I mrazivé dny mohou mít své kouzlo. Své o tom ví karvinští rybáři, kteří si zamilovali zimní rybolov.
anketa, rybáři: “To je prostě adrenalin, který se nedá popsat, to je něco úžasného.”
“Má to svoje kouzlo, co chcete v zimě dělat že.”
Karvinští rybáři nakoupili do svého reviru v Prstné u Petrovic 200 kilo pstruha což je přibližně 600 kusů. Každý, kdo si chce takto zarybařit, musí mít ale koupenou místenku. Tu mu vystaví rybářský svaz. Chytá se na ledě, který by měl mít z důvodu bezpečnosti alespoň 15 centimetrů.
Radek Byrtus, hlavní hospodář karvinského rybářského svazu: “Vyvrtám si díru vrtákem na led, pak nahodím, dám si tam buď červa nebo těsto, je navoněné přísadami, třpytí se to těsto.”
Pokud si lovící nechce rybu ponechat, musí být vyháknutá už v ledovém otvoru. Rybu vytaženou na led si musí nechat, zapsat do místenky i do přehledu o úlovcích a usmrcené ryby viditelně umístit ve své bezprostřední blízkosti.