Bruntálský zámek už zase prostoupila vůně skořice a hřebíčku, svařeného vína, medoviny, perníků a pečených klobás a bramboráků.
Hana Garncarzová, ředitelka muzea: "Naštěstí počasí nám přeje. Věřím, že vánoční jarmark proběhne spokojeně, že lidem přinese spokojenou náladu a pomůže vytvořit vánoční atmosféru."
Alena Pajkošová, vedoucí oddělení kultury MěÚ Bruntál: "Vánoční jarmark na zámku se vždy pyšní rukodělnými výrobky. V zámecké zahradě můžete ochutnat pravou moravskou zabíjačku a k té nádherné atmosféře určitě patří pečené kaštany i ochutnávky tradičních vánočních nápojů."
Pavel Mráček, prodejce: "Dneska máme klasický punč, svařák, máme grog a taky perníčky domácí."
Po celou dobu jarmarku probíhala na nádvoří zámku kulturní vystoupení a děti si zde mohly vyrobit drobné dárky. Na zámku byla také připravena výstava betlémů a výstava výrobků ze soutěže o nejkrásnější vánoční ozdobu.