Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Odboráři se s vedením OKD opět nedohodli

12. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Situace v OKD se vyhrocuje. Vedení firmy se s odbory opět nedomluvilo. Na úterním jednání odboráři odmítli návrh vedení společnosti na dvacetiprocentní snížení platů. OKD však trvá na svém. Odboráři proto požadují setkání s ředitelem.

11. září od základu změnilo leteckou dopravu

12. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Svět si dnes připomíná jednu z nejhorších událostí novodobé historie. Je to přesně dvanáct let, co po nárazu letadel do budov Světového obchodního centra zemřely tisíce lidí. Podle dopravců tato událost od základu změnila leteckou dopravu a vše co s ní souvisí.

Kotlíkové dotace přijel podpořit ministr Podivínský

12. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Někteří lidé mohou už letos ocenit přínos nových ekologických kotlů, které získali díky kotlíkovým dotacím. Tuto zimu už bude novými kotly topit 620 domácností. Že je o dotace zájem se přijel do našeho kraje přesvědčit také ministr životního prostředí.

Do Ostravy opět přiletí Ruslan

11. září 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Organizátoři obří akce DNY NATO odtajnily program pro letošní ročník. Ten zpestří napříkald dvě mimořádné letecké události - po pěti letech uvidíme legendární obří letadlo RUSLAN. A jako důkaz dobré spolupráce také předvedou společný let piloti českého a slovenského armádního letectva.

Evropské dotace bude Moravskoslezskému kraji přidělovat Praha

11. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Moravskoslezský kraj přestane rozhodovat o evropských dotacích. Systém regionálních operačních programů, které dosud příliv dotací koordinovaly, se totiž zruší a vše přejde pod centrální úřad, který bude sídlit v Praze. Důvodem byly časté chyby v čerpání peněz.

Moravskoslezský kraj staví železniční spojení do Mošnova

10. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Cestující se dostanou na letiště v Mošnově také po železnici. Zastupitelé MS kraje dnes slavnostně zahájili výstavbu kolejového napojení k letišti Leoše Janáčka, které bude využívat také nákladní doprava. První cestující by mohli využít nové spojení už na podzim příštího roku.

Ostravu trápí přemnožení holubi

10. září 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Ostravany stále více trápí přemnožení holubi. Nejen, že znečišťují veřejná prostranství, ale také jsou velkými přenašeči různých parazitů. Nemalý podíl na jejich hnízdění ve městech mají lidé, kteří je pravidelně krmí.

Obvod Moravská Ostrava a Přívoz zbourá opuštěné garáže v centru Ostravy

6. září 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Chátrající opuštěné soukromé garáže v centru Ostravy budou zbourány. Objekty mají narušenou statiku a jsou pro okolí nebezpečné. Městský obvod také vyzval ostatní majitele objektů, kteří je nevyužívají, aby se k demolici přidali.

Konopné lékárny vadí komoře lékárníků

6. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

I když ještě konopí do lékáren nedorazilo, lidé ho mohou zakoupit v konopných lékárnách. Podle české lékárnické komory zneužívají konopné lékárny názvu lékárna a jejich přípravky nespadají do kategorie léčiv.

Česká centra lákají turisty do Moravskoslezského kraje

5. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Ředitelé českých center budou v zahraničí lákat turisty do MS kraje. S největšími krásami a památkami se přijeli seznámit přímo do Ostravy. Ve světě tak budou šířit povědomí například o industriální památce Dolní oblast Vítkovice, Národním divadle Moravskoslezském nebo o festivalu Colours of Ostrava.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více