Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Velikonoční výstava zahrádkářů v Krásném Poli

25. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Svaz zahrádkářů v Ostravě Krásném poli uspořádal už třetí ročník výstavy s velikonoční tématikou. Návštěvníci se mohou až do neděle přijít podívat na tradiční ručně vyrobené pomlázky a další symboly, které k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří.

Světový den vody se slaví také v Ostravě

25. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Letos se už po dvacáté slaví 22. Března světový den vody. Důvodem je skutečnost, že na planetě více jak miliarda lidí trpí nedostatkem této tekutiny. Pro studenty základních a středních škol připravila ostravská Vysoká škola Báňská v rámci tohoto dne sérii přednášek a exkurzí na téma voda a její využití.

Ostrava schválila novelu vyhlášky o čipování psů

22. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Všichni psi, kteří do konce minulého roku měli na svém těle čitelné tetování, nemusí mít v tuto chvíli čip. Po úpravách, které městu doporučilo ministerstvo vnitra, schválilo takto novelizovanou vyhlášku ostravské zastupitelstvo.

Z Nádražní ulice v Ostravě-Přívoze zmizí městští strážníci

22. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Služebna městské policie na Nádražní ulici v Přívoze se stěhuje. Proti tomu se ale staví lidé, kteří se v části města necítí bezpečně a sepisují petice. Městský obvod se proto rozhodl pro kompromis. Ze služebny zachová alespoň kontaktní místo s kamerovým systémem.

Soutěž v rámci projektu Technika nás baví

21. března 2013 8:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Soutěž o nejlepší model dřevěného auta v rámci projektu Technika nás baví, má své vítěze. Ceny žákům základních škol předali zástupci MS kraje společně s pracovníky agentury pro regionální rozvoj. Vítězné modely budou vystaveny pro veřejnost až do 10. dubna.

Frenštát rozdělil peníze ze sbírky

21. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Zastupitelé Frenštátu pod Radhoštěm jednali o rozdělení finanční sbírky, která vznikla na pomoc obětem únorového neštěstí. Připomínáme, že na speciální konto města poslali lidé z celé země více, než osmnáct milionů korun.

Budoucnost Technického muzea Tatra Kopřivnice

20. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Nový majitel automobilky Tatra získal kromě výrobního závodu i vzácnou expozici technického muzea. Jaká budoucnost historická vozidla nevyčíslitelné hodnoty čeká?

Regionální ozvěny Febiofestu v Opavě se blíží

20. března 2013 0:00 | Opava | Jan Varga

Jubilejní dvacáté regionální ozvěny festivalu Febiofest se letos uskuteční v Opavě. Diváci budou moci zhlédnout osm filmů různých žánrů i zemí, ve kterých díla vznikala. Pojďte se s námi podívat na malou ochutnávku.

Ve vzdělávacím projektu je 37 mateřinek MS kraje

19. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Po třech letech vrcholí desetimilionový projekt zaměřený na posílení pedagogických dovedností učitelů mateřských škol Informatorium školy mateřské. Do projektu se zapojilo dva a půl tisíce pedagogů ze čtyř krajů republiky. Největší zastoupení měl právě MS kraj.

Obyvatelé Brušperku se rozhodli pro krytý bazén

19. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Jan Varga

V Brušperku postaví nový krytý bazén. Rozhodli o tom obyvatelé v referendu, které pro ně přichystalo vedení města. V letošním roce se konečně podařilo získat dotace ve výši 20 milionů korun a výstavbě tak už nestojí nic v cestě.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více