Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pět zraněných u vážné nehody u Bruntálu. Nejtěžší zranění utrpěl kojenec a jeho matka

Bruntál |

AKTUALIZOVÁNO/ Plné ruce práce měli v pondělí odpoledne záchranáři u těžké nehody, která se stala v Oborné u Bruntálu.

Nehoda se stala před 15. hodinou na silnici spojující Bruntál s Novými Heřminovy. K místu okamžitě po ohlášení vyjeli hasiči, záchranná služba a policisté. Z ostravské základny přiletěl vrtulník. 

Po srážce dvou osobních vozidel zůstalo jedno auto na silnici. Druhé sjelo ze srázu mimo vozovku. 

Podle dostupných informací byli dva lidé zraněni těžce, další tři utrpěli lehčí zranění. Nejvážněji zraněné pacienty - matku a její malé dítě - transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. 

"Ve tři čtvrtě na tři přijali operátoři ZZS MSK informaci o střetu dvou automobilů na silnici mezi Bruntálem a obcí Nové Heřminovy s více zraněnými. Na pomoc vyjely tři pozemní posádky a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy. Týmy ZZS ošetřovaly celkem pět osob – čtyři dospělé a jedno dítě. Pětatřicetiletá žena musela být z havarovaného vozidla vyproštěna, přičemž nejevila známky života. Záchranáři proto zahájili resuscitaci – prováděli nepřímou srdeční masáž, zajistili dýchací cesty a podávali léky. Po patnácti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh pacientky a následně ji přepravili na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice. Chlapec kojeneckého věku byl do téhož zdravotnického zařízení transportován vrtulníkem, také on se nacházel v ohrožení života. Další tři osoby byly zraněny středně těžce. Jednalo se o ženy ve věku 50 a 51 let a osmnáctiletého mladíka. Mladší z žen utrpěla poranění hrudníku, starší pak otřes mozku. U mladého muže zjistili zasahující lékaři rovněž poranění v oblasti hrudníku. Všichni tři pacienti byli ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté sanitními vozidly přepraveni na urgentní příjem nemocnice Krnov," sdělil k zásahu mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Po dobu záchranných prací byla silnice uzavřena a doprava byla vedena po objízdné trase přes obec. 

Okolnosti, za jakých k nehodě došlo, vyšetřují policisté.

"Na silnici 1/45 mezi obcí Nové Heřminovy a Bruntál došlo k vážné dopravní nehodě. S vozidlem Škoda jela 35letá řidička, která z dosud nezjištěných příčin na rovném úseku vozovky vyjela do protisměru. Zde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Land Rover, který řídila 50letá žena. Při nehodě došlo ve vozidle Škoda k velmi těžkým zraněním řidičky a několikaměsíčního dítěte. Zdravotníci je transportovali do nemocnice v Ostravě. Ve vozidle Land Rover utrpěly tři osoby lehké zranění a byly převezeny k ošetření do nemocnice v Krnově. Příčiny a další okolnosti nyní prověřují bruntálští kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty. Silnice byla přes dvě hodiny uzavřena a policisté odkláněli dopravu přes obec Oborná," informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková. 

Aktualizace 4. 2. 2020:

Lékařům FN Ostrava se přes veškeré vynaložené úsilí nepodařilo velmi vážně zraněnou ženu udržet při životě. Způsobeným zraněním podlehla. 

Snímky: Facebook

Nahlásit chybu


K tématu

Po pádu z elektrokoloběžky v Bašce skončila žena v ohrožení života

2. května 2023 8:43 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pondělí večer u vážné nehody na Frýdecko-Místecku. V obci Baška spadla žena z elektrokoloběžky. V ohrožení života ji do nemocnice přepravil vrtulník. Žena bohužel neměla při jízdě ochrannou přilbu.

Traumatologie v kraji zaplnili lidé po nehodách. Nejčastěji bourali cyklisté

2. května 2023 9:35 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Prodloužený víkend zakončený slunečným pondělím měl bohužel za následek velký počet lidí, kteří skončili po nejrůznějších úrazech v nemocnici. Nejčastěji to byli cyklisté, ale s vážným zraněním skončila v nemocnici i žena, která spadla na elektrokoloběžce.

Auto skončilo po nehodě na dálnici D48 u Dobré na střeše, police hledá svědky

5. května 2023 9:23 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policie hledá svědky vážné dopravní nehody z minulého pátku 28. dubna na dálnici D48 u Dobré. Dvě auta se tam dostala do kolize a jedno z nich se převrátilo na střechu. Řidička skončila v nemocnici.


Ve Slezské Ostravě se po zimě opravují výtluky, silnice se ale v obvodu opravují celoročně

Slezská Ostrava začala stejně jako ostatní městské obvody po zimě s opravou výtluků. Ve Slezské ale probíhá oprava silnic celoročně. Zajišťují ji slezskoostravské technické služby.

Studenti VŠB zkoumali možnosti rychvaldských veřejných prostranství a jejich využití

Workshop studentů Vysoké školy báňské naplno odstartoval spolupráci s městem Rychvald. Cílem projektu bude zvelebit veřejná prostranství a navrhnout jejich možné další využití.

ČOV v Opavě se v rámci oslav Dne Země otevřela lidem. Odpadní vodu vyčistí za jeden a půl dne

Včera 18:35 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Čistírna odpadních vod v Opavě otevřela své brány veřejnosti. V rámci oslav Dne Země se tak návštěvníci dozvěděli mnoho zajímavostí, například jak se voda čistí, k jakým účelům se dále používá a jak dlouho celý proces trvá.

Dívka poděkovala členům IZS za záchranu. Vytáhli ji z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku

Chtěla chytit padající mobilní telefon, jenže uklouzla a skončila pod splavem v řece Ostravici. Mladá dívka pak se štěstím ve vodě dlouhé minuty čekala na záchranu. Tu nakonec díky perfektní spolupráci bleskově zvládli strážníci, policisté a hasiči.

SPŠ elektrotechniky a informatiky představila nové učebny

SPŠ elektrotechniky a informatiky v Ostravě patří k páteřním školám, které se zapojily do projektu Inovační centrum pro transformaci vzdělávání. Díky tomu získala moderní učebnu a také založila vlastní školní firmu.

K zápisům do prvních tříd došlo na Slezské 171 dětí, otevře se sedm tříd

Slezskoostravské předškoláky čekal v minulém týdnu zápis do prvních tříd. Letošní ročník byl silnější a k zápisu se tak dostavilo celkem 171 dětí. Největší zájem byl tradičně o Základní školu Bohumínská.

V Havířově začali odtahovat vozidla, která brání v čištění komunikací

Radnici v Havířově došla trpělivost s řidiči, kteří parkují v místech, kde se v konkrétní den provádí čištění komunikací. Vozidla se rozhodla odtahovat.

Studenti hladnovského gymnázia se možná podívají do Afriky, jejich projekt podporuje školu v Tanzánii

Studenti hladnovského gymnázia pracují na speciálním projektu, který spojuje slezskoostravskou školu s tanzanskou školou Mlondwe. Jmenuje se Hakuna Matata a studenti gymnázia díky němu možná brzy vycestují rovnou do Afriky.

Rodáci vyhlásili jaro Karla Kryla, připomněli kulatá výročí jeho narození a úmrtí

Klub rodáků a přátel města vyhlásil jaro Karla Kryla. Tento čestný občan Nového Jičína se před 80 lety narodil - a před 30 lety zemřel.

Manželé Kubovi oslavili zlatou svatbu

Včera 14:20 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Velmi slavnostní atmosféra zavládla v neděli 14.4. na stonavské radnici. Manželé Kubovi tady po padesáti letech obnovili svůj svatební slib.

Největší investicí v Bruntále za posledních několik desetiletí je příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

14. dubna 2024 19:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

Poslední halový turnaj ve futsale před začátkem fotbalové sezóny v Bruntále

7. dubna 2024 11:32 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Každému začátku předchází i nějaký konec. Jarní začátek fotbalové sezóny znamenal i v Bruntále konec zimních halových zápasů. Poslední turnaj ve futsale, který byl i přípravou na letní velkou kopanou, se odehrál v místní sportovní hale.

Stanislav Novák, fotograf proměn a událostí by se dožil 100 let, nyní má venkovní výstavu v Bruntále

31. března 2024 17:06 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Narodil se v roce 1923 a po studiích, praxi v Praze i válečném totálním nasazení v Německu žil a pracoval celých 45 let v Bruntále. Fotograf Stanislav Novák byl nejen geniálním dokumentaristou. Spolupracoval s mnoha novinami a jeho práci dodnes využívají historikové, badatelé a kronikáři.

Na bruntálském zámku proběhl velký velikonoční jarmark s kulturním programem

31. března 2024 0:28 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Navštívíme zámek v Bruntále, kde jeho provozovatel - Muzeum Bruntál připravil reprezentativní velikonoční jarmark. Již od ranních hodin se tady scházeli jednotlivci i celé rodiny. Jarmark proběhl v exteriérech zámku, nádvoří a přilehlých prostorách.

Právě byla zahájena přístavba nového Centrálního urgentního příjmu v krnovské nemocnici

27. března 2024 17:49 | Bruntál | Karel Soukop | Jesenický expres

Krnovskou nemocnici s krajskou působností čeká v následujících týdnech významná investice v oblasti příjmu pacientů. Půjde o přestavbu urgentního příjmu, který ve stávající podobě funguje 20 let a přestává již nemocnici stačit.

Tradiční Velikonoční jarmark zaplnil centrum Bruntálu a přilákal děti i dospělé

25. března 2024 10:41 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Veřejná prostranství, náměstí, hrady a zámky v celé zemi v současnosti žijí velikonočními jarmarky. Jejich úroveň a bohatost vždy závisí na partnerech, kteří se na pořádání podílejí. V Bruntále přivítalo všechny bohatě vyzdobené náměstí a plno atrakcí.

Pět zraněných u vážné nehody u Bruntálu. Nejtěžší zranění utrpěl kojenec a jeho matka
Vydáno 3. února 2020 19:28, Bruntál, Libor Běčák
AKTUALIZOVÁNO/ Plné ruce práce měli v pondělí odpoledne záchranáři u těžké nehody, která se stala v Oborné u Bruntálu.

Nehoda se stala před 15. hodinou na silnici spojující Bruntál s Novými Heřminovy. K místu okamžitě po ohlášení vyjeli hasiči, záchranná služba a policisté. Z ostravské základny přiletěl vrtulník. 

Po srážce dvou osobních vozidel zůstalo jedno auto na silnici. Druhé sjelo ze srázu mimo vozovku. 

Podle dostupných informací byli dva lidé zraněni těžce, další tři utrpěli lehčí zranění. Nejvážněji zraněné pacienty - matku a její malé dítě - transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. 

"Ve tři čtvrtě na tři přijali operátoři ZZS MSK informaci o střetu dvou automobilů na silnici mezi Bruntálem a obcí Nové Heřminovy s více zraněnými. Na pomoc vyjely tři pozemní posádky a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy. Týmy ZZS ošetřovaly celkem pět osob – čtyři dospělé a jedno dítě. Pětatřicetiletá žena musela být z havarovaného vozidla vyproštěna, přičemž nejevila známky života. Záchranáři proto zahájili resuscitaci – prováděli nepřímou srdeční masáž, zajistili dýchací cesty a podávali léky. Po patnácti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh pacientky a následně ji přepravili na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice. Chlapec kojeneckého věku byl do téhož zdravotnického zařízení transportován vrtulníkem, také on se nacházel v ohrožení života. Další tři osoby byly zraněny středně těžce. Jednalo se o ženy ve věku 50 a 51 let a osmnáctiletého mladíka. Mladší z žen utrpěla poranění hrudníku, starší pak otřes mozku. U mladého muže zjistili zasahující lékaři rovněž poranění v oblasti hrudníku. Všichni tři pacienti byli ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté sanitními vozidly přepraveni na urgentní příjem nemocnice Krnov," sdělil k zásahu mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Po dobu záchranných prací byla silnice uzavřena a doprava byla vedena po objízdné trase přes obec. 

Okolnosti, za jakých k nehodě došlo, vyšetřují policisté.

"Na silnici 1/45 mezi obcí Nové Heřminovy a Bruntál došlo k vážné dopravní nehodě. S vozidlem Škoda jela 35letá řidička, která z dosud nezjištěných příčin na rovném úseku vozovky vyjela do protisměru. Zde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Land Rover, který řídila 50letá žena. Při nehodě došlo ve vozidle Škoda k velmi těžkým zraněním řidičky a několikaměsíčního dítěte. Zdravotníci je transportovali do nemocnice v Ostravě. Ve vozidle Land Rover utrpěly tři osoby lehké zranění a byly převezeny k ošetření do nemocnice v Krnově. Příčiny a další okolnosti nyní prověřují bruntálští kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty. Silnice byla přes dvě hodiny uzavřena a policisté odkláněli dopravu přes obec Oborná," informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková. 

Aktualizace 4. 2. 2020:

Lékařům FN Ostrava se přes veškeré vynaložené úsilí nepodařilo velmi vážně zraněnou ženu udržet při životě. Způsobeným zraněním podlehla. 

Snímky: Facebook

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000018990/pet-zranenych-u-vazne-nehody-u-bruntalu-nejtezsi-zraneni-utrpel-kojenec-a-jeho-matka