Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ve Vrbně pod Pradědem dobrovolníci zachraňují Lidový dům, bývalé centrum kultury města

Dnes 19:33 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lidový dům, dříve centrum kulturních akcí ve Vrbně pod Pradědem, již několik let chátral. Město dokonce zvažovalo jeho demolici. Několik zastupitelů města dalo hlavy dohromady a založilo spolek „Zachraňme Liďák“ s cílem obnovení života kulturního domu.

Nález válečné munice uzavřel dopravu mezi Plesnou a Polomí

Dnes 17:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V pondělí odpoledne museli policisté uzavřít pro veškerou dopravu silnici mezi Velkou Polomí a Malou Plesnou. Poblíž vozovky byla nalezena munice, kterou musel prozkoumat pyrotechnik.

Populární komiksové bubliny pronikly i do Muzea Novojičínska

Popularita komiksů v posledních letech stoupá. Dostaly se i do Muzea Novojičínska. Děti se tu na workshopu mohly seznámit s tím, jak komiks vzniká a třeba jaké jsou druhy komiksových bublin.

České a polské děti se během prázdnin poznávaly navzájem

Během letních prázdnin zorganizovalo PZKO Karviná- Ráj projekt, který spojuje české a polské děti. Společně trávily čas poznáváním zajímavých míst v pohraničí.

Dolní Lutyně měla svůj první obecní den, připojil se i zámek

Atraktivní program se odvíjel v sobotu 24. srpna na obecní slavnosti v centru Dolní Lutyně. Nechyběly atrakce pro děti, stánky s občerstvením a hudební hosté.

Novojičínská synagoga se po letech otevřela veřejnosti

V rámci Dne židovských památek se v Novém Jičíně otevřela veřejnosti budova bývalé synagogy. Objekt, který slouží jako archivní depozitář, není běžně přístupný. Budoucnost by ovšem mohla jeho osud změnit.

Baseballisté Arrows prohrávají v semifinále 0:3 na zápasy

Baseballisté Arrows Ostrava se po loňském boji o záchranu v extralize letos probojovali mezi čtyři nejlepší týmy. V duelu o postup do finále narazili na brněnské Draky a zatím se jim bohužel vůbec nedaří.

Frýdek-Místek spustil záchovné práce na Českém domě, chystá se i architektonická soutěž

Frýdek-Místek se ihned po nabytí Českého domu pustilo do záchovných prací. Následovat bude i architektonická soutěž, která připraví historickou budovu k rekonstrukci. Uvnitř má časem vzniknout zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Záchranný vrtulník musel do Beskyd. O zraněnou se mezitím postarala Horská služba

Záchrana pacientů pomocí palubního jeřábu vrtulníků je stále častější, zejména v případě úrazů v horském terénu. V neděli spěchali záchranáři do Beskyd, kde se při pádu zranila cyklistka. Do příletu vrtulníku se o pacientku postarala Horká služba.

Prázdninový čtvrtek v knihovně: dívky se věnovaly kráse, kluci fotbalu

Knihovna byla v létě otevřená nejen pro čtenáře, ale bavila děti i během svých “prázdninových čtvrtků”. V jednom dopoledni připravila pro dívky setkání s vizážistkou, zatímco kluci si mohli zahrát fotbalový turnaj.

Trhy ve Frýdlantě měly atraktivní program, předvedl se provazochodec a zazpívali Lounová, Poetika a Tros discotequos

V centru Frýdlantu nad Ostravicí se u příležitosti svátku svatého Bartoloměje, kterému je zasvěcen místní kostel, pořádají každoročně v tomto období trhy.

Dětem v Ostravě-Zábřehu dělá radost nový lanový hrad Jižák

Nový lanový hrad s tobogánem dělá radost dětem v Ostravě-Jihu. Jedná se o vítězný projekt loňského participativního rozpočtu pro oblast Zábřeh a zajímavostí je, že s návrhem přišel žák tamní základní školy.

Hasiči bojovali s plameny v Komorní Lhotce. Dvoupodlažnímu domu vzplála střecha

Náročný zásah ve velkém vedru mají za sebou frýdeckomístečtí hasiči. V Komorní Lhotce totiž začala hořet střecha domu a jednotky samozřejmě musejí i v horkém počasí zasahovat v nehořlavých oblecích a s veškerou ochranou výstrojí. Příčinou požáru byla nedbalost.

Po červnové bouři musí ve Studénce skácet dalších asi třicet poškozených stromů

Odborná firma provedla ve Studénce dendrologický průzkum tisícovky stromů. Zhruba třicet z nich doporučila skácet. Radnice si tyto práce objednala po červnové větrné bouři, které tu smetla okolo stovky dřevin.

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také online do rádia

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají online zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Záchranáři zasahovali v nepřístupném terénu Beskyd u zraněné cyklistky

Včera 20:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 25. srpna zasahovali letečtí záchranáři v obtížně přístupném terénu Beskyd, kde padesátiletá cyklistka utrpěla zranění při pádu z kola. Záchranná operace, které se účastnili i členové Horské služby Beskydy, probíhala pod vrcholem Velký Lipový, poblíž obce Řeka. Zraněná žena byla nakonec letecky přepravena do frýdecko-místecké nemocnice.

Nedbalost při rekonstrukci způsobila požár střechy v Komorní Lhotce

Včera 16:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 25. srpna odpoledne byli hasiči povoláni k požáru střechy dvoupodlažního domu v Komorní Lhotce. Událost byla nahlášena na tísňovou linku šest minut po poledni a na místo okamžitě vyrazily profesionální jednotky ze stanic v Nošovicích a Frýdku-Místku, spolu s dobrovolnými hasiči z obcí Komorní Lhotka, Hnojník, Dobratice, Třinec-Guty a Vyšní Lhoty.

Oceněný film Mord Adama Martince měl premiéru v krnovském kině Mír

Zvláštní uznání poroty karlovarského filmového festivalu získal letos celovečerní hraný film Mord krnovského rodáka Adama Martince. Krnovské kino Mír bylo v den premiéry režisérova filmového debutu dvakrát po sobě vyprodáno. Celý film se odehrává v režisérově rodišti a krajině, která mu dodává zvláštní kouzlo.

Výstavy v Muzeu Beskyd představují nové mincovní poklady a sochy Davida Moješčíka

Velmi zajímavé nové výstavy představuje Muzeum Beskyd ve Frýdku – Místku. Nově objevené mincovní poklady představují římské mince a pražské groše. Na ně navazuje nová výstava soch známého místního sochaře Davida Moješčíka.

Na Festivalu dračích lodí na Slezské Hartě úspěšně reprezentovalo několik posádek i město Bruntál

Na břehu Slezské Harty vyrostlo o víkendu malé městečko. Na festivalu dračích lodí se sjelo 62 dvaadvacetičlenných posádek ze celé republiky i Slovenska. Utkaly se v závodech ve sprintu na 200 metrů i stíhacím závodě na jeden kilometr.

Tradiční Obecní dožínky v Palkovicích v sobotu navštívily tisíce lidí

Závěr letních prázdnin patřil v Palkovicích tradičním Obecním dožínkám. Jejich program zaujal několik tisíc lidí. Mezi vystupujícími hosty byli například Markéta Konvičková, Helena Vondráčková, Adam Ďurica nebo Horkýže Slíže.

BEZ KOMENTÁŘE: Plážová kopaná na koupališti ve Studénce

24. srpna 2024 7:40 | Studénka | Jan Plášil | Expres Studénky

Na studéneckém kopališti se konal první ročník plážové kopané.

V Janovicích otevřeli plně bezbariérový Komunitní dům pro seniory

23. srpna 2024 19:41 | Janovice | Libor Běčák | Janovický miniexpres

Obec Janovice dostavěla a slavnostně otevřela Komunitní dům seniorů. Plně bezbariérový dům v centru obce nabízí jedno a dvoupokojové byty se společnou zahradou. Místní si už celý objekt prohlédli.

ZŠ v Horní Suché prošla opravami a zachránila fresku

Budova Základní školy s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché je sto let stará. V aule se nachází vzácná malba, které hrozilo, že navždy zmizí. Škola se fresku rozhodla zachránit.

Požárem zasažená Butovická finišuje na září, sanační firma je tu nepřetržitě celé prázdniny

23. srpna 2024 17:07 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Základní škola Butovická, kterou v červnu zasáhl požár, už je na začátek nového školního roku téměř připravena. Nicméně některé práce budou ještě pokračovat i v září. Škoda je v tuto chvíli odhadována na 15 milionů korun.