Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Největší gastrofestival v kraji Frýdek-Místek plný chutí přilákal davy lidí

Dobré jídlo, pití i zábava pro celou rodinu. Takový byl další ročník Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí. Více než 60 stánků a další zapojené podniky v okolí udělaly z akce největší gastrofestival v kraji. Událost si tradičně nenechaly ujít davy návštěvníků.

Canisterapeutické vzdělávací centrum organizace Podané ruce ve Frýdku-Místku slaví 10 let

Organizace Podané ruce už 10 let vzdělává zájemce o canisterapii. Za tu dobu organizace proškolila stovky dobrovolníků z celé republiky, kteří pomáhají u zdravých, nemocných i handicapovaných. Jako například v nemocnicích, domovech pro seniory i třeba v mateřských školách.

Frýdek-Místek chystá úpravu křižovatky v Těšínské ulici

Prostranství před novou budovou městské policie ve Frýdku-Místku projde ještě další úpravou. Chystá se nová autobusová zastávka, doplnění mobiliáře i zeleně. Město ale připravilo i stavební úpravy protější křižovatky v ulici Těšínská. Aby byla bezpečnější a lépe usměrňovala dopravu.

Hokejoví mistři světa i extraligy přijeli do Frýdku-Místku. Lidé si užili autogramiádu i zápas

Frýdek-Místek přivítal dvojici hokejových mistrů světa. Ti přivezli ukázat medaile i mistrovský pohár. Autogramiáda přilákala davy návštěvníků, kteří si navíc užili výjimečný hokejový zápas. Domácí totiž v přípravě vyzvali držitele šesti domácích mistrovských titulů, třinecké Oceláře.

Frýdek-Místek bude platit obědy některým dětem i další školní rok

Frýdek-Místek zaplatí obědy školákům i v novém školním roce. Pokračuje tedy v loni započatém projektu, který se ukázal být úspěšným. Díky příspěvku města tak mohou ve školách obědvat další děti. Rodiče je ale musí do programu opět přihlásit.

Charita Frýdek-Místek připravila pro děti v Klubu Nezbeda den plný Galaxy tvoření

Děti ve Frýdku-Místku mají o prázdninách velké množství různých aktivit. Do programu Prázdniny ve městě se zapojila i Charita, která připravila zábavné Galaxy tvoření. Děti si tak mohly samy vyrobit hned několik zajímavých věcí spojených s vesmírnou tematikou. Zájem o akci byl tradičně velký.

HC Frýdek-Místek odehraje utkání s třineckými Oceláři, s pohárem přijedou i mistři světa

Hokejisté Frýdku-Místku chystají velkolepé odpoledne v hale Polárka. V úterý totiž sehrají přípravný zápas s Třineckými Oceláři. V rámci programu čeká návštěvníky také autogramiáda dvou mistrů světa v ledním hokeji, kteří přivezou i pohár mistrů světa.

Seniortaxi přepraví ve Frýdku-Místku měsíčně 400 lidí. O službu je velký zájem

Seniortaxi patří mezi velmi oblíbené služby ve Frýdku-Místku. Každý měsíc přepraví na 400 seniorů. Službu mohou využívat lidé starší 70 let a jedna jízda je vyjde na 20 korun. Průkaz si stačí jednoduše vyřídit na sociálním odboru magistrátu.

Strážníci ve Frýdku-Místku uspořádali pro děti jednodenní cyklovýlet

Strážníci městské policie Frýdek-Místek připravili v průběhu prázdnin pro děti vyjížďku na kolech. Skupinu malých cyklistů vzali pod dohledem do vedlejší obce. Tam děti čekal další program. Hry, koupání v řece i opékání špekáčků. A nakonec i cesta zpět.

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí zve na dobré jídlo, pití a zábavu

Frýdek-Místek plný chutí. Jeden z největších gastrofestivalů opět ovládne Zámecké náměstí, frýdecký zámek i jeho okolí. Láká na bohatý program plný dobrého jídla, pití i hudby. V sobotu 17. srpna tak zabaví celou rodinu.

Okolí u budovy městské policie ve Frýdku-Místku čeká ještě další proměna

Prostor kolem nového sídla městské policie ještě není zcela dokončený. Chystá se nová zastávka MHD, mobiliář i další výsadba zeleně. Okolí se také napojuje na centrální vytápění a úpravou projde i frekventovaná křižovatka. Vše se postupně připraví na vznik plánovaného bulváru.

Kreativní děti absolvovaly ve Frýdku-Místku výtvarný tábor Artium

Středisko volného času Klíč Frýdek-Místek pořádá přes léto velké množství zajímavých táborů. Jedním z nich byl i týden zaměřený na výtvarnou tvorbu. Děti se tady věnovaly různým výtvarným technikám a v závěru uspořádaly ještě vernisáž pro rodinu i kamarády.

Bezmocný senior byl okraden na ulici ve Frýdku-Místku, zloděje dopadli policisté

2. srpna 2024 17:49 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Oslovil seniora na zastávce ve Frýdku-Místku, přesvědčil ho ke koupi levných cigaret, zavedl ho mimo frekventované místo a tam ho okradl. Policisté následně zloděje zadrželi, protože se jednalo o známého recidivistu. K jeho odhalení výrazně přispěl i kamerový systém.

Teplárna Frýdek-Místek odešla jako první v kraji od spalování uhlí

1. srpna 2024 16:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Energie a kraj

Frýdecko-Místecká teplárna definitivně odešla od spalování uhlí. Nově vyrábí teplo pro domácnosti a další odběratele už jen z biomasy a zemního plynu. Tímto krokem se završil proces ekologizace teplárny, zahájený v roce 2021.

TIC Frýdek-Místek funguje dočasně kvůli rekonstrukci jen na Zámeckém náměstí

Frýdek-Místek rekonstruuje pobočky turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na náměstí Svobody. Pobočka na Zámeckém náměstí už má po rekonstrukci a plně slouží návštěvníkům. V létě mohou lidé najít mobilní stánek v některé dny také na Olešné.

Frýdek-Místek neplánuje zvyšování daně z nemovitosti

Frýdek-Místek nechce zvyšovat daňovou zátěž občanů. Proto se vedení rozhodlo, že nezvýší daň z nemovitosti. Připravilo podklady, které musí schválit ještě zastupitelstvo. Jediné zvýšení zatím provedl celoplošně pouze stát. Město navíc přijde o desítky milionů korun ze sdílených daní.

Aquapark i resort Olešná je v létě tradičně plný návštěvníků

Sezona na Olešné je v plném proudu. Návštěvníci hojně vyhledávají letní aquapark a v případě nepřízně počasí i krytý bazén. Stejně tak je velký zájem o městský kemp v resortu Olešná, kde se doporučuje kvůli vysoké obsazenosti dopředu požádat o rezervaci.

Podané ruce zvou na zábavné odpoledne ve Faunaparku ve Frýdku-Místku

29. července 2024 16:25 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Organizace Podané ruce, která se věnuje canisterapii a osobní asistenci, chystá zábavné odpoledne ve Faunaparku. Akce pro celou rodinu cílí hlavně na děti, které čekají různé atrakce, soutěže i drobné dárky. A chybět nebudou ani pejskové, kteří se věnují canisterapii.

Slezská diakonie pomáhá sociálně znevýhodněným rodinám, děti bere na tábor

29. července 2024 14:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Slezská diakonie pomáhá rodinám v různých těžkých životních situacích. Jednou z forem pomoci jsou také pravidelné tábory pro děti. Pro některé jde často o jedinou letní kolektivně vzdělávací aktivitu. Děti tak zažijí týden plný her, turistických výprav a poznání.

Frýdek-Místek získal ocenění za kvalitní třídění vysloužilých elektrozařízení

29. července 2024 12:33 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Frýdek-Místek je nejlepším velkým městě v třídění elektroodpadů za rok 2023. Na každoročním oceňování měst v třídění odpadů se umístil na prvním místě v kategorii města nad 10 tisíc obyvatel a získal ocenění keramické sluchátko.

Festival JAZZ VE MĚSTĚ se vrací na zámek ve Frýdku-Místku a je zdarma

25. července 2024 16:15 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Hudební slavnost zabalená do všech barev jazzu. Takový bude mezinárodní jazzový open-air festival, který se opět po letech vrací na frýdecký zámek. Letos se navíc organizátoři rozhodli, že akci otevřou široké veřejnosti zcela zdarma. Lidé tak mohou zažít jazz světového formátu.

Příměstský tábor MasterChef učí děti ve Frýdku-Místku vařit

25. července 2024 14:10 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Pizza, croassaint nebo třeba moravské koláče. Nejen to si samy připravily děti v cvičné kuchyni střediska Volného času Klíč Frýdek-Místek. Oblíbený příměstský tábor, který učí děti vařit, byl opět kompletně zaplněn. Některé děti ho absolvují i opakovaně.

Teplárna Frýdek-Místek vyrábí teplo už jen z biomasy a plynu

25. července 2024 11:46 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Frýdecko-Místecká teplárna definitivně odešla od spalování uhlí. Nově vyrábí teplo pro domácnosti a další odběratele už jen z biomasy a zemního plynu. Tímto krokem se završil proces ekologizace teplárny, zahájený v roce 2021.

Ve Frýdku-Místku se otevřel nový Veřejný malířský ateliér

22. července 2024 16:24 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Spolek Rosenfeld otevřel ve Frýdku-Místku nový Veřejný malířský ateliér. Jeho cílem je více přilákat k malbě širokou veřejnost. Sloužit bude výhradně k malování bez použití aromatických látek. Zároveň chystá i kurzy a malování za podpory asistence.

ADRA Frýdek-Místek stále vylepšuje program letních táborů pro děti s autismem

22. července 2024 14:48 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Dvacítka dětí s poruchou autistického spektra si užila týdenní příměstský tábor ve Frýdku-Místku. Pravidelně ho pořádá dobrovolnická organizace ADRA. Připravena je vždy řada her a různých výletů. Letos navíc dobrovolníci poprvé vyzkoušeli na táboře s dětmi jednou přespat.