Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Dopravu přes Staré Hamry komplikují kamiony, sníh i vyvrácené stromy

5. února 2020 16:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik let stejná písnička. Neukáznění řidiči kamionů v Beskydech ignorují zákaz vjezdu na horskou silnici přes Staré Hamry. Ve středu tam dopravu na čas zastavily i větrem vyvrácené stromy.

Dřevěnku v Bílé zachvátil požár. Majitelé se zachránili, pes zahynul

5. února 2020 16:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Škodu za necelý milion korun způsobil požár, který vypukl v úterý večer v dřevěnce v beskydské obci Bílá. Obyvatelům se naštěstí podařilo před plameny utéct.

Zloději kradou z aut katalyzátory. Drahé kovy z jejich útrob prodávají ve sběrnách

4. února 2020 12:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jen několik minut stačí zručnému zloději k tomu, aby z výfukového potrubí pod automobilem odmontoval katalyzátor. Několik zlodějů už policie dopadla a čeká je trest.

Chřipka nabírá na síle. Některé nemocnice zakazují návštěvy hospitalizovaných

3. února 2020 17:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, Městská nemocnice v Ostravě-Fifejdách, Slezská nemocnice v Opavě, Nemocnice v Havířově či v Novém Jičíně. V těchto nemocnicích už je vyhlášený zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Důvodem je chřipka.

Policisté z Karvinska si loni na konto připsali řadu úspěšných zásahů

3. února 2020 12:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bezpečnostní situace na Karvinsku je stabilizovaná. Vyplývá to z policejní statistiky za loňský rok. Vedle pokut za odhalené přestupky mají policisté z Karvinska na kontě také celou řadu zásahů proti pachatelům trestných činů.

Traktor skončil na střeše. Nehoda mezi Ostravou a Havířovem zastavila dopravu

2. února 2020 18:46 | Ostrava-město | Libor Běčák

AKTUALIZOVÁNO/ V dlouhé koloně uvízli v neděli v podvečer motoristé na silnici mezi Ostravou a Havířovem, když byla Rudná zatarasena nehodou osobního automobilu s traktorem.

Při požáru bytu v centru Havířova se nájemník přiotrávil jedovatými zplodinami

2. února 2020 9:01 | Havířov | Libor Běčák

AKTUALIZUJEME/ Do centra města, kde byl hlášený požár bytu, spěchali v sobotu odpoledne havířovští hasiči, zdravotníci záchranné služby a policisté.

Chaos v křižovatkách. V Třinci scházejí nebo přebývají dopravní značky

31. ledna 2020 8:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik křižovatek v Třinci má nesprávné dopravní značení. Řidiči v nich nevědí, kdo má přednost. Úředníci magistrátu už situaci prověřují.

Senioři z Orlové mají nové kontaktní místo, kde se mohou scházet a kde jim poradí

29. ledna 2020 13:02 | Orlová | Libor Běčák

Kontaktní místo, takzvaný Senior Point, otevřeli nově v Orlové. V rámci Moravskoslezského kraje se jedná v pořadí už o patnácté místo zaměřené především na starší generaci.

Dům se seniory poškozený explozí plynu už je opět obydlen. Policie ale zatím nemá potvrzenou příčinu výbuchu

28. ledna 2020 10:24 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Téměř rok uplynul od výbuchu plynu v domě se seniory v Horních Bludovicích. Dešťová voda se měla dostat do kotelny, kde zhasla plamen plynového kotle. Přesná příčina však dosud potvrzena nebyla.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více