Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petr Kůdela

Malí i velcí draci poletovali na louce v Muglinově, také letadla. Dětem chutnaly špekáčky.

19. září 2023 17:23 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Čerstvě vyrobení draci létali nad dětmi na louce v Muglinově. S výrobou dětem pomáhali přímo na premiérové slezskoostravské drakiádě rodiče a lektoři rodinného a komunitního centra Chaloupka.

Děti bavilo na Sovinci malování i živí dravci, vyhrávaly rodinné vstupenky do památek

12. září 2023 21:00 | Bruntál | Petr Kůdela

Krásné letní počasí se spoustou nejrůznějších ukázek, desítek atrakcí, malování, živých zvířat, soutěží o ceny, divadla i sladkostí si užívaly děti mezi chladivými zdmi hradu Sovinec v rámci Dne rodin. Zúčastnilo se jej několik stovek rodin, které podporují adopce a pěstounskou péči. Vstup do expozic byl zdarma.

Starosty městských obvodů z Čech překvapila pěkná Ostrava i slezskoostravská radnice

12. září 2023 17:00 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Na radnici Slezské Ostravy se setkali starostové městských obvodů a městských částí z celé České republiky. Diskutovali o aktuálních problémech svých měst, daních, školách, hazardu. Mnoho z nich ale přitom překvapila krása kdysi „černé“ Ostravy.

Florbalový tým z Mexika lákal nové talenty a slavil 30 let od vzniku

12. září 2023 17:00 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Ostravští florbalisté a florbalistky ze dvou zdejších týmů patří mezi extraligovou špičku. Málo lidí ale ví, že tým FBC Ostrava má svoji sportovní základnu na území Slezské Ostravy, konkrétně v části, zvané Mexiko.

Slezskoostravské fotbalové derby skončilo v Koblově rekordním výsledkem

12. září 2023 17:00 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Své napětí a bouřlivou atmosféru nemívají u nás pouze utkání v nejvyšších fotbalových ligách, ale i obyčejné zápasy mezi dvěma vesnicemi. Tentokrát šlo o tradiční rivaly ze Slezské Ostravy – TJ Sokol Koblov a Jiskru Hrušov – a ostravský městský přebor.

Heřmanický pivovar poděkoval svým příznivcům slavností na náměstí i přípravou rozhledny

5. září 2023 11:34 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Heřmanický pivovar, založený skupinou místních nadšenců, je dosud jediným zařízením svého druhu v obvodu Slezská Ostrava. Jako poděkování svým příznivcům, a to nejen z Ostravy, i letos uspořádal tradiční letní pivní slavnost.

Na Bazalech se konal mezinárodní turnaj fotbalových nadějí i s pořádnou diváckou kulisou

5. září 2023 11:29 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Tři desítky velmi mladých fotbalových týmů z ČR, Slovenska a Polska - ve věkových kategoriích sedmi a osmi let - si zahrály na ostravském stadionu Bazaly Mezinárodní turnaj přípravek U7 a U8. V příjemné sportovní kulise s několika stovkami fandících rodičů a dalších diváků z hlavní tribuny.

Prvňáčci ze Slezské Ostravy dostali na uvítanou dárečky, batoh a pamětní stužku

5. září 2023 11:23 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Do čtyř základních škol v obvodu Slezská Ostrava letos nastoupilo celkem 136 prvňáčků. Na každé škole dostali nejrůznější dárečky, na všech čtyřech mimo jiné i barevné baťůžky.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více