Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Volnočasový areál v Bukovci slouží v zimě i v létě

15. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Pokud přijedete do obce Bukovec a vyslovíte slovo Kempaland, každý ví, kam vás má poslat. Kempaland je totiž volnočasový areál, na který jsou lidé z vesnice právem hrdi. Stál 28 milionů a funguje celoročně. Teď v něm ještě vládnou lyžaři.

Knihovnice z Budišova nad Budišovkou předčítá seniorům

12. března 2010 11:30 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V Budišově nad Budišovkou velmi dobře spolupracuje místní knihovna s domovem pro seniory. Kromě dovozu knih si důchodci oblíbili i pravidelné předčítání, které si vzala na starost vedoucí knihovny osobně.

Klimkovické RC Želvička získalo cenu za výstavbu Parčíku

11. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Díky odhodlání a vytrvalosti maminek z rodinného centra Želvička v Klimkovicích vznikl ve městě odpočinkový areál Parčík. Projekt je tak dobrý, že zvítězil v celorepublikové soutěži o nejlepší úpravu veřejného prostranství.

Díky společné sbírce mají Michálkovičtí opět funkční hodiny

9. března 2010 0:38 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Po dlouhých desetiletích se opět mohou lidé z Michálkovic u Ostravy řídit časem, který ukazují kostelní hodiny. Sbírka vznikla mezi občany naprosto spontánně. Zajímavým paradoxem je, že penězi nešetřili ani lidé, kteří do kostela vůbec nechodí.

V rodinném centru Beruška v Dolní Lutyni se líbí dětem i maminkám

8. března 2010 12:03 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Maminky v Dolní Lutyni mají o zábavu postaráno. Ani v nepříjemném počasí nemusí sedět doma. V rodinném centru Beruška najdou kamarádky pro sebe i pro své děti.

S ředitelem Úřadu práce v Karviné o narůstajícím počtu nezaměstnaných

2. března 2010 18:19 | Karviná | Eva Panošová

ředitelem Úřadu práce v Karviné, panem Radkem Foldynou, si budeme povídat o narůstajícím počtu nezaměstnaných.

Ledová maxikočka v Petřvaldu láká k posezení

25. února 2010 8:05 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Obří ledová socha stále ještě zdobí obec Petřvald na Novojičínsku. Šestimetrová kočka není ale jen ozdobou. Její autor vytvořil v jejich útrobách místnost k příjemnému posezení. Škoda jen, že netradiční iglú už brzy roztaje.

Na statku rodiny Burianovy v Bolaticích nahlédnete do historie

23. února 2010 11:21 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Na statku v Bolaticích na Opavsku už dnes sice nikdo nebydlí, ale život se zde nezastavil. A to díky synovi poslední obyvatelky statku, který ze svého rodného domu vytvořil skanzen.

Beseda s MUDr. Marcelou Poláčkovou o orientálním tanci

22. února 2010 14:03 | Ostrava-město | Eva Panošová

Taneční skupina Mata Hari, kterou zaštiťuje občanské sdružení MUDr. Marcely Poláčkové, vznikla před 3 lety v Paskově. Její členky se zajímají o orientální tance většinou ze zdravotních důvodů. Zbavují se tak problémů s páteří a snaží se tento druh pohybu propagovat formou divadelních představení. Díky tomu vznikla pohádka Aladinova lampa a krásná Aiša.

V Bolaticích na Opavsku ukončili plesovou sezónu masopustem

19. února 2010 12:04 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V Bolaticích na Opavsku s plnou parádou oslavili masopust. Masopust uzavírá plesovou sezónu. To znamená, že ode dneška až do Velikonoc by se lidé měli postit. Tuto tradici dodržují bolatičtí poctivě, a proto si ještě naposled pořádně vyhodili z kopýtka.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více