Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Speciální sestřih z dvoudenní zábavy. Kdo nebyl na Havířovských slavnostech, zaváhal

Havířov |

Havířov má za sebou největší akci roku. Dvoudenní městské slavnosti v areálu sportovní haly Slavie navštívilo na 30 tisíc lidí. Vyvrcholením bylo noční vystoupení finské kapely Lordi.

Úžasný program plný skvělých kapel, zábava, počasí na objednávku. Tak hodnotí lidé letošní Havířovské slavnosti. Vysoká návštěvnost se projevila už v pátek, kdy na pódiu vystoupili například, Rybičky 48, O5 a Radeček či Wohnouti. V sobotu program odstartovala skvělá show Queenie. V letošním roce si však slavnosti užily i děti, které měly pro sebe celou zábavní zónu.

anketa, návštěvníci: “Mě se ten nápad líbí velice. Mohou se tady vyblbnout. Je to lepší než někde stát na sluníčku. Mají to hezky vymyšlené. Jsou tady soutěže o dárečky, nebo si tady mohou vyrobit náramky. Fakt je to super.”
anketa, návštěvníci: “Nejlepší jsou tady asi ta autíčka. To doporučuji nejvíc a prostě sednout si na deku a koukat se na pódium. To je asi nejlepší. Pak jsem si ještě udělal tetování.”
anketa, návštěvníci: “Zóna je perfektní, my jsme tady byli už i včera. Jsem tady s vnoučaty a snachou. Vyzkoušeli všechno. Malování na obličej, hry jsme zkoušeli, papoušky jsme navštívili. Trochu jsme se báli, ale dobrý.”
Michal Nesvadba, herec: “Já jsem tady hrál pro děti a bylo velkým překvapením, že tam nebyly jen děti, ale a že tam byli i dospěláci, kteří na mě vyrostli a to se teď hrozně moc pozměnilo a mě to dojímá.”

K zábavě patří i dobré jídlo, o které nebylo na slavnostech nouze. Jak jdou kšefty, co lidem chutná, jsou hladoví?

anketa, prodejce: Úplně všechno. Asi nejvíce bramboráky a halušky. Je to tu super. My si tuto akci strašně užíváme.”
anketa, návštěvníci: “Každý den mám chuť na svou přítelkyni, ale teď jsem dostal chuť na halušky zrovna a klobásu. To sním obojí. Paráda dneska. Jsem tady poprvé a úplně super.”
anketa, návštěvníci: “Já jsem dostal chuť na bramborák a už jsme tady byli na zmrzlinu. My jsme přijeli až z Prahy, užíváme si tady velmi dobře a byl jsem teď překvapený z pana Korna, v jakém je stavu a jak to ještě zvládá. Perfektní.”

Návštěvníky přivítal také primátor Havířova společně s hejtmanem kraje.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Slavnosti zatím vychází perfektně, tady na kulise Kristýnky to je pro nás taková srdcovka. Slavnosti jsou skvělé, je hodně lidí. Atmosféra je super. Lidé se baví, počasí vyšlo. Takže, co více si přát. Vítám hlavně Havířováky, vítám rovněž přespolní. Užijte si Havířov a nejlepší městský festival v této republice. Je to pro vás.”
Jana Feberová (SOCDEM), náměstkyně primátora: “Já jsem ráda za naše organizátory, za naši MKS, za paní ředitelku a její celý tým, kteří to plánují celé dlouho. Ani normální obyčejný člověk si to nedokáže představit, kolik je to stojí energie a sil a za to jim děkuju.” Co byla v letošním roce vaše srdcová záležitost? “Moje srdcová záležitost právě zpívá, a to je Peter Nagy.”
Peter Nagy, zpěvák: “Je všeobecně známo, že u českých muzikantů a i slovenští muzikanti si to mezi sebou říkají, že severomoravské publikum je výborné. Takže my jsme šli na plno a ta podpora je fakt dobrá. To se objeví ty vzpomínky. Někomu na první lásky, na dovolené někde u jezera, u moře. To je jedno. A o tom to je, o té nostalgie u té hudby. To je ta krásná energie a hlavně muzika naší generace vždy byla pozitivní. Nikdy jsme nebyli pochybovační, negativní. Všechny písničky, a ať to byl už náš zesnulý kamarád Vašo Patejdl, Elán, Žbirka atd. Všichni z mojí generace byli vždy pozitivní a to je na tom vidět.”
anketa, návštěvníci: “Samozřejmě, vzpomínala jsem, atmosféra úplně úžasná. Užila jsem si to tady a myslím, že i lidé si to užívají. Za mě velká spokojenost.”
anketa, návštěvníci: “Výborné, naše mládí.”
anketa, návštěvníci: “Paráda, byly jsme i včera, jsme i dneska a přijedeme doufám i příští rok.”
anketa, návštěvníci: “Spokojení, rohlík od ucha k uchu, co víc můžeme chtít. Krásná muzika, krásné prostředí.”
anketa, návštěvníci: “Úžasný výběr opravdu.” Vybavily se vzpomínky na mládí? “Až moc.”
anketa, návštěvníci: “Já jsem tady úplně poprvé a jsem překvapen, že město Havířov to umí zorganizovat a je to tu moc fajn.”
anketa, návštěvníci: “Mě se líbí Lucie Bílá na ni se těším. Já se těším nejvíce asi na ni. To je moje srdcovka.”

O skvělou zábavu se po celé odpoledne postaral v roli moderátora Leoš Mareš, který předvedl i svou DJ Show.

Leoš Mareš, moderátor: “Já už si nepamatuji, kdy naposledy jsem tady byl. Teď mi říkala paní pořadatelka, že před dvaceti lety jsem tady přiletěl vrtulníkem. Tak to už si skoro nevzpomínám a chtěl bych říct, že jsem za těch dvacet let dospěl a konečně jsem přijel normálně vlakem. To byla taková mladická nerozvážnost, to jsem tenkrát spěchal ze Šumavy, když si na to vzpomínám. No, lidé tady? Já už na to skoro nejsem zvyklý, abych moderoval. Já už jen vystupuji. Právě si beru flitrové sako a jdu také vystupovat, ale je to strašně příjemné se s těmi lidmi bavit. Já jsem to dělal celý život a je tady hvězdná skupina hostů, takže to je radost. Počasí je překrásné, takže Havířovské slavnosti jsou pro mne akcí roku.”

Večerní program odstartoval Jiří Macháček a jeho kapela Mig 21. Jak již je zvykem, na Havířovských slavnostech noc patřila příznivcům tvrdé rockové muziky. Nejdříve na podiu vystoupila legendární německá skupina ACCEPT a po půl noci přišel vrchol slavností v podání finské metalové skupiny Lordi.

Nahlásit chybu


K tématu

Havířov má za sebou akci roku, městské slavnosti navštívilo na 30 tisíc lidí

11. září 2023 10:41 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířov má za sebou největší akci roku. Dvoudenní městské slavnosti v areálu sportovní haly Slavie navštívilo na 30 tisíc lidí. Vyvrcholením bylo noční vystoupení finské kapely Lordi.

Dvoudenní Dny Karviné nabídly program na několika scénách, nově přibyla dětská farma

20. června 2023 11:58 | Karviná | Monika Danková

Pro obyvatele Karviné připravil městský dům kultury opět po roce dvoudenní oslavy města. Program probíhal opět na několika místech, podívejte se na poslední reportáž.

Sweetsen fest byl letos opět rekordní, na akci přišlo 16 tisíc lidí

19. června 2023 14:34 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek má za sebou největší hudební, charitativní a divadelní festival. Sweetsen fest letos tradičně bavil návštěvníky všech věkových kategorií a přivítal na 100 účinkujících. Akce je pravidelně bezplatná a tradičně se na ní vybírá na charitu.


Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Svinov vznikl před více než 130 lety. Oddíl mladých hasičů existuje od jeho založení

Historie Sboru dobrovolných hasičů ve Svinově sahá až do roku 1889 a hned od jeho založení existuje také oddíl mladých hasičů.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Májový den v životických sadech navštívily stovky lidí, kteří si odnesli nejen jablka

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den s bohatým programem. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Děti z MŠ absolvovaly školku v přírodě

Včera 13:50 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Pro děti ze stonavských mateřských škol byl konec dubna týdnem plný dobrodružství a nezapomenutelných zážítků. Děti se společně se svými pedagogy vydaly do Školky v přírodě do hotelu Bauer na Bílé, kde prožily dny plné her, učení a objevování okolní přírody.

Muži SK Stonava body doma nevybojovali

Včera 13:46 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští fotbalisté mají za sebou další zápas jarní sezóny. Na domácím hřišti hostili tabulkově slabší Krásné Pole. Zápas se domácímu týmu nepovedl, body si odvezli hosté.

Lekcja ze strażakami

Rok temu pogadanka na temat ochrony przeciwpożarowej cieszyła się wśród uczniów polskiej szkoły w Stonawie-Hołkowicach żywym zainteresowaniem, tak więc członkowie Ochotniczej Straży Pożarowej w Suchej Górnej obiecali powtórkę – wzbogaconą o część poglądową. Zajęcia prowadzone w gwarze zaczęły się od teorii, ponieważ należało....

První moduly nového pavilonu Karvinské hornické nemocnice už dorazily

30. dubna 2024 17:12 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Do další fáze se uplynulý týden posunula výstavba nového pavilonu chirurgických oborů Karvinské hornické nemocnice (KHN). Na připravenou základovou desku začínají stavaři ukládat jednotlivé moduly. Vznikne tak zázemí pro operace nádorových onemocnění prsu, jednodenní chirurgii a laparoskopické výkony.

V Karviné začala II. etapa opravy ulice Borovského, první část je průjezdná

30. dubna 2024 16:57 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

Speciální sestřih z dvoudenní zábavy. Kdo nebyl na Havířovských slavnostech, zaváhal
Vydáno 11. září 2023 19:54, Havířov, Bára Kelnerová
Havířov má za sebou největší akci roku. Dvoudenní městské slavnosti v areálu sportovní haly Slavie navštívilo na 30 tisíc lidí. Vyvrcholením bylo noční vystoupení finské kapely Lordi.

Úžasný program plný skvělých kapel, zábava, počasí na objednávku. Tak hodnotí lidé letošní Havířovské slavnosti. Vysoká návštěvnost se projevila už v pátek, kdy na pódiu vystoupili například, Rybičky 48, O5 a Radeček či Wohnouti. V sobotu program odstartovala skvělá show Queenie. V letošním roce si však slavnosti užily i děti, které měly pro sebe celou zábavní zónu.

anketa, návštěvníci: “Mě se ten nápad líbí velice. Mohou se tady vyblbnout. Je to lepší než někde stát na sluníčku. Mají to hezky vymyšlené. Jsou tady soutěže o dárečky, nebo si tady mohou vyrobit náramky. Fakt je to super.”
anketa, návštěvníci: “Nejlepší jsou tady asi ta autíčka. To doporučuji nejvíc a prostě sednout si na deku a koukat se na pódium. To je asi nejlepší. Pak jsem si ještě udělal tetování.”
anketa, návštěvníci: “Zóna je perfektní, my jsme tady byli už i včera. Jsem tady s vnoučaty a snachou. Vyzkoušeli všechno. Malování na obličej, hry jsme zkoušeli, papoušky jsme navštívili. Trochu jsme se báli, ale dobrý.”
Michal Nesvadba, herec: “Já jsem tady hrál pro děti a bylo velkým překvapením, že tam nebyly jen děti, ale a že tam byli i dospěláci, kteří na mě vyrostli a to se teď hrozně moc pozměnilo a mě to dojímá.”

K zábavě patří i dobré jídlo, o které nebylo na slavnostech nouze. Jak jdou kšefty, co lidem chutná, jsou hladoví?

anketa, prodejce: Úplně všechno. Asi nejvíce bramboráky a halušky. Je to tu super. My si tuto akci strašně užíváme.”
anketa, návštěvníci: “Každý den mám chuť na svou přítelkyni, ale teď jsem dostal chuť na halušky zrovna a klobásu. To sním obojí. Paráda dneska. Jsem tady poprvé a úplně super.”
anketa, návštěvníci: “Já jsem dostal chuť na bramborák a už jsme tady byli na zmrzlinu. My jsme přijeli až z Prahy, užíváme si tady velmi dobře a byl jsem teď překvapený z pana Korna, v jakém je stavu a jak to ještě zvládá. Perfektní.”

Návštěvníky přivítal také primátor Havířova společně s hejtmanem kraje.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Slavnosti zatím vychází perfektně, tady na kulise Kristýnky to je pro nás taková srdcovka. Slavnosti jsou skvělé, je hodně lidí. Atmosféra je super. Lidé se baví, počasí vyšlo. Takže, co více si přát. Vítám hlavně Havířováky, vítám rovněž přespolní. Užijte si Havířov a nejlepší městský festival v této republice. Je to pro vás.”
Jana Feberová (SOCDEM), náměstkyně primátora: “Já jsem ráda za naše organizátory, za naši MKS, za paní ředitelku a její celý tým, kteří to plánují celé dlouho. Ani normální obyčejný člověk si to nedokáže představit, kolik je to stojí energie a sil a za to jim děkuju.” Co byla v letošním roce vaše srdcová záležitost? “Moje srdcová záležitost právě zpívá, a to je Peter Nagy.”
Peter Nagy, zpěvák: “Je všeobecně známo, že u českých muzikantů a i slovenští muzikanti si to mezi sebou říkají, že severomoravské publikum je výborné. Takže my jsme šli na plno a ta podpora je fakt dobrá. To se objeví ty vzpomínky. Někomu na první lásky, na dovolené někde u jezera, u moře. To je jedno. A o tom to je, o té nostalgie u té hudby. To je ta krásná energie a hlavně muzika naší generace vždy byla pozitivní. Nikdy jsme nebyli pochybovační, negativní. Všechny písničky, a ať to byl už náš zesnulý kamarád Vašo Patejdl, Elán, Žbirka atd. Všichni z mojí generace byli vždy pozitivní a to je na tom vidět.”
anketa, návštěvníci: “Samozřejmě, vzpomínala jsem, atmosféra úplně úžasná. Užila jsem si to tady a myslím, že i lidé si to užívají. Za mě velká spokojenost.”
anketa, návštěvníci: “Výborné, naše mládí.”
anketa, návštěvníci: “Paráda, byly jsme i včera, jsme i dneska a přijedeme doufám i příští rok.”
anketa, návštěvníci: “Spokojení, rohlík od ucha k uchu, co víc můžeme chtít. Krásná muzika, krásné prostředí.”
anketa, návštěvníci: “Úžasný výběr opravdu.” Vybavily se vzpomínky na mládí? “Až moc.”
anketa, návštěvníci: “Já jsem tady úplně poprvé a jsem překvapen, že město Havířov to umí zorganizovat a je to tu moc fajn.”
anketa, návštěvníci: “Mě se líbí Lucie Bílá na ni se těším. Já se těším nejvíce asi na ni. To je moje srdcovka.”

O skvělou zábavu se po celé odpoledne postaral v roli moderátora Leoš Mareš, který předvedl i svou DJ Show.

Leoš Mareš, moderátor: “Já už si nepamatuji, kdy naposledy jsem tady byl. Teď mi říkala paní pořadatelka, že před dvaceti lety jsem tady přiletěl vrtulníkem. Tak to už si skoro nevzpomínám a chtěl bych říct, že jsem za těch dvacet let dospěl a konečně jsem přijel normálně vlakem. To byla taková mladická nerozvážnost, to jsem tenkrát spěchal ze Šumavy, když si na to vzpomínám. No, lidé tady? Já už na to skoro nejsem zvyklý, abych moderoval. Já už jen vystupuji. Právě si beru flitrové sako a jdu také vystupovat, ale je to strašně příjemné se s těmi lidmi bavit. Já jsem to dělal celý život a je tady hvězdná skupina hostů, takže to je radost. Počasí je překrásné, takže Havířovské slavnosti jsou pro mne akcí roku.”

Večerní program odstartoval Jiří Macháček a jeho kapela Mig 21. Jak již je zvykem, na Havířovských slavnostech noc patřila příznivcům tvrdé rockové muziky. Nejdříve na podiu vystoupila legendární německá skupina ACCEPT a po půl noci přišel vrchol slavností v podání finské metalové skupiny Lordi.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000039065/specialni-sestrih-z-dvoudenni-zabavy-kdo-nebyl-na-havirovskych-slavnostech-zavahal