Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Fanoušci usvědčeni za pomocí štábu RTA Ostrava

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Štáb televize RTA Ostrava pomohl usvědčit problémové fanoušky Baníku Ostrava. Ti v průběhu utkání s moskevským Spartakem zaútočili na ruské fanoušky. Televizi Polar se jako jediné podařilo tuto rvačku natočit.

Sdružení nájemníků podalo žalobu

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Sdružení nájemníků, bydlících v bytech OKD podalo dvě trestní oznámení na Ministerstvo financí. Podle nich ministerstvo postupuje v kauze pomalu a dosud ani nezveřejnilo smlouvu, na základě které OKD byty v roce 2004 získalo.

Nový městský stadion bude ve Svinově

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nový městský fotbalový stadion bude, trošku překvapivě, ve Svinově nedaleko kostela. Rada Ostravy dnes místo definitivně schválila.

Dítě v babyboxu

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jmenuje se Zorka a jsou jí asi tři měsíce. Řeč je o miminku, které našli v babyboxu fifejdské nemocnice. Holčička je zdravá, a teď je ještě v péči lékařů. Je prvním miminkem z babyboxu v kraji.

Diagnostický ústav v Janové se rozšiřuje

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Obyvatelé Janové u Ostravy mají obavy. Po rozšíření Výchovného ústavu pro mládež s extrémní poruchou chování, se kapacita jediného zařízení tohoto typu v České republice zvýší více než dvojnásobně.

Kulturní dům má nejistou budoucnost

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Polanka u Ostravy nemá peníze na správu kulturního domu, který byl pro obyvatele místem setkávání po desítky let. Dělnická jednota jej chce převést na obec, ale zda se to podaří, není jisté.

Evakuace Letiště Leoše Janáčka

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes brzy ráno muselo být evakuováno mošnovské letiště Leoše Janáčka. Letiště muselo přejít do speciálního režimu kvůli podezřelému předmětu, kterým byla sklenice medu.

Matka chce své dítě zpět

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Kriminalisté vyhledali matku, která v Ostravě odložila tříměsíční holčičku. Lékaři totiž zjistili, že dítě má nedávno zlomenou ruku. Policisté musí prověřit, zda kojenec nebyl týrán.

Linka do Moskvy končí

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nedostatek cestujících byl důvodem zrušení leteckého spojení mezi Ostravou a Moskvou. Pravidelná linka byla vytížena pouze z deseti až patnácti procent.

Řádění fanoušků Baníku Ostrava

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Baníkovští fanoušci se opět předvedli. Hned v prvním zápase jarní části fotbalové ligy v Brně vtrhli na trávník a napadli pořadatele. Využili nové dohody mezi svazem a policií, podle které už policisté nejsou přímo na stadionu.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více