Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vánoční strom se rozsvítil s příchodem adventu, nadílku sněhu doplnila bublinová show

Studénka |

Vánoční strom se na náměstí ve Studénce rozsvítil první adventní neděli. Událost doprovázel kulturní program, děti potěšil Mikuláš s bublinovou show.

Zasněžené náměstí Republiky zaplnili v podvečer na první adventní neděli lidé, a především rodiny s dětmi, kteří si nenechali ujít rozsvícení vánočního stromu. Slavnostní událost provázel doprovodný program, který se pořadatelé snažili cílit na všechny věkové kategorie.

Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Vystoupily tady děti ze Základní školy Butovická, bylo tady na pódiu padesát dětí, které předvedly úžasnou show, mimo klasické koledy zazněly i hity třeba od Evy Farne. Dalším velkým překvapením bylo vystoupení Matěje Kodeše, který je špička v bublinové show v České republice. Jeho vystoupení bylo takové tématické vánoční.”
Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Samozřejmě nechyběly stánky s občerstvením a rodinné centrum a připravilo tvořivé dílny. Mimo to, že si mohly děti vytvořit krásné vánoční dekorace, tak také nechyběla andělská pošta, kdy své přání mohly napsat na pravý dopis ježíškovi, který odevzdaly andělkám.”

Děti si na náměstí, kromě programu, který připravila organizace Sport a kultura, užívaly i ten, který jim nadělila příroda. Atrakcí byly kopce sněhu.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Děti si tu, v podstatě sněhovou poušť velmi dobře užívaly, nicméně v rámci města si to o trošku méně užíváme my, protože letos poprvé je na našich bedrech zimní údržba. Bohužel ještě nemáme k dispozici veškerou techniku, protože na straně dodavatele došlo ke zpoždění, tak zejména chodníky nás trápí, ale já věřím, že už v průběhu příštího týdne se nám tu techniku tady podaří dostat komplet a budeme moci našim občanům ty podmínky na území města zlepšit.”

Po tomto příslibu už studencký starosta popřál všem přítomným klidné prožití adventu.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Je to nejkratší advent, který může být, startuje 3. prosince, v podstatě je pouze tři týdny do Štědrého dne, a vyvrcholí to tou Zlatou nedělí na Štědrý den. Takže advent bude nejkratší, ale já věřím že si to každý užije o to intenzivněji, že si lidé odpočinou, nebudou divočit v obchodech a užijí s advent s těmi, na kterých jim nejvíce záleží, a Vánoce si užijí v klidu, v lásce, v pohodě, v míru a samozřejmě, aby co nejlépe vykročili do nového roku.”

    Rozsvícení vánočního stromu se lidé dočkali v 18 hodin. Závěr programu patřil sboru Add gospel z Přerova.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Lidé si vyslechli detaily k úseku vysokorychlostní trati, který má vést kolem Studénky

    30. května 2023 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

    Ve Studénce se konalo veřejné projednání k přípravě výstavby vysokorychlostní železnice. Zástupci Správy železnic lidem vysvětlovali, kudy přesně trať povede, a vyslechli si jejich připomínky a podněty.

    Vedle barokního zámku u Studénky vzniká nová lokalita pro stavbu domků

    31. května 2023 11:10 | Studénka | Petra Dorazilová

    Město Studénka připravuje pozemky pro stavbu rodinných domů v části Nová Horka. Sedm parcel je situováno v blízkosti barokního zámku. Jejich prodej plánuje radnice na podzim letošního roku.

    Kanalizace pod autobusovou točnou už je položená správně

    31. května 2023 10:10 | Studénka | Petra Dorazilová

    Špatně vybudovaná kanalizace pod povrchem autobusové točny v Butovicích je opravená. Stavební firma musela místo znovu rozkopat a potrubí správně položit. Město kromě toho řešilo i další nedostatky související s touto zakázkou.


    U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

    Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

    Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

    Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

    První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

    30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

    Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

    DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

    30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

    Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

    Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

    Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

    AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

    30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

    Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

    První moduly nového pavilonu Karvinské hornické nemocnice už dorazily

    30. dubna 2024 17:12 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

    Do další fáze se uplynulý týden posunula výstavba nového pavilonu chirurgických oborů Karvinské hornické nemocnice (KHN). Na připravenou základovou desku začínají stavaři ukládat jednotlivé moduly. Vznikne tak zázemí pro operace nádorových onemocnění prsu, jednodenní chirurgii a laparoskopické výkony.

    Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí. Klíčová stavba by měla být dokončena v roce 2029

    30. dubna 2024 7:28 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

    Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

    Karvinští strážníci monitorují prostor v Karviné-Loukách kvůli prostitutkám

    30. dubna 2024 16:53 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

    V Karviné-Loukách začali strážníci kvůli přítomnosti prostitutek lokalitu monitorovat. Jde o opatření pro řidiče, kteří jejich služby využívají, aby si uvědomili, že nahrávka může být použita jako důkazní prostředek pro pozdější správní řízení před přestupkovou komisí.

    Uplynulo 79 let od osvobození Ostravy. Vzpomínka na padlé se uskutečnila v Komenského sadech

    30. dubna 2024 11:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

    Ostrava si 30. dubna tradičně připomněla osvobození města od fašistických okupantů. Vyvrcholila tak Ostavsko-opavská operace, která byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Průmyslové město osvobodili kromě Rudé armády také příslušníci 1. čs. armádního sboru.

    Vyhlášení úspěšných sportovců města za rok 2023

    Nový Jičín vyhlásil úspěšné sportovce města za rok 2023. Absolutní vítězkou se stala atletka Barbora Vahalíková, medailistka z mistrovství republiky v půlmaratonu.

    Fyzičky na zkoušku lákaly muže i ženy, v policejním fitness bylo plno

    Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

    Stavební parcely Pod Skalkou budou na podzim hotovy

    Na pozemcích Pod Skalkou pokračuje příprava infrastruktury pro 23 stavebních parcel. Současně tu vznikají dvě nové ulice, pro které radnice hledá jména. Podle územního plánu je to poslední lokalita ve městě, kde je možné rodinné domy stavět.

    Nová Horka zavoní liliemi a překvapí i děti, 1. května zve na mušketýry

    29. dubna 2024 7:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Zámek Nová Horka zahájil v dubnu hlavní turistickou sezonu. V jejím průběhu znovu zavoní liliemi, připravuje program pro děti, a také připomene dobu, kdy tu byl ústav pro mentálně postižené ženy.

    BEZ KOMENTÁŘE: Den země na Jarošově statku ve Studénce

    27. dubna 2024 10:31 | Studénka | Jan Plášil | Novojičínský expres

    I přes silný déšť se akce na Jarošově statku ve Studénce nezrušila. Zájemci si vyposlechli historii pečování o zdejěí koně a další zvířata. Pojďme se společně na akci podívat.

    Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

    První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

    Vánoční strom se rozsvítil s příchodem adventu, nadílku sněhu doplnila bublinová show
    Vydáno 5. prosince 2023 9:30, Studénka, Petra Dorazilová
    Vánoční strom se na náměstí ve Studénce rozsvítil první adventní neděli. Událost doprovázel kulturní program, děti potěšil Mikuláš s bublinovou show.

    Zasněžené náměstí Republiky zaplnili v podvečer na první adventní neděli lidé, a především rodiny s dětmi, kteří si nenechali ujít rozsvícení vánočního stromu. Slavnostní událost provázel doprovodný program, který se pořadatelé snažili cílit na všechny věkové kategorie.

    Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Vystoupily tady děti ze Základní školy Butovická, bylo tady na pódiu padesát dětí, které předvedly úžasnou show, mimo klasické koledy zazněly i hity třeba od Evy Farne. Dalším velkým překvapením bylo vystoupení Matěje Kodeše, který je špička v bublinové show v České republice. Jeho vystoupení bylo takové tématické vánoční.”
    Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Samozřejmě nechyběly stánky s občerstvením a rodinné centrum a připravilo tvořivé dílny. Mimo to, že si mohly děti vytvořit krásné vánoční dekorace, tak také nechyběla andělská pošta, kdy své přání mohly napsat na pravý dopis ježíškovi, který odevzdaly andělkám.”

    Děti si na náměstí, kromě programu, který připravila organizace Sport a kultura, užívaly i ten, který jim nadělila příroda. Atrakcí byly kopce sněhu.

    Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Děti si tu, v podstatě sněhovou poušť velmi dobře užívaly, nicméně v rámci města si to o trošku méně užíváme my, protože letos poprvé je na našich bedrech zimní údržba. Bohužel ještě nemáme k dispozici veškerou techniku, protože na straně dodavatele došlo ke zpoždění, tak zejména chodníky nás trápí, ale já věřím, že už v průběhu příštího týdne se nám tu techniku tady podaří dostat komplet a budeme moci našim občanům ty podmínky na území města zlepšit.”

    Po tomto příslibu už studencký starosta popřál všem přítomným klidné prožití adventu.

    Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Je to nejkratší advent, který může být, startuje 3. prosince, v podstatě je pouze tři týdny do Štědrého dne, a vyvrcholí to tou Zlatou nedělí na Štědrý den. Takže advent bude nejkratší, ale já věřím že si to každý užije o to intenzivněji, že si lidé odpočinou, nebudou divočit v obchodech a užijí s advent s těmi, na kterých jim nejvíce záleží, a Vánoce si užijí v klidu, v lásce, v pohodě, v míru a samozřejmě, aby co nejlépe vykročili do nového roku.”

      Rozsvícení vánočního stromu se lidé dočkali v 18 hodin. Závěr programu patřil sboru Add gospel z Přerova.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/studenka/11000040443/vanocni-strom-se-rozsvitil-s-prichodem-adventu-nadilku-snehu-doplnila-bublinova-show