Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek i další města pomáhají zasaženým povodněmi

Povodně strhly obrovskou vlnu solidarity. Pomoc nabízejí lidé, firmy i města. Frýdek-Místek například vyčlenil 200 tisíc korun, za které nakoupil nejnutnější potřeby pro Krnov a Opavu.

Vytopená dětská školička ve Frýdku-Místku vysouší zdi fény na vlasy

Spodní voda vyplavila ve Frýdku-Místku i malou dětskou školičku. Ta je nyní mimo provoz, sčítá škody a řeší opravy. Kvůli nedostatku vysoušečů si ženy ve skupině poradily jinak. Zároveň vyhlásily netradiční sbírku na novou dlažbu.

Voda poškodila atletický stadion i Domov Přístav ve Frýdku-Místku

Vyplavený atletický stadion i Domov Přístav Armády spásy ve Frýdku-Místku. Škody nezpůsobila vylitá řeka, ale velké množství vody z přívalových dešťů, a hlavně spodní voda. Náklady na opravy se zatím nedají vyčíslit, nyní probíhá hlavně úklid.

Frýdek-Místek pomáhá hledat pěstouny pro opuštěné děti

Frýdek-Místek hledá zájemce o pěstounskou péči. Cílem je zajistit plnohodnotný rodinný život dětem, které jsou opuštěné nebo z různých důvodů bez rodičů. Pěstouni mohou být i dočasní a starat se o děti různých věkových skupin.

Velká voda řádila i ve Frýdku-Místku, město řeší následky

Velká voda se převalila i přes Frýdek-Místek. Díky vodní nádrži Šance ale nebyly následky katastrofální. Město řeší hlavně odklízení povodňového odpadu z cyklostezky a zatopené kolektory. Evakuace obyvatel nutná nebyla.

18 učeben na základních školách ve Frýdku-Místku získá technologii 3D reality

Školáci z devíti městských základek ve Frýdku-Místku se budou vzdělávat v nových 3D učebnách. Radnice vybaví technologiemi celkem 18 učeben. Půjde o základní školy, které mají 2. vzdělávací stupeň. Zároveň se na školách sjednotí vybavení a výuku bude možné i sdílet s jinými školami.

Sousedé vytáhli starší ženu z hořícího bytu ve Frýdku-Místku

14. září 2024 20:05 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek v noci ve Frýdku-Místku u požáru bytu ve 4. nadzemním podlaží. V péči záchranářů skončili čtyři lidé. Jednu ženu vytáhli z hořícího bytu sousedé. Následně jí pomohli policisté a strážníci. Škoda je půl milionu korun.

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí pozvednout úroveň klubu, dostat se do play off i do Polárky

Play off, takový je opět cíl frýdecko-místeckých házenkářů. Tým sice opustili výrazní hráči, ale klub věří, že je kvalitně nahradil. Dlouhodobou ambicí nového vedení je také zvýšit úroveň klubu a jednou také dostat největší zápasy do haly Polárka.

Změny rozpočtu, prodej nemovitostí i daně. Frýdek-Místek má za sebou další zastupitelstvo

Změny rozpočtu, prodej nemovitostí i nenavyšování daně z nemovitosti. Zastupitelé mají za sebou předposlední jednání v letošním roce, které přineslo opět několik dlouhých diskuzí, ale hlavně schválení řady pro město důležitých bodů.

Akce Duše na dlani přiblíží ve Frýdku-Místku povědomí o duševním zdraví

Prevence a osvěta v oblasti duševního zdraví. To je hlavní cíl již pravidelné akce Duše na dlani, která proběhne v pátek 13. září ve Faunaparku. Akce je otevřena každému, kdo se chce o duševním zdraví i onemocněních něco dozvědět. Připraveny budou přednášky i drobný kulturní program.

Pobočka domova pro seniory ve Frýdku-Místku má po rekonstrukci a už se postupně vybavuje

Stavební práce na rekonstrukci pobočky domova pro seniory Frýdek-Místek ve Školské ulici už jsou hotové. Nyní probíhají poslední drobné dokončovací úpravy a začalo vybavování pokojů a pracovišť. K otevření domova dojde až po novém roce, protože bude převeden na novou službu Domov se zvláštním režimem.

Čtyři školní tělocvičny ve Frýdku-Místku vyměnily staré výbojky za nové LED osvětlení

Základní a mateřské školy využívají tradičně letních prázdnin k nejrůznějším opravám. Kromě dokončení rekonstrukce kuchyně na 5. základní škole byla letos jednou z významných oprav ve Frýdku-Místku výměna osvětlení v tělocvičnách na čtyřech školách. Staré výbojky byly po letech nahrazeny LED světly.

Bezplatný seminář Úřadu práce Frýdek-Místek pomůže zájemcům začít s podnikáním

Úřad práce ve Frýdku-Místku chystá bezplatný seminář pro začínající podnikatele. Zástupci z několika institucí na akci poradí zájemcům se vším, co je potřeba k založení všech typů podnikání nebo případně začínajících firem.

Oprava hydroizolace částečně omezí provoz Hospice Frýdek-Místek

Frýdek-Místek už začal s opravou hydroizolace budovy hospice. Spodní patro totiž v posledních letech začala trápit prosakující voda. Oprava částečně omezí provoz zařízení. Město si navíc přizvalo soudního znalce, kvůli analýze možných pochybení v době stavby z roku 2010.

Faunapark Frýdek-Místek zve na plno akcí pro děti i dospělé

Oblíbený Faunapark chystá plno zajímavých akcí i na září i říjen. Tradičně se v nich zaměří na všechny věkové kategorie. Děti pobaví zvířátka, cirkusová představení nebo například strašidla. Dospělí zase mohou přijít na filmová představení nebo například na besedu u duševním zdraví.

Děti ve Frýdku-Místku se rozloučí s prázdninami na akci Ahoj prázdniny!

Středisko volného času Klíč opět připravilo symbolické rozloučení s prázdninami. Akce Ahoj prázdniny! byla letos naplánována na pátek 6. září. Děti čeká odpoledne plné aktivit a mohou se seznámit i s kroužky, které poběží ve středisku volného času v novém školním roce.

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže

Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

Prvňáčky na 5. ZŠ ve Frýdku-Místku vítali deváťáci, budou je provázet školním rokem

Začal další školní rok, do lavic na základních školách opět usedly tisíce žáků. Stovky z nich jdou do školy úplně poprvé. Prvňáčky letos tradičně vítal i primátor města. Vybral si jednu z největších škol, a to 5. Základní školu.

Alzheimer centrum Frýdek-Místek se postará o 115 klientů. Pokračuje příprava výstavby

Soukromý investor připravuje ve Frýdku-Místku výstavbu Alzheimer centra. Aktuálně už má hotovou vizualizaci finální podoby a připravuje podklady pro stavební povelní. Zařízení nabídne kapacitu 115 lůžek a stavba by měla začít příští rok.

Dancepoint bavil děti ve Frýdku-Místku i o prázdninách

Taneční studio Dancepoint připravilo v létě ve Frýdku-Místku plno akcí pro děti. Kromě příměstských táborů pro své tanečníky, fungovaly tradičně i bezplatné jednodenní kurzy. Děti si tak mohly v rámci akce Prázdniny ve městě vyzkoušet taneční lekce a naučit základy různých tanečních stylů.

Beskydský Montmartre zve do Frýdku-Místku umělce i návštěvníky

Faunpark ve Frýdku-Místku se opět chystá na další ročník Beskydského Montmartu. Organizátoři tradičně zvou různé umělce z Beskyd i okolí, aby přijeli na akci prezentovat veřejnosti své práce.

Frýdek-Místek spustil záchovné práce na Českém domě, chystá se i architektonická soutěž

Frýdek-Místek se ihned po nabytí Českého domu pustilo do záchovných prací. Následovat bude i architektonická soutěž, která připraví historickou budovu k rekonstrukci. Uvnitř má časem vzniknout zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Výstavy v Muzeu Beskyd představují nové mincovní poklady a sochy Davida Moješčíka

25. srpna 2024 12:04 | Frýdek-Místek | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavé nové výstavy představuje Muzeum Beskyd ve Frýdku – Místku. Nově objevené mincovní poklady představují římské mince a pražské groše. Na ně navazuje nová výstava soch známého místního sochaře Davida Moješčíka.

Frýdek-Místek je centrem evropského smaltu. Funguje tu umělecká dílna s velkou pecí

Umělečtí smaltéři z Evropy se sjeli do Frýdku-Místku. Proběhl tady 22. ročník Mezinárodního symposia smaltu. Beskydští smaltéři mají totiž jedinou dílnu s velkou pecí v celé střední Evropě, kde je možné vyrábět větší umělecké práce.