Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

TV Polar vysílá už rok na svém kanále

5. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Televize Polar slaví pátého března první výročí, kdy vysílá 24 hodin denně na svém vlastním kanále pro celý MS kraj. V následující reportáži vám prozradíme, jaké novinky pro letošní rok naše televize divákům přichystala a na jaké změny se mohou těšit.

Dopravní kolaps kvůli změnám v MHD nenastal

5. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Nové jízdní řády v ostravské městské hromadné dopravě prošli zkouškou prvního pracovního dne. Dopravní kolaps, kterého se někteří obávali, nenastal. Kdo si nebyl jist, jak se dostane do svého cíle, mohl se informovat u pracovníků dopravního podniku, kteří byli ráno přítomni přímo na patnácti klíčových zastávkách.

Lidé z ubytovny v Přívoze mohou skončit na ulici

4. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Už jen čtvrt roku zbývá lidem z ubytovny v Ostravě Přívoze, než se budou muset vystěhovat. Obvod totiž zařízení, kde bydlí také lidé z lokality Přednádraží, bez náhrady ruší. Někteří ale nemají kam jít a hrozí jim, že skončí na ulici.

Lékaři v Moravskoslezském kraji protestovali pouze symbolicky

4. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Lékaři v MS kraji se přidali k pátečnímu protestu proti současné úrovni lékařské péče pouze symbolicky. Takzvaný den zdraví lékařů se měl týkat především nemocnic a některých soukromých ambulancí. Většina lékařů ale normálně ordinovala.

Chystané změny v MHD komplikují lidem život

1. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Velké změny v ostravské městské hromadné dopravě jsou za dveřmi. Už od neděle 3. Března budou úplně zrušeny některé autobusové a tramvajové linky, další spoje pojedou po nových trasách a budou mít menší kapacitu nebo pojedou v delších intervalech. Mnohým lidem se tak značně zkomplikuje například cesta do práce.

Studenti přivezli do Ostravy čistý vzduch

28. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Masarykovo náměstí v Ostravě zažilo zaručeně nejčistší vzduch v celé jeho historii. V rámci projektu Dýchej to, nechali Studenti vysokých škol obyvatele na vlastní kůži zažít, že Ostrava jednou může být čistším městem. Po celý den se mohli zájemci nadýchat čerstvého vzduchu ve speciálně upraveném vzduchotěsném stanu.

Ostravská zoo bude mít safari

28. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Pozorování zvířat z bezprostřední blízkosti a v přirozeném prostředí. To je novinka, kterou pro návštěvníky chystá ostravská zoo. Do konce roku má v zadní dosud nevyužité části vyrůst safari asijských kopytníků.

Marihuana bude ještě letos k dostání na předpis

27. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Marihuana bude legálně sloužit ke zmírnění závažných onemocnění. Novelu zákona o využívání konopí k léčebným účelům, která byla schválena v lednu, podepsal také prezident. Ještě letos tak budou nové léky k zakoupení na elektronický předpis.

Vítkovická nemocnice má nové iktové centrum

27. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Rychlou diagnostiku a okamžité zahájení léčby s cévní mozkovou příhodou umožní nově zrekonstruované iktové centrum Vítkovické nemocnice v Ostravě. Mozková příhoda je druhou nejčastější příčinou úmrtí u lidí středního a vyššího věku. Jen v roce 2010 na ni v republice zemřelo jedenáct a půl tisíce lidí.

Eskalátory ve Svinově stále vypínají lidé

26. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Eskalátory v přednádražním prostoru ve Svinově mají stále výpadky. Příčinou jsou vandalové, kteří je neustále vypínají z provozu. Situaci nevyřeší ani funkční kamerový systém, protože k vypnutí stačí pouhých pár vteřin a strážníci tak viníka nestačí včas zadržet.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více