Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Obecní pošta Partner v Ostravě-Hrabůvce slaví rok

Pošta Partner v Ostravě-Hrabůvce slaví jeden rok. Její existenci si tehdy vydobylo vedení sto-tisícového obvodu Ostrava-Jih, jelikož měla být zrušena po boku dalších 5ti poboček v obvodu. Celkově nyní na Jihu díky zásahu radnice fungují 4 pošty.

Stovky dětí sportovaly ve finále School Games v Ostravě-Zábřehu

Na zábřežském stadionu Svazácká proběhlo finále prvního ročníku projektu School Games, který pořádal městský obvod Ostrava-Jih. Finále soutěže, kterému předcházely tři kvalifikační dny, se zúčastnilo 17 základních škol a přes 800 finálových sportovců. Cílem akce bylo mimo jiné a vyhotovení studií týkající se školáků z Jihu.

Porubská Galerie na schodech patří výstavě Nudlařů Na výlet

V Galerii na schodech porubské radnice můžete shlédnout výstavu Nudlařů s názvem Na výlet. Panoramatické fotografie vás tentokrát zavedou do přírody.

Slezskoostravská galerie vystavuje díla třicítky umělců, autory jsou významní členové Sdružení Q

Obrazy, sochy i fotografie bezmála třiceti umělců si mohou prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Svou výstavu s názvem „Equilibrium – hledání rovnováhy“ si tu pro ně připravilo umělecké Sdružení Q.

Jediná ferrata na Ostravsku vznikla ve Slezské Ostravě, druhá nejbližší je odtud 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a širokého okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Baník je zase o krok blíž k návratu domů na Bazaly, stavba nového stadionu je tady možná

Diskuze o stavbě nového ostravského fotbalového stadionu a možný návrat Baníku na Slezskou hýbal celým městem. Studie nyní potvrdila, že se na Bazalech skutečně stavět dá a slavný fotbalový klub je tak o krok blíže k tomu, aby se vrátil domů.

Nová radnice v Ostravě byla zapsána mezi národní kulturní památky

Dominanta Ostravy Nová radnice byla zapsána mezi národní kulturní památky. Město díky tomu oficiálně získává další velmi významný turistický cíl, kterému zápis dodává na prestiži. Dodnes jde o největší a nejvyšší radnici v celé zemi.

Akce "Hrajeme si bez rozdílů" ve Vítkovicích slibuje dětem zábavu po celý červenec

Děti, které se v Ostravě Vítkovicích na prázdniny nikam nechystají, nemusejí smutnit. Nudit se určitě nebudou. Je pro ně připraven bohatý program na celý červenec.

Představujeme vám oddíl národní házené TJ Sokol Svinov. Medaile sbírá ve všech věkových kategoriích

Více než stoletá tradice a velká členská základna. Není divu, že národní házená je ve Svinově sportem číslo jedna a sbírá úspěchy napříč věkovými kategoriemi.

8 stovek dětí sportovalo ve finále projektu School Games v Ostravě-Zábřehu

2. července 2024 10:58 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Na zábřežském stadionu Svazácká proběhlo finále prvního ročníku projektu School Games, který pořádal městský obvod Ostrava-Jih. Finále soutěže, kterému předcházely tři kvalifikační dny, se zúčastnilo 17 základních škol a přes 800 finálových sportovců. Cílem akce bylo mimo jiné a vyhotovení studií týkající se školáků z Jihu.

Ostrava úspěšně bojuje s klíněnkami. Housenky dokáží zlikvidovat vzrostlý kaštan

2. července 2024 10:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava je zeleným městem na čemž má významný podíl jírovec, který je jedním z nejčastějších stromů v parcích. Bohužel se ale často stává potravou klíněnky, která dokáží zdecimovat celé stromy. V Ostravě si ale tyto housenky nepochutnají. Kaštany jsou totiž ošetřeny injektáží.

Ostrava má novou ferratu, jedinou v okruhu 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Arrows chtějí po hubených letech opět bojovat o titul

1. července 2024 10:55 | Ostrava-město | Tomáš Tikal | Regionální zprávy POLAR

Dvě nepovedené sezony mají za sebou baseballisté Arrows Ostrava. V té aktuální by si chtěli svou reputaci napravit. K tomu je ale potřeba postoupit do bojů o medaile.

Pořádková jednotka MS kraje je nejlepší. V "Testu odolnosti 2024" nenašla přemožitele

1. července 2024 9:08 | Ostrava-Poruba | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Policisté speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje jsou nejlepší. Potvrdili to vítězstvím na extrémním závodě s názvem "Test odolnosti 2024." Poradit si museli se zdravovědou, silovými disciplínami a například i orientací v terénu.

Ostrava koupila dobrovolným hasičům nové přilby. Použila peníze z pokut

1. července 2024 9:02 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Eko magazín

Ostrava si velmi váží práce dobrovolných hasičů o čemž svědčí i to, že se jim stará o obměnu techniky a vybavení. Nedávno jsme vás informovali o novém výjezdovém vozidle v Radvanicích a nyní dostali dobrovolné sbory napříč celým městem nové helmy.

Oslavy 100 let velké Ostravy a Ostravská muzejní noc zcela zaplnily centrum města

30. června 2024 16:04 | Ostrava-Centrum | Karel Soukop | Kulturní okénko

Ostrava zažila jeden z nejnabitějších víkendů v centru města i mimo něj. Na oslavu stého výročí velké Ostravy navazovala totiž Ostravská muzejní noc. Té se aktivně účastnilo více než 30 partnerů z řad muzeí, galerií a kulturních center. V centru Ostravy se mohly aktivně bavit děti i dospělí.

Žáci ZŠ Gen. Janka poprvé tvořili rozpočet. Mariánskohorská radnice se chce od dětí inspirovat

Mariánskohorskou radnici zajímá, jak vidí obvod děti. Žáci ZŠ Gen. Janka tak dostali za úkol vytvořit rozpočet a vyplnit pocitové mapy. Do akce se zapojili všichni žáci druhého stupně.

Porubu už potřetí roztančil Festival v ulicích. Vystoupilo na něm přes 200 umělců

28. června 2024 16:03 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Ostravě-Porubě už potřetí proběhl Festival v ulicích. Letos byl zase o něco větší. Vystoupilo na něm více než 200 umělců z 20 zemí světa a zamířily na něj davy lidí.

Ostrava má vyřešeno financování koncertního sálu. Úvěr začne čerpat příští rok

28. června 2024 13:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má detailně zajištěno financování nové koncertního sálu. Největší částku z celkových nákladů 3,8 mld. korun bude hradit z úvěru Evropské investiční banky. V příštích dnech začne hloubení stavební jámy.

Soutěž Zlatá Beruška motivuje školky v centru Ostravy k nadstandardní práci s dětmi

V centru Ostravy mají spousty aktivních a kreativních mateřských škol. Dokazuje to i soutěž Zlatá Beruška, která právě takové školky oceňuje za obohacování vzdělávání dětí formou zajímavých aktivit.

Dětem začínají prázdniny. Řidiči by měli ubrat nohu z plynu

28. června 2024 9:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Začínají prázdniny, což každoročně znamená větší pohyb dětí po ulicích i v dopoledních hodinách. Řidiči by si to měli uvědomit a být pozornější. Policisté a zástupci BESIPU také poslední den školy dětem připomínali důležité zásady pro bezpečný pohyb v silničním provozu.

Slezská Ostrava slavnostně vyřadila 122 žáků 9. tříd, některé ocenila za prospěch a reprezentaci

Žákům základních škol už prázdniny pomalu klepou na dveře a pro některé z nich budou opravdu zasloužené. Po devíti letech úspěšně zakončené povinné školní docházky byli deváťáci ze slezskoostravských základních škol v obřadní síni radnice slavnostně vyřazeni.

Samostatný dětský oddíl Brontosauři se stará o koně, děti i pěstounské rodiny

Samostatný dětský oddíl Brontosauři ze Slezské Ostravy uspořádal v sobotu pro veřejnost den otevřených dveří. Lidé se tak mohli více dozvědět o tom, jak funguje. Cílem Brontosaurů je sdružovat děti, mládež i dospělé za účelem ochrany přírody a chovu koní. Oddíl má ale mnohem širší zaměření.

Rozmarné slavnosti řeky Ostravice opět pobavily tradičním sjezdem netradičních plavidel

Náplavka pod mostem Miloše Sýkory ožila na obou březích dalším ročníkem Rozmarných slavností řeky Ostravice. Tradičního sjezdu netradičních plavidel po řece se letos zúčastnil rekordní počet posádek a na jejich dopravních prostředcích bylo vidět, že kreativitě se meze nekladou.

30 let po konci těžby se místo uhlí z podzemí Ostravy odčerpává mořská voda

27. června 2024 18:01 | Ostrava-město | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Ostrava si v těchto dnech připomíná 30 let od definitivního ukončení těžby černého uhlí. To se v tamních dolech těžilo 200 let.