Věra Palková, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje: „Všechny ty recepty jsou jednoduché, levné a hlavně chuťově vynikající. Škoda, že kapacita našich žaludků je omezená." Nejlepších devět pokrmů degustovala odborná porota v čele s gastroexpertem Mirkem Horákem. Mirek Horák, gastroexpert: „Je úžasné, že druhý ročník měl ještě větší ohlas než ten první. Dostali jsme zase spoustu cenných receptů, které by bez této soutěže zapadly na našich půdách či ve sklepích." A vítězem se nakonec stala kančí pečeně paní nadlesní. Jiří Vzientek, náměstek hejtmana MS kraje: „Toto jídlo patřilo mezi mé favority, ale bylo to velmi těsné, čtyři jídla měla stejný počet bodů a musel rozhodovat ještě jedno hlasování navíc." Cenu médií vybojoval podmáslový chlebík do paní Zrníkové. V nově vyhlášených soutěžích triumfovaly Jaškovská krčma mezi restauracemi, Krmelínská dvanáctka mezi pivy a Štramberské uši mezi potravinářskými výrobky. Organizátoři věří, že s úspěchem se setká i gastrofestival 2. září na Hukvaldech, kam loni dorazilo přes čtyři tisíce lidí.
Vítězem 2. ročníku soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko se stala kančí pečeně paní nadlesní
Moravskoslezský kraj dodržel loňský slib a pokračoval v tradici kulinářské soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko. Druhý ročník byl do počtu receptů ještě úspěšnější - přišlo 83 receptů, o 14 více než loni.