Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Společnost ArcelorMittal Ostrava zahájila výstavbu odprášení provozu

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

V ArcelorMittal Ostrava byla zahájena výstavba odprášení provozu spékání železné rudy, takzvaná aglomerace. V rámci této akce budou instalovány tkaninové filtry, které výrazně sníží emise prachu.

Tající sníh ze střech v Ostravě zraňoval

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dnes, 19.2.2010 došlo krátce před 13 hodinou v Ostravě-Mariánských Horách k pádu tajícího sněhu ze střechy domu na pětileté děvčátko, jdoucí v danou chvíli za 34letou matkou, tlačící kočárek.

Bezdomovci v Dolní Lhotě tragicky zahynuli

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci na sobotu 20.2.2010 při požáru unimobuňky v obci Dolní Lhota (okres Ostrava-město). Při rychlém uhašení ohně objevili uvnitř dvě těla. Po sobotní dopolední prohlídce požářiště a výsleších několika obyvatel Dolní Lhoty lze potvrdit, že šlo o dva muže - bezdomovce. Nelze vyloučit, že za tragický oheň mohly svíčky.

Smrtelný úraz pádem ze stromu v obci Pstruží (Frýdecko)

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Záchranná služba dnes dopoledne zasahovala u smrtelného úrazu v obci Pstruží na Frýdecko-Místecku. Operační středisko převzalo před půl jedenáctou informaci, podle které došlo k pádu stromu na staršího muže a jeho vážnému zranění.

V nemocnici s poliklinikou v Karviné Ráji hořelo

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Renáta E. Orlíková

Lidská nedbalost způsobila požár v suterénu nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji a výjezd několika jednotek hasičů. Na začátku bylo dosti závažné oznámení, že ze suterénu hlavní budovy nemocnice vychází hustý černý dým.

Žena roky týrala manžela, ostravští policisté ji vykázali z bytu

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Roky psychického a fyzického týrání od své manželky snášet muž z Ostravy. Žena navíc napadala i další členy rodiny. Policisté ženu z bytu vykázali už několikrát.

Domov pro zdravotně postižené Fontána v Hlučíně prošel rekonstrukcí

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Domov pro osoby se zdravotním postižením Fontána v Hlučíně prošel od roku 2008 rozsáhlou rekonstrukcí, díky které mohou klientky žít ve speciálně upravených pokojích, ty připomínají malé byty. Podle druhu postižení se tak některé z nich mohou podílet na vaření, praní, úklidu nebo nakupování.

Celostátně hledaný muž kradl v ostravském hotelu

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dne 27.2.2010 po 18.00 hodině probíhala v jednom z ostravských hotelů akce, které se účastnil větší počet osob. Ani tato skutečnost však nenapomohla podezřelému 26letému muži uniknout všímavosti ředitele hotelu, který si všiml cizí osoby v prostorách hotelu...

S primářkou dětského stacionáře v Ostravě o nutnosti včasné rehabilitace

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

S dnešním hostem dne, doktorkou Janou Švandovou, primářkou dětského rehabilitačního stacionáře v Ostravě, si budeme povídat o nutnosti včasné a komplexní rehabilitace u dětí a o úzké spolupráci lékařů stacionáře s celou rodinou handicapovaného dítěte.

V Ostravě Hrabůvce došlo k dopravní nehodě se zraněním

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ostravští policisté prověřují okolnosti dopravní nehody, ke které došlo dne 1.3.2010 kolem 21.00 hodin v Ostravě-Hrabůvce na Místecké ulici (zhruba 50 metrů před autobusovou zastávkou „Benzina").

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více