Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Devětkrát přepadl poštu s pistolí v ruce

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Devětkrát v průběhu 8 měsíců vtrhl 46letý muž na pošty v okresech Frýdek-Místek a Karviná s pistolí v ruce. Devátá pošta se mu stala osudnou. Stačil jen říct, že jde o přepadení a že chce peníze. V té chvíli za přepážkou poštovní úřednici vystřídali policisté, kteří ho na místě zatkli. Hrozí mu až 10 let vězení.

Meteorologové dnes v kraji opět vyhlásili signál regulace

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Situace se během dneška navíc dále zhoršuje. Limit pro polétavý prach, který je 50 mikrogramů na metr krychlový, byl dnes ve Věřňovicích na Karvinsku překročen už více než čtyřnásobně.

Muž skočil z okna ve třetím patře

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

29letý muž skočil dne 9.2.2010 kolem 22.20 hodin z okna domu ve třetím patře, situovaném asi 11,5 metrů nad úrovní okolního terénu. Po dopadu narazil do přední kapoty a čelního skla vozidla zn. Škoda Favorit, zaparkovaného pod oknem v Ostravě.

Opět je vyhlášen signál regulace

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Český hydrometeorologický ústav vyhlásil signál regulace pro Moravskoslezský kraj. Platnost signálu je od dnešního dne do odvolání.

Při dopravní nehodě na Karvinsku nepřežila řidička

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Renáta E. Orlíková

Tři jednotky profesionálních hasičů (ze stanic HZS MSK v Karviné, Českém Těšíně a Havířově) zasahovaly v Karviné-Loukách, kde došlo ke srážce nákladního automobilu s menším (5tunovým) bagrem na korbě a osobním automobilem Renault Thalia. Nehodu nepřežila řidička Renaultu.

O Dechové harmonii s dirigentem Karlem Briou

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

S dnešním hostem dne, profesorem Karlem Briou, si budeme povídat o Dechové harmonii Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě, která oslavila 20. výročí své existence.

Společnost ArcelorMittal Ostrava zahájila výstavbu odprášení provozu

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

V ArcelorMittal Ostrava byla zahájena výstavba odprášení provozu spékání železné rudy, takzvaná aglomerace. V rámci této akce budou instalovány tkaninové filtry, které výrazně sníží emise prachu.

Tající sníh ze střech v Ostravě zraňoval

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dnes, 19.2.2010 došlo krátce před 13 hodinou v Ostravě-Mariánských Horách k pádu tajícího sněhu ze střechy domu na pětileté děvčátko, jdoucí v danou chvíli za 34letou matkou, tlačící kočárek.

Bezdomovci v Dolní Lhotě tragicky zahynuli

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci na sobotu 20.2.2010 při požáru unimobuňky v obci Dolní Lhota (okres Ostrava-město). Při rychlém uhašení ohně objevili uvnitř dvě těla. Po sobotní dopolední prohlídce požářiště a výsleších několika obyvatel Dolní Lhoty lze potvrdit, že šlo o dva muže - bezdomovce. Nelze vyloučit, že za tragický oheň mohly svíčky.

Smrtelný úraz pádem ze stromu v obci Pstruží (Frýdecko)

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Záchranná služba dnes dopoledne zasahovala u smrtelného úrazu v obci Pstruží na Frýdecko-Místecku. Operační středisko převzalo před půl jedenáctou informaci, podle které došlo k pádu stromu na staršího muže a jeho vážnému zranění.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více