V prvním ročníku se sešlo 69 regionálních receptů. Vítězem se stala vydatná polévka bigos, ale nejen ona se stala hitem krajových kuchyní.
Jiří Vzientek, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje:"Věříme, že receptů bude ve druhém ročníku ještě víc, budou chutnější a všichni si ještě více pošmáknou."
Soutěž vrací regionální recepty do našich restaurací, po kuchařce se všemi recepty se jen zaprášilo. K popularitě celého projektu přispěla významně i televize Polar, která natáčí kulinářský pořad se stejným názvem - Jak šmakuje Moravskoslezsko. V hlavních rolích se představí Mirek Horák a jeho parťák Tomáš Smoček.
Mirek Horák, gastroexpert: "Máme v našem kraji vynikající kuchyni, památky, architekturu, sportovní vyžití, myslím, že k nám turisté začnou jezdit ve větším."
Novinkami druhého ročníku bude soutěž o nejlepší regionální potravinářský výrobek, soutěž o nejlepší restauraci a soutěž o nejlepší regionální pivo. Také druhý ročník bude zakončen gastrofestivalem v září letošního roku opět na Hukvaldech.