Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Moravská Ostrava a Přívoz podporuje technické nadání předškoláků

27. ledna 2017 19:00 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

​Nedostatek zručných řemeslníků, aktuální problém nejen v Ostravě. Mateřská škola Hornická se rozhodla podchytit téma u malých předškoláků. Vznikl tak zajímavý projekt podpory technického nadání.

Žena a dítě se přiotrávili oxidem uhelnatým v Malé Morávce

22. ledna 2017 15:33 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v sobotu 21. ledna večer u případu otravy oxidem uhelnatým na Bruntálsku. Operační středisko ZZS bylo kontaktováno po dvacáté hodině z obce Malá Morávka. Nahlášen byl zhoršující se stav nevolnosti u třiadvacetileté ženy s bolestí hlavy, poruchou zraku a křečemi v končetinách. Příznaky nevolnosti mělo jevit také tříleté dítě. Na místo byla vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Rýmařova.

Moravská Ostrava a Přívoz je centrem kultury a vzdělávání

21. ledna 2017 15:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Moravská Ostrava a Přívoz je centrem kultury a vzdělávání. Potvrzují to úspěšné akce a projekty stejnojmenné příspěvkové organizace, ta ve svých střediscích nabízí program pro všechny věkové generace, ať už ve Výstavní síni Sokolská 26, v klubech Atlantik a Parník nebo v oblíbeném Minikinu a v kulturním zařízení Gama.

Ostrava připravuje expozici "Czech Cities" spolu s Prahou a Brnem

21. ledna 2017 11:06 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava se i letos v březnu zúčastní na veletrhu investičních příležitostí ve francouzském Cannes. Město bude vůbec poprvé sdílet jednu expozici společně s Prahou a Brnem. Připravovat ji ale bude právě Ostrava.

O ostravské Mistrovství Evropy v krasobruslení je velký zájem

20. ledna 2017 10:18 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravu čeká už na konci ledna mistrovství Evropy v krasobruslení. Velkou sportovní událost ozdobí speciální upomínkové předměty. Ostrava je v těchto dnech představila veřejnosti.

Bezpečnostní dobrovolníci se v Mariánských Horách osvědčili

19. ledna 2017 20:27 | Ostrava-Mariánské hory | Lukáš Zavadil

Mariánské Hory a Hulváky mají za sebou první ročník projektu Bezpečnostní dobrovolník. Radnice díky němu navázala spolupráci se studenty Střední odborné školy ochrany osob a majetku. Lidé je během loňského roku mohli potkat každý den v ulicích.

Ostrava letos oslaví 750 let od první písemné zmínky

19. ledna 2017 19:43 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravu čeká rok oslav. Letos uplyne 750 let od první doložené písemné zmínky o městě. Magistrát ve spolupráci s Ostravským muzeem a archivem připravil celoroční projekt vedený speciální pracovní skupinou.

Policie v Ostravě pátrá po agresivním sprejerovi

19. ledna 2017 8:58 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dne 29. prosince 2016 jsme Vás informovali o zahájení úkonu trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a přečinu nebezpečné vyhrožování, kterého se dopustil dosud nezjištěný pachatel.

U Frýdlantských mostů v Ostravě vykolejila tramvaj

17. ledna 2017 8:59 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

AKTUALIZOVÁNO: Tramvaj je již odtažená a trať je průjezdná. Ranní dopravní nehoda tramvaje zkomplikovala dopravu v centru Ostravy. Podle DPO byla zavedena náhradní autobusová doprava mezi zastávkami Výstaviště - Krajský úřad - Nová Ves vodárna.

Zahradní chatka v Bruntálu shořela kvůli špatnému odvodu spalin

16. ledna 2017 15:01 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí dopoledne v Bruntálu u požáru dřevěné zahradní chaty. Hořet začalo po technické závadě v souvislosti s topením - odvod spalinové cesty do komína procházel dřevěnou stěnou. Požár se obešel bez zranění osob, předběžná škoda byla hrubě odhadnuta na 200 tisíc korun. Hasiči museli rozebírat a pečlivě prolévat několik vrstev neodborného zateplení chatky především pomocí dřevěných desek.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více