Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

250 km/hod! Po tragické nehodě v Orlové zemřel mladý muž

9. února 2017 10:20 | Orlová | Lukáš Zavadil

Od brzkých ranních hodin probíhá vyšetřování tragické dopravní nehody. Po nárazu do sloupu v obrovské rychlosti zemřel mladý muž. Nehoda se stala v ulici Lazecká, na místě zasahovaly všechny složky IZS. Jeden z jízdních pruhů byl zcela uzavřen. Příčiny nehody vyšetřují policisté. Na jedné z fotografií je vidět tachometr z vozu, který se po nárazu zasekl na hodnotě 250 kilometrů za hodinu.

Architektonická soutěž na obnovu jatek v Ostravě je vyhlášena

8. února 2017 15:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V pondělí 6. února byla oficiálně vyhlášena soutěž o návrh na rekonstrukci městských jatek. Běží tedy lhůta pro architektonické kanceláře, které se chtějí do soutěže přihlásit se svou vizí využití zchátralého areálu.

Policie pátrá po 29letém muži z Bašky, může být v ohrožení života

7. února 2017 22:43 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Již pět dní pohřešuje rodina svého devětadvacetiletého syna, který odešel 2. února 2017 na firemní večírek v obci Baška. Od odchodu z uvedené akce (zhruba od osmé do desáté hodiny večerní), nepodal o své osobě ani svém pobytu rodině žádné informace. Naposledy byl spatřen při odchodu ke svému domovu svými spolupracovníky.

Ostrava navýšila částku na rekonstrukci porubského KD Poklad

6. února 2017 10:51 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Rekonstrukce Domu kultury Poklad si vyžádá další peníze. Zastupitelé schválili navýšení investiční účelové dotace pro tento projekt. Rozestavěný Poklad totiž za téměř tříletou konzervaci stavby značně zchátral.

Potápěč zkolaboval pod vodou ve štole, zachránili jej kolegové

6. února 2017 8:12 | Opava | Lukáš Zavadil

Zdravotnická záchranná služba byla o víkendu volána k ohroženému potápěči na Opavsku. Operátoři ZZS převzali před patnáctou hodinou prvotní informaci o vážných zdravotních obtížích muže, který se potápěl ve starém důlním díle v Čermné, nedaleko Vítkova, na Opavsku. Na pomoc byla ihned vyslána vítkovská posádka rychlé lékařské pomoci.

Ostrava podpoří projekty lidí ve veřejném prostoru

4. února 2017 12:44 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Zastupitelé na svém posledním zasedání schválili dotační program na revitalizaci a estetizaci veřejného prostoru. Přihlásit svůj nápad nebo projekt bude moct od 1. března prakticky kdokoliv.

Speciální sanitka vezla ženu a dvě děti s vysoce infekční nemocí

4. února 2017 10:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Výjezdová skupina Týmu pro specializované činnosti ZZS MSK v pátek 3. února realizovala další „ostrý“ zásah. Jednalo se o nestandardní transport tří pacientů, ženy a dvou malých dětí, s vysoce infekční chorobou.

Moravská Ostrava a Přívoz se zajímá o likvidaci lagun

3. února 2017 19:00 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Už přes dvacet let se - zatím neúspěšně - táhne rozsáhlá likvidace lagun. Po vytěžení dvou set tisíc tun kalů se ukázalo, že na místě je dalších zhruba 91 tisíc tun odpadu. Takzvané nadbilanční kaly začne na podzim těžit společnost AVE CZ.

Ostrava vyhlásila dotační program k 750. výročí zmínky o městě

30. ledna 2017 9:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

850 tisíc korun. Přesně tolik vyčlenili zastupitelé Ostravy na podporu kulturních projektů a akcí, které připomenou historii Ostravy. Město totiž letos bude slavit 750. výročí první písemné zmínky.

Ostrava vyhlásila architektonickou soutěž na rekonstrukci jatek

29. ledna 2017 22:20 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Krok dopředu, i tak se dá nazvat posun v plánované obnově městských jatek v Ostravě. Zastupitelé rozhodli o vypsání otevřené mezinárodní architektonické soutěže.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více