Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Strážníci městské policie často řeší “psí” přestupky

1. června 2015 17:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie se prakticky denně setkávají s přestupky a událostmi, které souvisí s chovem zvířat, nejčastěji psů. Jejich kamera v posledních dnech zachytila zajímavé situace.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 1. 6. 2015

1. června 2015 11:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín začíná s velkou rekonstrukcí plaveckého bazénu a sportovní haly. Ta bude největším zásahem do objektu za celou jeho čtyřicetiletou historii. Budovu čeká celková rekonstrukce střechy na úrovni nové tepelné izolace, odvodnění, zesílení ocelové konstrukce a výměna železobetonových střešních panelů. Renovací projde i vzduchotechnika a klimatizace. Přibudou nové požárně bezpečnostní prvky a stavební firma zateplí zděnou fasádu budovy. Kromě těchto oprav projekt počítá i se zahájením modernizace saunového prostoru a bazénku pro kojence. Město chce do zlepšení podmínek pro návštěvníky investovat peníze i v dalších letech.
*
Rekonstrukcí prochází i mosty v Žilině. Od prvního června bude uzavřena Žilinská ulice a pro chodce tady zřídí provizorní lávku a pěší stezku.
*
Rodinné centrum Provázek zve všechny děti a rodiče na Vodnický dětský den, který proběhne v pátek 5. června od 15 hodin. Na akci navazuje kurz Pivní akademie.
*
Klub českých turistů Nový Jičín láká všechny příznivce přírody a pohybu na 8. ročník pochodu Okolím Nového Jičína, který proběhne v sobotu 6. června. Start i cíl bude nově v restauraci Nové Slunce.
*
Poslední jarní mistrovské utkání Moravskoslezské divize mají před sebou fotbalisté Nového Jičína. Na svém hřišti přivítají v sobotu 6. června Frýdek-Místek - Lískovec. Utkání začíná v 16.30.

Na Skalky míří další ročník akce Legendy

1. června 2015 11:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Legendy se vrací do Nového Jičína. Naše další pozvánka spojená se soutěží se týká víkendové akce Legendy na Skalkách. Ivana Tomanová, pořadatelka Legend Pořadatelé akce ale dávají prostor i mladým talentům. Návštěvníkům se ukáže třeba novojičínský Pavel Seidl s kapelou nebo Sabina Křováková. Ivana Tomanová, pořadatelka Legend Legendy na Skalkách začínají v sobotu 6. června v 19 hodin. Pořadatelé slibují také překvapení a nabízejí dva lístky pro prvního, kdo nám na email napíše, ve kterém roce proběhl první ročník legend a které dvě kapely byly jeho hlavním tahákem. odpovědi pište na email: novyjicin@polar.cz

Sezóna v Beskydském divadle pomalu končí

29. května 2015 17:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Až naprší a uschne - poslední ze sedmi závěrečných červnových představení, kterými Beskydské divadlo zakončí letošní sezónu. Podle jeho ředitele je několik důvodů ke spokojenosti. Pavel Bártek, ředitel Beskydského divadla Úspěch má i kruh přátel hudby, který začínal na třiceti předplatitelích, dnes mají hudební produkce v divadle i tři sta diváků. Novinkou pro návštěvníky divadla je nový rezervační systém. Pavel Bártek, ředitel Beskydského divadla Na představení si tak mohou lidé zarezervovat vstupenku na internetových stránkách Beskydského divadla. Tam najdete vše potřebné a k tomu i další informace k pestrému programu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 29. 5. 2015

29. května 2015 17:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská radnice rozšířila úřední hodiny pro veřejnost. Úřad je otevřen občanům všechny pracovní dny, tedy od pondělí do pátku. V úterky a čtvrtky se prodloužila provozní doba o hodinu. Součástí nového pracovního řádu zaměstnanců úřadu je i upravený etický kodex, který je přístupný na internetových stránkách úřadu. K tomuto tématu připravujeme reportáž.
*
Klub českých turistů Nový Jičín zve všechny příznivce přírody a pohybu na 8. roční pochodu Okolím Nového Jičína, který proběhne v sobotu 6. června. Start i cíl bude nově v restauraci Nové Slunce.

Policie stále častěji vyšetřuje neplatiče alimentů

29. května 2015 14:51 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policisté v celém kraji se neustále potýkají s neplatiči alimentů. Od začátku roku se na ně obrátily desítky rodičů, kterým bývalí partneři neposílají výživné na děti. Dlužné čásky jdou v jednotlivých případech do desítek tisíců korun.

Město řeší stav zchátralých Hückelových vil

29. května 2015 13:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Co bude dál s historickými Hückelovými vilami. To je otázka, nad kterou si láme hlavu vedení města. Oba vzácné objekty patří soukromé firmě, která se o ně příliš nestará a rychle chátrají. Bez dalších zásahů jim dříve nebo později hrozí demolice.

Muzeum Novojičínska hostí výstavu H. Sienkiewicze

29. května 2015 13:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Projekt česko-polské spolupráce, na kterém se podílí Muzeum Novojičínska, pokračuje. Na zámek v Kuníně se dostala unikátní výstava spojená s významnou osobností polských a světových dějin - Henrykem Sienkiewiczem. K vidění jsou osobní předměty známého spisovatele a nositele Nobelovy ceny za literaturu.

V Kuníně vystavují osobní věci Henryka Sienkiewicze

26. května 2015 14:52 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do Moravskoslezského kraje se dostala unikátní výstava spojená s významnou osobností polských a světových dějin - Henrykem Sienkiewiczem. Na zámku v Kuníně jsou k vidění osobní předměty známého spisovatele a nositele Nobelovy ceny za literaturu. Výstava je dalším projektem česko-polské spolupráce muzeí.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 25. 5. 2015

25. května 2015 17:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Co bude dál s historickými Hückelovými vilami. To je otázka, kterou zvažuje vedení města. Oba vzácné objekty patří soukromé firmě, která se o ně příliš nestará a tak rychle chátrají. V pondělí dopoledne proběhla na místě schůzka vedení města se zástupci památkářů a dalších organizací. Dvojici památkově chráněných vil z druhé poloviny 19. století v roce 2008 vydražila soukromá firma. Město zvažuje případný odkup a hlavně následnou rekonstrukci a možnosti využití. Reportáž a další informace přineseme v pátečním expresu.
*
Městský úřad rozšiřuje provozní hodiny pro veřejnost. Zaměstnanci jsou připraveni vyřídit záležitosti občanů i mimo úřední dny. Pokud ale v úterý, čtvrtek a pátek chcete jednat s konkrétním zaměstnancem, je lepší si schůzku předem domluvit. Rozšířenou provozní dobu najdete na stránkách města.
*
V pátek proběhne v modlitebně evangelické církve Noc kostelů. Diváci se kromě hudebních vystoupení mohou těšit i na výstavu nebo taneční dílny. Začátek je v 17.30.
*
V sobotu 30. května začíná ve Smetanových sadech Velký den dětí. Na všechny čeká spousta her a soutěží. Na místo přijedou také klauni, žongléři a jako hosté závodní tým Tatry Loprais Paříž Dakar. V programu vystoupí také hudební skupina z gymnázi a tanečníci z Fokusu. Začátek je v deset hodin dopoledne.
*
Městský úřad hledá nového referenta veřejné správy na úseku evidence obyvatel. V dalším z aktuálně vyhlášených výběrových řízení se město poohlíží také po novém řediteli Technických služeb. Podrobné informace najdete na webu města.
*

Zastupitelstvo dětí a mládeže navštívilo radnici

25. května 2015 17:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zastupitelstvo dětí a mládeže navštívilo novojičínskou radnici. V místnosti, kde pravidelně zasedá rada města, se jeho členové setkali se starostou Jaroslavem Dvořákem. Kromě své zprávy z návštěvy evropského parlamentu a dalších informací, měli zástupci mladých lidí z města připraveno několik zajímavých témat. V diskuzi padly otázky týkající se například rekonstrukce bazénu, cyklostezky nebo workoutového hřiště. Na tomto projektu chce město spolupracovat právě s mladou generací a v plánu je společný výstup se kterým se Nový Jičín bude ucházet o některou z dotací. Studenti ocenili projekt Zelené město, ve kterém si mohou něco vydělat a zároveň přispět svou prací k čistějšímu městu. Další setkání s vedením města plánuje zastupitelstvo dětí a mládeže na podzim. Informace o jejich činnosti najdete na stránkách zdmnj.cz

Veletrh Novojičínska má za sebou 16. pokračování

25. května 2015 16:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bezplatná příležitost pro podnikatele a firmy nebo program pro veřejnost. Zimní stadion o víkendu obsadilo další pokračování Veletrhu Novojičínska. Tradiční akce hostila více než 50 podnikatelských subjektů z různých oborů.

Koncert Duhový svět okouzlil Beskydské divadlo

25. května 2015 16:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Děti a žáci speciální Mateřské a základní školy koncertovali s pěveckým sborem Ondráš.
Jejich společné dílo dostalo název Duhový svět a sklidilo obrovský úspěch v Beskydském divadle.

Nový Jičín řeší stav zchátralých Hückelových vil

25. května 2015 15:14 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Co bude dál s historickými Hückelovými vilami. To je otázka, nad kterou si lámou hlavu v Novém Jičíně. Oba vzácné objekty patří soukromé firmě, která se o ně příliš nestará a rychle chátrají. Bez dalších zásahů jim dříve nebo později hrozí demolice.

Řidiči na Novojičínsku jsou stále častěji pod vlivem

22. května 2015 13:49 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté na Novojičínsku zadrželi od začátku května více než dvacet řidičských průkazů. Na vině je alkohol a návykové látky u řidičů. Většina z nich zřejmě skončí u soudu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 22. 5. 2015

22. května 2015 9:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad hledá nového referenta veřejné správy na úseku evidence obyvatel. V dalším z aktuálně vyhlášených výběrových řízení se město poohlíží také po novém řediteli Technických služeb. Podrobné informace najdete na webu města.
*
Už příští pátek proběhne v modlitebně evangelické církve Noc kostelů. Diváci se kromě hudebních vystoupení mohou těšit i na výstavu nebo taneční dílny. Začátek je v 17.30.
*
V pátek začíná také další sezóna in-line jízd ulicemi Nového Jičína. Sraz na parkovišti u zimního stadionu je ve 20 hodin.

ZŠ Dlouhá má nové prostranství

21. května 2015 18:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní škola Dlouhá má za sebou velkou proměnu. Po zateplení a rekonstukci, během které byla jedna z částí přestavěna na mateřskou školku, byl na řadě prostor před školou. Ještě než začnou prázdniny si děti mohou užít kamenný amfiteátr nebo nové lavičky.

Hasiči na kolech podpořili ovdovělého strážníka

21. května 2015 11:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Moravskoslezští hasiči podpořili ovdovělého strážníka. Už podruhé vyjeli na kole, aby spojili benefici s příjemným sportovním zážitkem. Ve středu v pravé poledne dorazili na Masarykovo náměstí.

Hasiči na kolech podpořili ovdovělého strážníka

20. května 2015 13:56 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Moravskoslezští hasiči podpořili ovdovělého strážníka. Už podruhé vyjeli na kole, aby spojili benefici s příjemným sportovním zážitkem. Ve středu v pravé poledne dorazili na náměstí v Novém Jičíně.

Pozvánka na 16. ročník Veletrhu Novojičínska

18. května 2015 14:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už tento víkend začne na zimním stadionu šestnáctý ročník Veletrhu Novojičínska. Hlavními pořadateli jsou město Nový Jičín a Moravskoslezský kraj. Návštěvníci se jako vždy mohou těšit na prezentaci podnikatelů a firem z našeho regionu i doprovodný program.

Vagabundi Jana Zemánka sklízí velký úspěch

18. května 2015 14:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínský sochař Jan Zemánek. Většině novojičíňáků jsou známi jeho neotřelí Vagabundi. Málokdo ale ví, že kromě dalších míst zdobí také park v Českých Budějovicích.
Jan Zemánek byl totiž součástí autorského týmu, který se podílel na jeho rekultivaci.