Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petr Kůdela

Pro rodinu opět běželi farář i Jankulovski, stovky lidí tak pomáhaly rodině Ruibarových

31. října 2023 16:55 | Ostrava-Jih | Petr Kůdela

Už devátý ročník benefičního Běhu pro rodinu odstartoval od kostela svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu. Každým rokem je věnován výtěžek jednotlivci či rodinám v nouzi. I letos se postavili na start pětikilometrové trasy například římskokatolický kněz Vítězslav Řehulka a dvojnásobné vzdálenosti bývalý fotbalista Baníku Ostrava Marek Jankulovski.

Obyvatelé Ostravy-Jihu hlasují o úpravách obvodu, mají na to 13 milionů korun

31. října 2023 16:50 | Ostrava-Jih | Petr Kůdela

Obyvatelé Ostravy-Jihu i letos rozhodují o tom, jak se změní jejich okolí - parky, hřiště, dětské koutky, sportoviště, okolí školních budov i domů. Zda přibudou včelíny, meditační zahrady či veřejné kurníky. Hlasování v letošním ročníku participativního rozpočtu končí už v neděli 5. listopadu.

Mladí hasiči z Heřmanic dovezli z republikového šampionátu medaile z běhu s překážkami

31. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Hned sedm mladých hasičů a hasiček z Ostravy-Heřmanic se díky svým kvalitním i zlatým výkonům v regionálních pohárech probojovalo na republikový šampionát v Brně v běhu na 60 metrů s překážkami. Tam nakonec cinkly hned tři medaile. Všechny tyto hasičské naděje přijal a ocenil starosta Slezské Ostravy Richard Vereš.

Na setkání s občany v Kunčicích se mluvilo o kanalizaci i revitalizaci zámeckého parku

31. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Vedení radnice Slezské Ostravy tentokrát vyrazilo v rámci série veřejných podzimních setkání s občany za obyvateli Kunčic – do místní restaurace. Praktikuje tak už několik let osvědčený model, jak si co nejlépe poslechnout názory, rady či stížnosti občanů v jednotlivých částech Slezské Ostravy.

Na drakiádách se umoudřil déšť i vítr, všichni stateční drakomilci dostali dárečky

31. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Dvě víkendové drakiády na území Slezské Ostravy dělilo jen několik kilometrů - mezi loukou u hasičské zbrojnice v Kunčičkách a fotbalovým hřištěm v Heřmanicích. Ještě ráno všude pršelo a ani nejbližší předpověď počasí nevěstila nic jiného. Odpoledne se ale situace změnila k lepšímu a nespadla už ani kapka.

Obřadní síň na Jihu byla svědkem kamenné svatby, manželé by mohli učit toleranci

24. října 2023 17:03 | Ostrava-Jih | Petr Kůdela

V obřadní síni Ostravy-jihu se po dlouhých sedmi letech opět konala kamenná svatba, tedy zasloužená oslava po 65 letech společného soužití. Své úctyhodné ano si zde opět řekli Marie a Ludvík Szűcsovi z Ostravy-Zábřehu.

V Heřmanicích zazněly hned dvakrát známé melodie z filmů pro pamětníky

24. října 2023 17:02 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Galakoncert tanečního a swingového orchestru Zdeňka Pukovce v kulturním domě v Heřmanicích byl poměrně neobvyklý. Výběr nejkrásnějších a nejznámějších melodií z pamětnických černobílých filmů z 30. a 40. let 20. století zazněl jak naživo, tak na projekčním plátně.

Obyvatelé Ostravy-Jihu hlasují o úpravách obvodu, představujeme prvních 16 projektů

24. října 2023 17:00 | Ostrava-Jih | Petr Kůdela

Hlasování v letošním osmém ročníku participativního rozpočtu Náš Jih je tu. Veškeré vámi podané návrhy už prošly technickou analýzou a které z nich se budou v příštím roce realizovat, to už je na vás. Radnice na vítězné projekty rozdělí 13 milionů korun.

Vedení obvodu se setkalo s občany v Koblově, mluvilo se o kanalizaci i stavbě sportovní haly

24. října 2023 16:50 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Vedení radnice Slezské Ostravy vyrazilo v rámci série veřejných podzimních setkání s občany za obyvateli Koblova. Představilo jim například plán dostavby kanalizační sítě a vizi velké sportovní haly na místě dosluhující tělocvičny, kde se večerní setkání s Koblovany konalo.

Muglinovské hasiče ocenil i generál Vlček, své kulaté výročí oslavili průvodem i medailemi

24. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Dobrovolní hasiči v Ostravě-Muglinově oslavili 130 let od svého založení. Za celou éru vychovali mnoho kvalitních hasičů a hasiček, někteří z nich sloužili či dosud slouží jako profesionální hasiči.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více