Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Úspěšní sportovci města Nový Jičín za rok 2021

Nový Jičín |

Nový Jičín ocenil nejúspěšnější sportovce města za rok 2021. Mnozí z nich nejenže svými výkony reprezentují svůj klub a město, ale i Českou republiku.

Přestože byl loňský rok i z hlediska sportování mnohdy velmi obtížný, novojičínští sportovci o osobě dali výrazně slyšet. Mezi juniory zaujali plavci Annemarie Kulišťáková a Dalibor Ott a také skokan přes švihadlo klubu Between Střediska volného času Fokus Richard Schich. Ve skupině talentů zazářili plavec Matěj Koutný, cyklista Jakub Ševčík, zápasnice Zuzana Jančová a plavec sportovního potápění Laguna Jakub Mizera, který je i členem oceněného družstva dorostenců, to v plavání s ploutvemi loni mimo jiné získalo 3 zlaté medaile ve štafetách na mistrovství České republiky.

Jakub Mizera, Sportovní potápění, Laguna Nový Jičín: “Je to úžasná motivace do všeho a je hezké vidět, že se nám tak daří. Občas je to složité se nabudit, i ostatní členy v týmu, a když se plavou štafety, tak je to obzvlášť těžké. Je to hodně o úsilí a musíme se hodně snažit, abychom byli takhle na vrcholu.”

Dalšími oceněnými týmy bylo mládežnické družstvo cyklistů klubu Moravia Racing Team a družstvo mužů plaveckého klubu, které vybojovalo bronz na mistrovství České republiky.

Jan Sazovský, Plavecký klub Nový Jičín: “Určitě je to historický úspěch, získat medaile v družstvech za plavání není vůbec jednoduché. Nejsme krajské město, nemáme tak velkou základnu, nemáme dlouhý bazén, takže je to velice těžké. Jsem rád, že jsme porazili všechna ta krajská města, která tam byla.”

Martin Kanócz, cyklistický Sportovní klub Moravia Racing Team: “Znamená to pro nás hodně, hlavně pro děti, protože takových ocenění ještě moc není. Většinou, když někdo vyhraje nebo se dobře umístí, tak to nabudí celý tým a tým má novou energii.”

Nejúspěšnějšími sportovci v kategorii dospělých byli cyklista Ondřej Fierla, plavkyně s ploutvemi, reprezentantka, Barbora Svobodová a Eliška Bártková, která třikrát vyhrála nejvyšší českou soutěž v discgolfu mezi ženami.

Eliška Bártková, discgolfový klub Moravian gators Nový Jičín: “Discgolf jsem začala hrát v roce 2014, dost mě k tomu bratr. Po asi roce se mi to začalo líbit, začala jsem hodně trénovat, je to sice trnitá cesta, ale moc si ji užívám.”

Trenérem roku 2021 je Vlastimír Perna, dlouholetý kouč novojičínského plaveckého klubu, v loňském roce se jeho svěřenci zúčastnili i mistrovství Evropy, plavec David Koutný se nominoval na mistrovství světa juniorů, které ale bylo kvůli covidu zrušeno. A právě David Koutný, který byl také vyhlášen mezi nejúspěšnějšími sportovci v kategorii dospělých, se nakonec stal i držitelem titulu Sportovec města 2021. Svou účast na mistrovství Evropy loni proměnil ve stříbro na 400 metrů volný způsob. Ani on, ani jeho trenér Vlastimír Perna se vyhlášení sportovců nemohli zúčastnit, byli na soustředění v zahraničí. Spojení s nimi na dálku se ale povedlo.

Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Co se týče sportu a města Nového Jičína, je zřejmé, že my jsme sportovní město. Mě těší, jako starostu, ty úspěchy, které jsou za hranicemi okresu a kraje a dnes vidíme, že i naší České republiky. Takže přeji všem našim sportovcům hodně zdaru.”
Daniel Chrustawczuk, předseda sportovní komise rady města: “Samozřejmě kromě zdraví a dobrých výsledků také to, aby ve městě přibyla nějaká nová sportovištěm, protože si myslím, že Nový Jičín si to zaslouží. Všem by to pomohlo a prospělo.”
Nahlásit chybu


K tématu

Vítěze návrhu sportovní haly v Novém Jičíně vybrala porota jednoznačně

30. června 2023 9:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín zveřejnil podobu budoucí víceúčelové sportovní haly. Vítězný návrh vzešel z architektonické soutěže. Zaujal nejen vnějším provedením, ale i ekonomičností provozu.

Nový Jičín má představu o podobě nové sportovní haly

25. dubna 2023 11:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín realizuje historicky první otevřenou architektonickou soutěž. Jejím předmětem je návrh podoby víceúčelové sportovní haly, kterou hodlá postavit v areálu letního stadionu. Své nákresy odevzdalo 23 architektů.

Čtyři města Novojičínska řešila společné problémy, velkým tématem byly odpady

28. dubna 2023 9:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice iniciovala setkání zástupců čtyř měst bývalého okresu, tedy Nového Jičína, Kopřivice, Příbora a Frenštátu pod Radhoštěm. Vyměnili si zkušenosti z různých oblastí, dominovalo nakládání s odpady.


111 vyloučených z MHD při noční razii v Ostravě, nejčastěji jeli bez lístku

Dnes 10:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

903 zkontrolovaných cestujících v celkem 35 spojích, a z toho 111 vyloučených pasažérů za nedodržování přepravních podmínek. To jsou výsledky kontrolní bezpečnostní akce asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníků Městské policie Ostrava (MPO), která proběhla v noci z pátku na sobotu. Noční akce probíhala na tramvajových linkách v Ostravě-Jihu a tramvajových linkách v centru města.

V porubské ZŠ Dětská proběhla oblíbená interaktivní výstava Svět fantazie z kostek

Už pošesté se v Porubě uskutečnila výstava modelů ze stavebnice Lego nazvaná Svět fantazie z kostek. Probíhala v prostorách Základní školy Dětská a opět byl o ni velký zájem.

U Dolních Tošanovic začal za jízdy hořet autobus na zemní plyn

Včera 19:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek dopoledne vyjely tři jednotky hasičů k požáru autobusu na zemní plyn na okraj Dolních Tošanovic na Frýdecko-Místecku. V autobuse jeli čtyři lidé, kteří ho stihli včas opustit. Po uhašení hasiči pomáhali při odtahu autobusu a uklidili komunikaci, která byla během zásahu neprůjezdná.

Policisté se v pátek zaměřili silniční piráty. V MS kraji se měřilo na desítkách silnic

Včera 10:46 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Policisté v pátek provedli v celé naší zemi monstrózní dopravní akci, zaměřenou na silniční piráty, kteří jezdí rychle. V Moravskoslezském kraji měřili například v Petřvaldu na Karvinsku, kde řidiči často překračují povolenou padesátku.

Ministerstvo schválilo záměr stavby Severního spoje. Ostrava o propojení Poruby a centra usiluje dlouho

Dobrá zpráva pro Ostravu přišla z ministerstva dopravy. Záměr výstavby tzv. Severního spoje, který propojí Porubu a centrum města je schválen. Investorem stavby je Moravskoslezský kraj.

Marica už nebude strašákem Poruby. Po letech trápení se mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Sdílená kola už jezdí, první půlhodina je zdarma

Nový Jičín nabízí lidem nový způsob dopravy. Začal tu fungovat bikesharing, neboli sdílená kola. Současně tento projekt zavádí i Kopřivnice a lidé tak mohou mezi těmito dvěma městy na vypůjčených kolech přejíždět.

OKD může dál těžit uhlí, schválilo to ministerstvo životního prostředí

Včera 12:38 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Těžební společnost OKD získala od Ministerstva životního prostředí souhlasné závazné stanovisko v procesu posuzování vlivu hornické činnosti na životní prostředí. Takzvaná EIA platí pro období roku 2024 až do ukončení činnosti. Posuzovaná hornická činnost zahrnuje dobývání uhlí i technickou likvidaci Dolu ČSM, která bude následovat po ukončení těžby.

Bobr se stal hlavním hrdinou oslavy Dne Země

Na náměstí Republiky se v pátek konal Den Země, který se váže k ochraně životního prostředí. Žáci škol si užili bohatý program.

Nevyužívaná hřiště v Porubě nahradila zeleň. Proces proměn mapuje výstava na Hlavní třídě

Poruba proměnila 14 nevyužívaných betonových ploch v ostrovy plné zeleně. A to díky financí z Norských fondů. Veškeré proměny dokumentuje výstava ve středovém pásu Hlavní třídy pod kruhovým objezdem.

Záchranáři bojovali o život pacienta po pádu z výšky v Novém Jičíně

Dnes 12:29 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve čtvrtek v podvečer u kriticky zraněného muže v Novém Jičíně. Čtyřiačtyřicetiletý muž měl spadnout z okna domu. Záchranáři ho museli dvakrát oživovat a v kritickém stavu byl letecky přepraven do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Zámek Nová Horka u Studénky zahájil sezónu

Na zámku Nová Horka u Studénky zahájili sezónu, přibyde spousta novinek a nejen pro dospělé.

Spolek aktivních Novojičíňáků hraje divadlo a baví se tancem

Skupina Novojičíňáků, kteří, byť už mají svou pracovní kariéru za sebou, se rozhodla iniciativně zapojit do místního dění. Založila spolek s názvem “Být spolu aktivní”. Pořádá taneční odpoledne a hraje divadlo pro děti.

Rodáci vyhlásili jaro Karla Kryla, připomněli kulatá výročí jeho narození a úmrtí

Klub rodáků a přátel města vyhlásil jaro Karla Kryla. Tento čestný občan Nového Jičína se před 80 lety narodil - a před 30 lety zemřel.

“Blešák” v Novém Jičíně zaujal, přesunul se na náměstí

Obliba bleších trhů mezi nakupujícím i prodejci roste. V Novém Jičíně se původně jednodenní akce konaná v uzavřeném prostoru rozšířila na dva dny, a uskutečnila se na Masarykově náměstí.

Nechtějí být jen seniorkami, založily v Novém Jičíně aktivní spolek

Skupina novojičínských žen, které, byť už mají svou pracovní kariéru za sebou, se rozhodla iniciativně zapojit do místního dění. Založila spolek s názvem “Být spolu aktivní”. Pořádá taneční odpoledne a hraje divadlo.

Úspěšní sportovci města Nový Jičín za rok 2021
Vydáno 25. května 2022 12:50, Nový Jičín, Petra Dorazilová
Nový Jičín ocenil nejúspěšnější sportovce města za rok 2021. Mnozí z nich nejenže svými výkony reprezentují svůj klub a město, ale i Českou republiku.

Přestože byl loňský rok i z hlediska sportování mnohdy velmi obtížný, novojičínští sportovci o osobě dali výrazně slyšet. Mezi juniory zaujali plavci Annemarie Kulišťáková a Dalibor Ott a také skokan přes švihadlo klubu Between Střediska volného času Fokus Richard Schich. Ve skupině talentů zazářili plavec Matěj Koutný, cyklista Jakub Ševčík, zápasnice Zuzana Jančová a plavec sportovního potápění Laguna Jakub Mizera, který je i členem oceněného družstva dorostenců, to v plavání s ploutvemi loni mimo jiné získalo 3 zlaté medaile ve štafetách na mistrovství České republiky.

Jakub Mizera, Sportovní potápění, Laguna Nový Jičín: “Je to úžasná motivace do všeho a je hezké vidět, že se nám tak daří. Občas je to složité se nabudit, i ostatní členy v týmu, a když se plavou štafety, tak je to obzvlášť těžké. Je to hodně o úsilí a musíme se hodně snažit, abychom byli takhle na vrcholu.”

Dalšími oceněnými týmy bylo mládežnické družstvo cyklistů klubu Moravia Racing Team a družstvo mužů plaveckého klubu, které vybojovalo bronz na mistrovství České republiky.

Jan Sazovský, Plavecký klub Nový Jičín: “Určitě je to historický úspěch, získat medaile v družstvech za plavání není vůbec jednoduché. Nejsme krajské město, nemáme tak velkou základnu, nemáme dlouhý bazén, takže je to velice těžké. Jsem rád, že jsme porazili všechna ta krajská města, která tam byla.”

Martin Kanócz, cyklistický Sportovní klub Moravia Racing Team: “Znamená to pro nás hodně, hlavně pro děti, protože takových ocenění ještě moc není. Většinou, když někdo vyhraje nebo se dobře umístí, tak to nabudí celý tým a tým má novou energii.”

Nejúspěšnějšími sportovci v kategorii dospělých byli cyklista Ondřej Fierla, plavkyně s ploutvemi, reprezentantka, Barbora Svobodová a Eliška Bártková, která třikrát vyhrála nejvyšší českou soutěž v discgolfu mezi ženami.

Eliška Bártková, discgolfový klub Moravian gators Nový Jičín: “Discgolf jsem začala hrát v roce 2014, dost mě k tomu bratr. Po asi roce se mi to začalo líbit, začala jsem hodně trénovat, je to sice trnitá cesta, ale moc si ji užívám.”

Trenérem roku 2021 je Vlastimír Perna, dlouholetý kouč novojičínského plaveckého klubu, v loňském roce se jeho svěřenci zúčastnili i mistrovství Evropy, plavec David Koutný se nominoval na mistrovství světa juniorů, které ale bylo kvůli covidu zrušeno. A právě David Koutný, který byl také vyhlášen mezi nejúspěšnějšími sportovci v kategorii dospělých, se nakonec stal i držitelem titulu Sportovec města 2021. Svou účast na mistrovství Evropy loni proměnil ve stříbro na 400 metrů volný způsob. Ani on, ani jeho trenér Vlastimír Perna se vyhlášení sportovců nemohli zúčastnit, byli na soustředění v zahraničí. Spojení s nimi na dálku se ale povedlo.

Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Co se týče sportu a města Nového Jičína, je zřejmé, že my jsme sportovní město. Mě těší, jako starostu, ty úspěchy, které jsou za hranicemi okresu a kraje a dnes vidíme, že i naší České republiky. Takže přeji všem našim sportovcům hodně zdaru.”
Daniel Chrustawczuk, předseda sportovní komise rady města: “Samozřejmě kromě zdraví a dobrých výsledků také to, aby ve městě přibyla nějaká nová sportovištěm, protože si myslím, že Nový Jičín si to zaslouží. Všem by to pomohlo a prospělo.”
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000031574/uspesni-sportovci-mesta-novy-jicin-za-rok-2021