Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zpravodaj F-M uspěl v celostátní soutěži Radniční listy 2023

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Radniční listy roku 2023. To je soutěž, ve které pohledem odborné poroty uspěl i Zpravodaj F-M. skončil sice na 4. místě, ale ve své kategorii byl nejlepší v kraji. Porota ho hodnotila jako nadprůměrné periodikum s vysokou obsahovou kvalitou.

Zpravodaj města Frýdku-Místku znají obyvatelé v současné podobě od srpna roku 2021.

René Stejskal, redaktor Zpravodaje města Frýdku-Místku: "My jsme se snažili ten původní zpravodaj trochu změnit, aby nebyl tak úřednický. Udělali jsme tam nové rubriky. Je tam historie, kterou nám píše pan Jaromír Polášek z Muzea Beskyd. Ta je velice kladně hodnocena čtenáři. Máme odezvy, lidé se chodí doptávat. Kontaktují přímo pana Poláška. Máme tam křížovku, která se také osvědčila. Je to určitá forma zábavy."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Jednou z prvních věcí, kterou jsem chtěl poté, co jsem byl zvolen primátorem, změnit, byla forma komunikace města s občany. A tím hlavním nástrojem je zpravodaj města. A určitě jsme všichni zaregistrovali ten obrovský posun, který nastal nejenom po té vizuální stránce, kdy město použilo ve zpravodaji vizuál města, ale zásadně se změnil i obsah, periodicita."

Zpravodaj nyní uspěl v celostátní soutěži Radniční listy roku 2023. V kategorii municipalit nad 10 tisíc obyvatel obsadil 4. místo. Lepší zpravodaje měla už jen města Ústí nad Orlicí, Příbram a první Olomouc.

Jana Musálková Jeckelová, mluvčí Frýdku-Místku: "Porota se jednomyslně shodla na velmi vysoké obsahové kvalitě našeho periodika. Zmínili také, že se zabýváme nejen činností úřadu, ale máme i dostatečný přesah do regionálních témat. Hodnotili také obsahovou skladbu, která se jim zdá rozmanitá. Vážná a seriózní témata uvádíme dostatečně s propojením s odlehčenějšími texty. Například také zmiňují, že naplňujeme požadavky na praktičnost, ale také edukativní a zábavní funkci."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Pro mě je velkým zadostiučiněním, že kvalitu zpravodaje oceňují nejenom občané, ale i odborníci. To je myslím velmi dobrý signál, že nám jde o to, aby občané měli informace aktuální, ale zároveň aby je měli barevné. Aby to nebyl opravdu jen časopis, kde se na ně valí těžká témata. Ale bylo to i čtivé, zajímavé. Případně si mohli zasoutěžit a vyplnit i nějakou křížovku nebo sudoku. A dozvěděli se třeba i něco z historie města."
René Stejskal, redaktor Zpravodaje města Frýdku-Místku: "Zpravodaj jde do schránek všech obyvatel ve Frýdku-Místku, včetně okrajových částí. Ale kromě toho máme místa, kde si občané mohou zpravodaj vzít ze stojanu. Jsou jak v okrajových částech, tak v centru, jsou na magistrátu, v Sageně, na Poliklinice, na autobusovém nádraží, v Národním domě."

Zpravodaj si lidé mohou prohlédnout také online na webu města nebo přes aplikaci Munipolis. V digitální podobě jeho články odkazují také na reportáže zpracované televizí Polar.

Nahlásit chybu


K tématu

Frýdek-Místek je druhým nejlepším městem pro život v Moravskoslezském kraji

Frýdek-Místek je druhým nejlepším místem k životu v Moravskoslezském kraji. Za rok 2023 ho ocenila společnost Obce v datech, která pravidelně sleduje kvalitu života v obcích napříč celou zemí.

Primátor i záchranáři ocenili policisty za záchranu tonoucího ve Frýdku-Místku

Svědek a dva policisté byli jako první u tonoucího muže v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Jeden z policistů se dokonce vrhl do vody, aby se dostal na ostrůvek na druhou stranu. Společně pak prováděli resuscitaci. Profesionální zásah a spolupráci nyní ocenil primátor města a také členové záchranné služby.

Generální ředitel hasičů ocenil modernizaci zbrojnice dobrovolných hasičů ve Frýdku-Místku

31. srpna 2023 13:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Rekonstruovaná zbrojnice dobrovolných hasičů ve Frýdku-Místku nadchla generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky. Osobně si ji totiž přijel prohlédnout. A ocenil, že město do její modernizace investovalo 74,5 milionu korun. A za dalších 10 milionů pořídilo hasičům nový vůz.


Ostrava bude mít nové divadlo ve Vítkovicích. Město už pro budovu schválilo prodej pozemků

Ostrava bude mít nové divadlo. Unikátní projekt herce Alberta Čuby navazuje na jeho úspěšné Divadlo Mír a bude to v podstatě další scéna v těsné blízkosti současného divadla ve Vítkovicích. Město už schválilo prodej pozemku, kde je dnes parkoviště.

Kanonáda Baníku v Konferenční lize nadchla přes 13 tisíc fanoušků

Fotbalisté Baníku Ostrava se po 14 letech představili v evropském poháru. Ve druhém předkole Konferenční ligy smetli doma arménské Urartu 5:1 a udělali tak rázný krok k postupu do další fáze soutěže.

Studénka plánuje přidat desítky nových parkovacích míst

Studénka pracuje na tvorbě studie parkování ve městě. V ideálním případě by tu mohlo přibýt 180 odstavných míst. Na realizaci všech by byla potřeba částka zhruba 20 milionů korun.

Dopravní policista z Karviné se ve volném čase stává známým saxofonistou

25. července 2024 20:26 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Teď vás seznámíme s karvinským dopravním policistou, který svůj život nedávno obohatil novým koníčkem a to hře na saxofon. Ve volném čase hraje známé skladby na různých místech v naší zemi i za hranicemi a naplňuje tak svůj život nevšední zážitky.

Orlovský Gulášfest přilákal stovky návštěvníků

V letošním ročníku se jednalo o rekordní počet přihlášených kuchařů, a to nejen z Orlové. Pětičlenná porota měla nelehký úkol, ale nakonec zvítězil fazolový guláš s uzeným masem.

Letošní sezona na letním koupališti v Porubě je zatím slabší. Může za to nestálé počasí

25. července 2024 17:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Tropické teploty lákají k vodě. V Porubě si lidé mohou bezpečně zaplavat na letním koupališti, které nabízí i jiné sportovní vyžití jako plážový volejbal, ping pong nebo badminton.

Zastávka Jana Šoupala má novou image. Pro velký úspěch projdou opravou i další zděné zastávky v Porubě

25. července 2024 15:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Původní zděné autobusové zastávky v Porubě jsou po letech v neutěšeném stavu. Postupně proto projdou revitalizací. První z nich, která se změnila v umělecké dílo, je zastávka Jana Šoupala.

Při shodě hlasů určili vítěze letošních občanských projektů radní

Participativní rozpočet na letošní rok zná své vítěze. Rozhodovala o nich až druhá veřejná anketa. Respektive, vzhledem k naprosté shodě hlasů, nakonec musela vyřknout definitivní verdikt rada města.

Ostravskou městskou policii posílili nováčci. Bezpečnost ve městě se stále zlepšuje

25. července 2024 10:48 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

V Ostravě bude zase o trochu bezpečněji. Do rukou primátora Jana Dohnala složilo slib 13 nových městských policistů, kteří okamžitě nastupují na služebny po celém městě. Své úkoly ale samozřejmě budou plnit především přímo v ulicích.

Lidé opět obdivují květinovou louku před havířovskou nemocnicí

25. července 2024 12:00 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Nemocnice v Havířově i v letošním roce nechala před hlavním vstupem vysadit květinovou louku. Ta hraje doslova všemi barvami a nečekaně na ní vykvetly i slunečnice.

Nošovičtí fotbalisté postupují poprvé v historii do krajské soutěže, prvním soupeřem bude Starý Jičín

Fotbalový tým Nošovic se chystá na premiérovou sezónu v krajské soutěži. V červnu to totiž fotbalisté dotáhli na druhé místo v okresním přeboru, a to znamená pro Nošovice historický postup do 1. B třídy.

Festival JAZZ VE MĚSTĚ se vrací na zámek ve Frýdku-Místku a je zdarma

25. července 2024 16:15 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Hudební slavnost zabalená do všech barev jazzu. Takový bude mezinárodní jazzový open-air festival, který se opět po letech vrací na frýdecký zámek. Letos se navíc organizátoři rozhodli, že akci otevřou široké veřejnosti zcela zdarma. Lidé tak mohou zažít jazz světového formátu.

Příměstský tábor MasterChef učí děti ve Frýdku-Místku vařit

25. července 2024 14:10 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Pizza, croassaint nebo třeba moravské koláče. Nejen to si samy připravily děti v cvičné kuchyni střediska Volného času Klíč Frýdek-Místek. Oblíbený příměstský tábor, který učí děti vařit, byl opět kompletně zaplněn. Některé děti ho absolvují i opakovaně.

Teplárna Frýdek-Místek vyrábí teplo už jen z biomasy a plynu

25. července 2024 11:46 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Frýdecko-Místecká teplárna definitivně odešla od spalování uhlí. Nově vyrábí teplo pro domácnosti a další odběratele už jen z biomasy a zemního plynu. Tímto krokem se završil proces ekologizace teplárny, zahájený v roce 2021.

Bezpečně přejít lze v Čeladné po několika nových přechodech

23. července 2024 7:30 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Na frekventovaném hlavním tahu, který vede Čeladnou, byly vybudovány a nasvíceny tři nové přechody pro chodce. Přejít z jedné strany na druhou je teď daleko bezpečnější, otestovaly to i děti místní základní školy.

Ve Frýdku-Místku se otevřel nový Veřejný malířský ateliér

22. července 2024 16:24 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Spolek Rosenfeld otevřel ve Frýdku-Místku nový Veřejný malířský ateliér. Jeho cílem je více přilákat k malbě širokou veřejnost. Sloužit bude výhradně k malování bez použití aromatických látek. Zároveň chystá i kurzy a malování za podpory asistence.

Zpravodaj F-M uspěl v celostátní soutěži Radniční listy 2023
Vydáno 1. února 2024 14:44, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Radniční listy roku 2023. To je soutěž, ve které pohledem odborné poroty uspěl i Zpravodaj F-M. skončil sice na 4. místě, ale ve své kategorii byl nejlepší v kraji. Porota ho hodnotila jako nadprůměrné periodikum s vysokou obsahovou kvalitou.

Zpravodaj města Frýdku-Místku znají obyvatelé v současné podobě od srpna roku 2021.

René Stejskal, redaktor Zpravodaje města Frýdku-Místku: "My jsme se snažili ten původní zpravodaj trochu změnit, aby nebyl tak úřednický. Udělali jsme tam nové rubriky. Je tam historie, kterou nám píše pan Jaromír Polášek z Muzea Beskyd. Ta je velice kladně hodnocena čtenáři. Máme odezvy, lidé se chodí doptávat. Kontaktují přímo pana Poláška. Máme tam křížovku, která se také osvědčila. Je to určitá forma zábavy."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Jednou z prvních věcí, kterou jsem chtěl poté, co jsem byl zvolen primátorem, změnit, byla forma komunikace města s občany. A tím hlavním nástrojem je zpravodaj města. A určitě jsme všichni zaregistrovali ten obrovský posun, který nastal nejenom po té vizuální stránce, kdy město použilo ve zpravodaji vizuál města, ale zásadně se změnil i obsah, periodicita."

Zpravodaj nyní uspěl v celostátní soutěži Radniční listy roku 2023. V kategorii municipalit nad 10 tisíc obyvatel obsadil 4. místo. Lepší zpravodaje měla už jen města Ústí nad Orlicí, Příbram a první Olomouc.

Jana Musálková Jeckelová, mluvčí Frýdku-Místku: "Porota se jednomyslně shodla na velmi vysoké obsahové kvalitě našeho periodika. Zmínili také, že se zabýváme nejen činností úřadu, ale máme i dostatečný přesah do regionálních témat. Hodnotili také obsahovou skladbu, která se jim zdá rozmanitá. Vážná a seriózní témata uvádíme dostatečně s propojením s odlehčenějšími texty. Například také zmiňují, že naplňujeme požadavky na praktičnost, ale také edukativní a zábavní funkci."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Pro mě je velkým zadostiučiněním, že kvalitu zpravodaje oceňují nejenom občané, ale i odborníci. To je myslím velmi dobrý signál, že nám jde o to, aby občané měli informace aktuální, ale zároveň aby je měli barevné. Aby to nebyl opravdu jen časopis, kde se na ně valí těžká témata. Ale bylo to i čtivé, zajímavé. Případně si mohli zasoutěžit a vyplnit i nějakou křížovku nebo sudoku. A dozvěděli se třeba i něco z historie města."
René Stejskal, redaktor Zpravodaje města Frýdku-Místku: "Zpravodaj jde do schránek všech obyvatel ve Frýdku-Místku, včetně okrajových částí. Ale kromě toho máme místa, kde si občané mohou zpravodaj vzít ze stojanu. Jsou jak v okrajových částech, tak v centru, jsou na magistrátu, v Sageně, na Poliklinice, na autobusovém nádraží, v Národním domě."

Zpravodaj si lidé mohou prohlédnout také online na webu města nebo přes aplikaci Munipolis. V digitální podobě jeho články odkazují také na reportáže zpracované televizí Polar.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000041330/zpravodaj-f-m-uspel-v-celostatni-soutezi-radnicni-listy-2023