Řízky vepřové, telecí, kuřecí. Řízky z bizona, pštrosa či klokana, a to všechno v desítkách nejrůznějších úpravách a navíc spousta zábavy. To všechno je Festival řízků.
Anketa, návštěvníci festivalu: 1. "Kuřecí v pivním těstíčku." 2. "Pikantní řízek vepřový." 3. "Vepřový, protože kuřecí nebyl." 4. "Bejčí koule, já to řeknu česky." 5. "Já jsem si objednal býčí lásku a už se na ni těším, jako na všechno." 6. "Ne, já vepřový."
Festival vznikl v podstatě spontánně. Místní restauratéři se jednoduše domluvili, na rozdíl třeba od politiků, na prospěšné věci.
Petr Ognar, kuchař: "Utužuje to spolupráci mezi restauracemi a přitáhne to sem turisty, je to nevšední zážitek."
Marian Křivánek, chatař, spolupořadatel: "Jdeme do toho, aby se obec zviditelnila, aby se zviditelnily restaurace, které do toho šly. Není tedy jeden organizátor, děláme to týmově."
Festival přitahuje lidi z blízka i z dáli. I maminky projednou přimhouří oko a dopřejí dětem výjimečné pochutnání.
Anketa, návštěvníci festivalu: 1. "Jsme z Rýmařova a věděli jsme, že tady mají takovou atrakci, řízkový festival, tak jsme vyšlápli." 2. "No, vynikající, byli jsme mile překvapeni, že tady mají takovou atrakci, řízkový festival, jsme velice potěšeni, my jsme z Prostějova." 3. "Zízek s bramborama." 4. "Zízek s hranolkama."
Festival řízků si získává stále víc příznivců. Společně s borůvkovými hody patří k nevětším atrakcím místní letní turistické sezóny.