prázdné vaky! Fakultní nemocnice v Ostravě hledá dárce krve

18. října 2022 12:36 | Ostrava-město | Eva Budirská

Fakultní nemocnice Ostrava má velký problém s nedostatkem krve. Důvodem je covidová nemocnost a zvýšená operativa, právě kvůli opatřením spojeným s nákazou. Zdravotníci apelují na všechny dárce, aby neváhali přijít. Nejvíce je potřeba krevní skupina 0 a A.

Díky pohotovosti a odvaze mladého muže dopadla policie v Ostravě pachatele, který sexuálně napadl a okradl mladou ženu

17. října 2022 8:57 | Ostrava-město | Eva Budirská

Další případ znásilnění v Ostravě. Zřejmě zdrogovaný pachatel si vyhlédl 25letou ženu v Komenského sadech. Nebýt pohotovosti mladého muže, který ženu uslyšel, policie by násilníka nejspíš nikdy nedopadla.

V Mošnově začala výstavba obchvatu obce, uleví od hustého provozu

12. října 2022 16:43 | Celý MS kraj | Eva Budirská

V Mošnově slavnostně zahájili stavbu silničního obchvatu. Jeho realizace významně zlepší kvalitu života v obcích, které doteď trpěly hustým provozem a kamionovou dopravou.

Handicapovaní hrdinové přebírali na krajském úřadě v Ostravě ocenění. Projekt letos ocenil in memoriam i Petra Langa, který bránil při střelbě na FNO dceru vlastním tělem

10. října 2022 14:11 | Celý MS kraj | Eva Budirská

Projekt Rekordy handicapovaných hrdinů oceňuje odvážnost, sílu a odhodlání hrdinů všedního dne a dokazuje nám, že postižením život nekončí. Letošní ročník vzpomněl i na tragickou událost – střelbu v FNO v roce 2019.

Očkujeme se pro život beze strachu. Ministerstvo zdravotnictví zahájilo svoji kampaň v Ostravě

10. října 2022 13:54 | Celý MS kraj | Eva Budirská

V Ostravě odstartovala nová očkovací kampaň ministerstva zdravotnictví Očkujeme se pro život beze strachu. Druhou posilovací dávkou proti covidu-19 se při té příležitosti nechal ve stanu před nemocnicí naočkovat i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více