Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Seniory trápí přemnožené kočky

6. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Obyvatelé domů s pečovatelskou službou v Ostravě-Zábřehu sepisují stížnosti. V okolí jejich domovů se totiž přemnožily kočky, které lidem značně znepříjemňují život. Vedení městského obvodu slíbilo, že do konce dubna problém vyřeší. Situaci však komplikuje několik důchodkyň.

Ředitele SaK Studénka obvinila policie ze zpronevěry

6. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Jan Varga

Hospodářská kriminálka tento týden obvinila ředitele příspěvkové organizace Sport a Kultura Studénka z trestného činu zpronevěry. O případu jsme vás informovali už dříve. Ředitel odcizil z účtů a pokladen společnosti téměř sedm milionů korun.

Státní maturity začaly testem z matematiky

3. května 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Testem z matematiky zahájily tisíce maturantů zkoušku z dospělosti a to pod dohledem státu. Oproti loňskému roku neměli studenti letos na výběr obtížnost písemných testů, všechny jsou v jedné úrovni.

V Opavě probíhá výstava o Janu Balabánovi

3. května 2013 0:00 | Opava | Jan Varga

Slezské zemské muzeum v Opavě připravilo unikátní výstavu o životě a díle ostravského spisovatele Jana Balabána. Jde o první připomínku autorovy tvorby od jeho náhlého úmrtí před třemi lety. Návštěvníci tak mohou vidět originální rukopisy některých děl nebo například spisovatelovu knihovnu.

Ostrava si připomíná 68 let osvobození města

2. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Město Ostrava s Krajským vojenským velitelstvím pořádalo v úterý vzpomínkovou akci k 68. výročí osvobození města od fašistických okupantů. K Památníku Rudé armády přišli položit věnce zástupci MS kraje, Armády české republiky a váleční veteráni.

Zloději vyloupili poštu v Ostravě-Zábřehu

2. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Ostravští kriminalisté pátrají po dvou neznámých pachatelích, kteří v pondělních odpoledních hodinách vykradli pobočku České pošty v Ostravě-Zábřehu. Z místa si odnesli desítky tisíc korun, hrozí jim tak trest odnětí svobody až ve výši deseti let.

V sanitkách bude jezdit méně lékařů

30. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Záchranné služby, ale i jiná zdravotní zařízení, musí do konce roku vyřešit nepříjemný problém. Od 1. ledna 2014 přestane platit přechodová legislativa, která v Česku povolovala větší počet přesčasových hodin. Lékaři tak budou moci jezdit v sanitkách podstatně méně než doteď.

Obejmutí matky zdarma

30. dubna 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Kampaň „Free hugs" neboli obejmutí zdarma je stále oblíbenější formou, jak upoutat pozornost veřejnosti. Dobrovolníci v ní poskytují objetí každému člověku, který projeví zájem. V některých případech se tímto způsobem také lidé snaží upozornit kolemjdoucí na vlastní trable.

O víkendu spadnou teploty až o 12 stupňů

29. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Českou republikou se o víkendu prožene studená fronta. Do našeho kraje dorazí v noci ze soboty na neděli. Teploty se tak mohou propadnout až o 12 stupňů a poslední víkendový den budou provázet časté srážky.

Mladé hráče přišli podpořit florbalisté Vítkovic

29. dubna 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Na čtvrteční finále florbalového turnaje žáků základních škol ČEZ street hockey 2013 přišel mladé hráče podpořit také vítězný tým letošní extraligy WOOW Vítkovice, který žákům přinesl ukázat také vítězný pohár.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více