Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Cenné obrazy se vrátily

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Podařilo se vydražit dva obrazy Oskara Federera. Tyto obrazy visely v jeho pracovně, poté byly zabaveny nacisty a nakonec navráceny dědicům. Nyní je můžete vidět na ostravské výstavě Sváry zření.

Měření ovzduší pomocí úředníků

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Unikátní projekt zkoumání znečištění ovzduší dnes začal v Ostravě a Karviné. Experti z akademie věd rozdali vybranému vzorku městských strážníků a úředníků speciální přístroje, které budou zaznamenávat co dýchají.

Trojice lupičů za mřížemi

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravských ulicích je opět o něco bezpečněji. Policisté už mají pod zámkem trojici, která loupila po celém městě a zaměřovala se především na herny. Dva muži a žena byli zadrženi jen 20 minut po poslední loupeži.

Ostrava je bezpečná

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava je bezpečná. V posledním roce se v Ostravě podařilo snížit počet většiny druhů trestné činnosti. Jedinou oblastí, kde se to zatím nedaří, jsou krádeže z vozidel.

Spotřeba vody klesá

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Spotřeba vody v celém Moravskoslezském kraji stále klesá. Například v Ostravě loni každý občan spotřeboval průměrně 107 litrů vody denně, letos odhadují vodohospodáři pokles asi o 3 litry.

Nepodceňujte očkování proti klíšťové encefalitidě

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Lidí, kteří každoročně onemocní klíšťovou encefalitidou neubývá, proto hygienici upozorňují, že právě v tomto období je nejvhodnější nechat se proti nemocem z klíšťat očkovat.

Beseda s Vladimírou Gajdaczovou

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Tomáš Kořistka

Městský dům kultury v Karviné slaví letos 45. výročí svého založení. TV Polar vyzpovídala ředitelku městského kulturního domu, Vladimíru Gajdaczovou, která nastínila některé z plánů do budoucna.

Sprejerský gang odhalen

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští policisté dopadli Sprejerský gang, který si říkal Vendelíni z Hrabůvky. Pět jeho členů se přiznalo k více než 30 poničeným fasádám. Mladíkům hrozí jen podmínečné tresty, pokud své výtvory odstraní nebo škodu zaplatí.

Ostravané dluží 130 miliónů

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští radní chtějí postupovat tvrději proti svým dlužníkům. V současné době začali úředníci ověřovat jednotlivé pohledávky. Nejvíce dluhů se nasbíralo za odpad, pokuty a nájem.

Letní koupaliště otevírají

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Meteorologové slibují na příští týden oteplení, a tak jsme zjišťovali, jak jsou na tom bazény ve městě. Městský bazén v Ostravě otevřel i přes chladno už dnes.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více