Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Policie provedla zátah na growshopy

7. listopadu 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Policisté v posledních dnech zasahovali v growshopech, tedy legálních obchodech, kde lze koupit i potřeby pro pěstování marihuany. Razie probíhala po celé republice a nevyhnula se ani Ostravě. V té bylo nuceno obchod dočasně uzavřít hned několik provozovatelů.

Obvody žádají Ostravu o více peněz pro základní školy

4. listopadu 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Magistrát města Ostravy přislíbil navýšení dotací pro žáky základních škol. Základní školy v Ostravě jsou totiž jedny z mála, které na jednoho žáka dostávají od obce příspěvek pouze tři tisíce korun. Magistrát tak vyhoví žádostem městských obvodů a příspěvek zvýší na sedm tisíc.

Ostrava nebude prodávat pozemky pod garážemi

1. listopadu 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Řada Ostravanů se v poslední době rozhoduje o koupi pozemku pod svou garáží. Může za to zvyšující se nájemné a nejistota z budoucnosti. Ti, kteří mají o pozemek zájem, mají ale smůlu. Magistrát města Ostravy totiž rozhodl, že je prodávat nebude.

Za sýry nakažené salmonelou hrozí výrobci pokuta

1. listopadu 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Společnost Milkeffekt, která v tuzemsku vyrábí sýry, čelí správnímu řízení. Do prodeje totiž poslala 158 kilogramů sýrů obsahujících bakterie salmonely. Nakažené zboží bylo všechno rozprodáno, společnosti teď hrozí pokuta ve výši desítek tisíc korun.

Podvedení klienti upozornili na cestovní agenturu Lázeňské pobyty

29. října 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Agentura Lázeňské pobyty totiž nabízí relaxační pobyty po celé republice. Klienti, kteří si z její nabídky vyberou, ale nikam neodjedou. Firma si totiž nechá zaplatit peníze a se zákazníky přestane komunikovat.

a demonstraci v Ostravě se sešly dvě stovky radikálů

21. října 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Zhruba dvě stě radikálů se sešlo v sobotu po poledni u bývalého sídla OKD na nepovolené demonstraci. Po druhé hodině pak začal kandidát DSSS Petr Borna číst prohlášení strany.

Nájemníci přinesli RPG petici, mají obavy ze štěnic

18. října 2013 0:00 | Karviná | Jan Varga

Obyvatelé domu v Karviné se obávají štěnic. V jednom bytě se totiž objevily a nájemníci mají obavy, aby se parazité nerozšířili do dalších bytů. Po neúspěšném jednání proto na RPG donesli petici, podepsanou všemi nájemníky. Podle RPG jsou v těchto případech za vyčištění odpovědní právě nájemníci.

Násilník vyhrožoval matce pomstou a zabitím

17. října 2013 0:00 | Karviná | Jan Varga

Karvinští policisté zadrželi 30letého muže, který vyhrožoval a pronásledoval svou matku. Za to, že zrušila jeho trvalý pobyt ve svém bytě, jí muž vyhrožoval pomstou a dokonce zabitím. Pronásledování trvá už od jara letošního roku, pachatel je nyní v policejní cele.

Kdo nepodepsal smlouvu, tomu RPG nevyměnila okna

7. října 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Teď pro vás máme příběh nájemníka, který řeší spor se společností RPG byty. Muž nesouhlasí s podpisem nové nájemní smlouvy, kterou považuje za nevýhodnou. Teď je ale v domě jediný, kdo nemá vyměněná stará okna za nová. Podle firmy RPG nemá na jejich výměnu nárok zároveň s těmi, kdo už novou smlouvu podepsali.

Bezpečnost v Přívoze bude zajišťovat 14 strážníků

7. října 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Zrekonstruovaná policejní služebna na ulici nádražní a 14 strážníků v terénu. Tak vyslyšel městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz dlouhodobé stížnosti občanů, kteří nesouhlasí s centralizací bezpečnostních složek, protože se v ulicích Přívozu necítí bezpečně. Od příštího týdne bude služebna v plném provozu.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více