Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

První pomoc Ostravanům zajistí defibrilátory

26. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

V největším ostravském nákupním centru jsou nově umístěny dva defibrilátory pro okamžitou pomoc při zástavě srdce. Přístroje budou obsluhovat strážní a další personál, který proškolí pracovníci městské nemocnice. Ještě během roku by se měli defibrilátory dostat i na další veřejná místa, kde se pohybuje hodně lidí.

Ředitel SaK Studénka údajně zpronevěřil miliony

25. února 2013 0:00 | Nový Jičín | Jan Varga

Hospodářská policie vyšetřuje ředitele příspěvkové organizace Sport a kultura ve Studénce za zpronevěru skoro šesti milionů korun. Částka, kterou ředitel odcizil, pochází z velké části z peněz, kterými měla být placena elektřina, teplo a vodné stočné v městském zimním stadionu. Chybějící finance půjčí organizaci město.

Tatra Kopřivnice je v exekuci od prosince minulého roku

25. února 2013 0:00 | Nový Jičín | Jan Varga

Dále sledujeme případ exekuce, kterou nařídil okresní soud v Novém Jičíně na automobilku Tatra Kopřivnice. Podařilo se nám zjistit, že exekuce je výsledkem dohody mezi věřitelem firmy a jejím vedením.

Městská nemocnice v Ostravě posílí výjezdovou službu

22. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

O novém systému poskytování lékařské první pomoci v Městské nemocnici Ostrava jsme vás již informovali. V rámci těchto změn chce vedení nemocnice zároveň posílit řady ambulantních a výjezdových lékařů. Změny začnou platit od prvního března.

Společnost Tatra Kopřivnice čelí exekuci

22. února 2013 0:00 | Nový Jičín | Jan Varga

Automobilka Tatra čelí kvůli dluhům exekuci, nařídil ji Okresní soud v Novém Jičíně. Exekutor vydal příkaz, který se týká prodeje kopřivnického podniku. Podle serveru Ekonom.cz se má dražební jednání konat 15. března.

Policejní hlídka v Českém Těšíně zachránila rodinu z hořícího domu

21. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Sedm lidí, čtyři dospělé a tři děti, zachránili v noci na středu strážník a policistka v Českém Těšíně. Na své pravidelné obhlídce si všimli, že se ze sklepních prostor jednoho z rodinných domů valí hustý kouř. Neváhali a okamžitě nic netušící sedmičlennou rodinu z domu evakuovali.

Pět set kol poputuje za africkými školáky

15. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

První kontejner se zhruba pěti sty koly vyrazil do Gambie. Už za měsíc se tak mohou africké děti dopravit do školy na opravených a darovaných kolech, které pro ně v České republice získala společnost Kola pro Afriku.

O očkování proti klíšťové encefalitidě je malý zájem

13. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Česká republika vykazuje nejvíc případů klíšťové encefalitidy v Evropské unii. I přesto, že se nechává očkovat stále více lidí, pořád je to necelá pětina populace. Malý zájem hlásí také očkovací centra v MS kraji. Přitom hlavně senioři po prodělané nemoci trpí dlouhodobými následky.

Lidé z Přednádraží se dočasně stěhují jinam

13. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Lidé z Přednádraží se kvůli kruté zimě dočasně stěhují jinam. Většina rodin nalezla bydlení u přátel, známých nebo na ubytovnách. Na Přednádraží se ale chtějí vrátit hned, jak to počasí dovolí a dělníci dokončí opravu střechy na domu číslo 8.

Výmoly zatěžují řidiče i jejich peněženky

12. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

O potížích, které řidičům způsobují výtluky na cestách, jsme vás již informovali. Teď vám přinášíme informace o tom, jak mohou řidiči problémy spojené s rozbitými vozovkami řešit a kolik je bude stát případná výměna pneumatik.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více