Dalibor Vojkovský, rybářství Tylov: "V letošním roce máme širokou nabídku jako v předcházejících letech. Mimo kapra máme amura, tolstolobika, lína, štiku, candáta, pstruhy duhové, pstruhy lososovité, siveny. Ceny jsou stejné jako v loňském roce."
Tradiční český kapr stále hraje prim a na vánočních stolech jednoznačně převládá. Pomaloučku ale lidé začínají přicházet na chuť i jiným druhům ryb.
Dalibor Vojkovský, rybářství Tylov: "Samozřejmě převládá v nabídce kapr, zvyšuje se zájem o amura a pstruha lososovitého."
Při kuchyňské úpravě naprosto převládá klasický kapr smažený. Jiné úpravy jsou ale neméně chutné. Opravdovou lahůdkou je třeba kapr na černo.
Tereza Vojkovská, rybářství Tylov: "Tak zájem je veliký a teď na Vánoce si dopřávají více druhů ryb, takže si neberou jenom klasického vánočního kapra, ale berou si i candáta, štiku, tolstolobika, pstruha a připravují to po částech na vánoční stůl a ochutnávají více druhů masa."
Velmi dobrou, ale stále poněkud nedoceněnou rybou je třeba amur. Má chutné bílé maso a méně kostí, než kapr a dá se upravit na jakýkoliv způsob.