Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Rodinné centrum zve na jarní swap, Senzohraní a Pidiškolku

Studénka |  | Expres Studénky

Rodinné centrum, kromě své pravidelné činnosti, připravuje i řadu jednorázových akcí pro veřejnost. Teď v březnu to bude například Jarní swap a Senzohraní. Zveřejnilo už také letní tábory a místa se začínají plnit.

Nejbližší veřejná akce rodinného centra už naladí na další roční období, připraven je Jarní swap, který se tu bude konat v sobotu 2. března.

Lucie Zajícová, vedoucí Rodinného centra: “Swap je takový výměnný obchod, kdy přijdete, přinesete věci, které už se vám doma hodí nebo je navíc, a naopak si pak můžete něco odnést, bývají tu docela dobré kousky. Může to být oblečení, kuchyňské doplňky, knihy, boty, různé hračky. A v květnu pak chystáme swap rostlinek, takže to tu bývají rostlinky, semínka a zahradnické potřeby.”

Ještě na březen, konkrétně na čtvrtek sedmého, chystá rodinné centrum Senzohraní - tedy formu kreativních her, které dávají dětem možnost objevovat svět skrze smysly.

Lucie Zajícová, vedoucí Rodinného centra: “Přijede Tvoření s Kačkou, která toto tvoření provozuje. Takže jsem zvědavi, bude to probíhat v tělocvičně, děti se budou moci pustit do objevování různých tvarů a materiálů.”

Z pravidelných aktivit tu pokračují různé kurzy a cvičení rodičů s dětmi a také oblíbená Pidiškolka.

Lucie Zajícová, vedoucí Rodinného centra: “Novinkou u nás od nového roku je přidání dalšího dne Pidiškolky, tedy nově se můžeme pochlubit čtvrtkem a pátkem. Pidiškolka je takový adaptační kroužek pro děti, které se tady připravují do školky. Někdy je to taky samozřejmě i pomoc té mamince, třeba když si potřebuje zajít ke kadeřníkovi nebo si zařídí něco na úřadě. Takže my nabízíme možnost čtyřhodinového hlídání. Může přijít jednorázově, může si zakoupit permici a tím pádem to dítě může chodit pravidelně. Samozřejmě máme denní režim, začínáme v osm hodin a končíme ve dvanáct. Děti si hrají, ale mají i senzomotorické aktivity, takové psychomotorické cvičení, kdy každá lektorka je proškolená.”

Pidiškolka je vhodná pro děti od dvou let - a mohou nosit i pleny.

Lucie Zajícová, vedoucí Rodinného centra: “My rády přebalujeme. Takže není problém, když dítě nosí plenky, a ono i skupinové chození na nočník je docela prima, ty děti si to zkoušejí tou nápodobou. Takže kamarádka jde na nočníček, tak Pepíček jde taky.”

No a teď v únoru už také rodinné centrum zveřejnilo nabídku letních příměstských táborů, jejichž kapacita se poměrně rychle naplňuje. Letos to budou čtyři turnusy a děti se mohou těšit na Tajuplnou přírodu, sportovní a holčičí tábor a Cestu do pravěku.

Nahlásit chybu


K tématu

V Rodinném centru ve Studénce tvořili originální podzimní nezbytnosti

29. září 2023 10:59 | Studénka | Petra Dorazilová

Rodinné centrum ve Studénce pořádá různé tvořivé dílny poměrně pravidelně. Letos podruhé, jako přípravu na podzim, nabídlo i workshop na téma namaluj si svůj deštník

Jasným znamením tábora byly “boxerské” copy

11. srpna 2023 10:50 | Studénka | Petra Dorazilová

Rodinné centrum Studénka letos v létě pořádalo pět příměstských táborů s různým zaměřením. Jeden z nich se konal pod názvem “holčičí” a jasně naznačoval, jaká bude jeho náplň.

Podzimní prázdniny si děti užily v rodinném centru, bavil je sliz, masky a kouzelný klaun

1. listopadu 2023 13:41 | Studénka | Petra Dorazilová

Dvoudenní podzimní prázdniny mohly děti ve Studénce strávit na táboře rodinného centra. V daném termínu, před svátkem dušiček a Halloweenu, byl program zaměřen na čarodějné bytosti a kouzla.


Ostrava bude mít nové divadlo ve Vítkovicích. Město už pro budovu schválilo prodej pozemků

Ostrava bude mít nové divadlo. Unikátní projekt herce Alberta Čuby navazuje na jeho úspěšné Divadlo Mír a bude to v podstatě další scéna v těsné blízkosti současného divadla ve Vítkovicích. Město už schválilo prodej pozemku, kde je dnes parkoviště.

Kanonáda Baníku v Konferenční lize nadchla přes 13 tisíc fanoušků

Fotbalisté Baníku Ostrava se po 14 letech představili v evropském poháru. Ve druhém předkole Konferenční ligy smetli doma arménské Urartu 5:1 a udělali tak rázný krok k postupu do další fáze soutěže.

Studénka plánuje přidat desítky nových parkovacích míst

Studénka pracuje na tvorbě studie parkování ve městě. V ideálním případě by tu mohlo přibýt 180 odstavných míst. Na realizaci všech by byla potřeba částka zhruba 20 milionů korun.

Dopravní policista z Karviné se ve volném čase stává známým saxofonistou

25. července 2024 20:26 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Teď vás seznámíme s karvinským dopravním policistou, který svůj život nedávno obohatil novým koníčkem a to hře na saxofon. Ve volném čase hraje známé skladby na různých místech v naší zemi i za hranicemi a naplňuje tak svůj život nevšední zážitky.

Orlovský Gulášfest přilákal stovky návštěvníků

V letošním ročníku se jednalo o rekordní počet přihlášených kuchařů, a to nejen z Orlové. Pětičlenná porota měla nelehký úkol, ale nakonec zvítězil fazolový guláš s uzeným masem.

Letošní sezona na letním koupališti v Porubě je zatím slabší. Může za to nestálé počasí

25. července 2024 17:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Tropické teploty lákají k vodě. V Porubě si lidé mohou bezpečně zaplavat na letním koupališti, které nabízí i jiné sportovní vyžití jako plážový volejbal, ping pong nebo badminton.

Zastávka Jana Šoupala má novou image. Pro velký úspěch projdou opravou i další zděné zastávky v Porubě

25. července 2024 15:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Původní zděné autobusové zastávky v Porubě jsou po letech v neutěšeném stavu. Postupně proto projdou revitalizací. První z nich, která se změnila v umělecké dílo, je zastávka Jana Šoupala.

Při shodě hlasů určili vítěze letošních občanských projektů radní

Participativní rozpočet na letošní rok zná své vítěze. Rozhodovala o nich až druhá veřejná anketa. Respektive, vzhledem k naprosté shodě hlasů, nakonec musela vyřknout definitivní verdikt rada města.

Ostravskou městskou policii posílili nováčci. Bezpečnost ve městě se stále zlepšuje

25. července 2024 10:48 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

V Ostravě bude zase o trochu bezpečněji. Do rukou primátora Jana Dohnala složilo slib 13 nových městských policistů, kteří okamžitě nastupují na služebny po celém městě. Své úkoly ale samozřejmě budou plnit především přímo v ulicích.

Lidé opět obdivují květinovou louku před havířovskou nemocnicí

25. července 2024 12:00 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Nemocnice v Havířově i v letošním roce nechala před hlavním vstupem vysadit květinovou louku. Ta hraje doslova všemi barvami a nečekaně na ní vykvetly i slunečnice.

Policisté vyrazili s preventivním varováním na novojičínský bazén

Čas strávený u vody je v létě příjemným osvěžením, ale také možností pro zloděje. Policisté proto v rámci prevence vyrazili i na novojičínský bazén, kde jednak upozorňovali, aby lidé byli na své věci opatrní, a také apelovali na bezpečné koupání.

Další etapou jsou rekonstrukce teplovodů, letos na Nerudově ulici

Jedna z letošních investičních akcí města opět směřuje i do tepelného hospodářství, a to do rekonstrukce teplovodu na ulici Nerudova. Za posledních pět let už radnice do efektivnějšího vytápění svých objektů i obytných domů investovala sto milionů korun.

Skokani z Fokusu získali bronzové evropské medaile, i tu historicky první pro Českou republiku

25. července 2024 14:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Tým dětí ze Střediska volného času Fokus zabodoval na mistrovství Evropy. V rychlostním skákání přes švihadla získal tři bronzové medaile. Jsou to historicky první medaile z evropského šampionátu v této sportovní disciplíně pro Českou republiku.

Letní kino si Novojičíňáci užívají dva týdny v zahradě Slunce

Přestože areál letního kina v Novém Jičíně už před několika lety zalila voda okrasného vodního prvku, o zážitek z filmových večerů pod širým nebem lidé ochuzeni nejsou. Také letos se dva týdny venkovního biografu odehrávají v zahradě Nového Slunce.

Studénka zřídí dětskou skupinu, žádá o státem nabízenou dotaci

25. července 2024 7:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Nedostatek míst v mateřské škole chtějí ve Studénce vyřešit provozem dětské skupiny. Její zřízení by měla z velké části pokrýt dotace. Podání žádosti o státní podporu schválili zastupitelé.

Ve Studénce si fotbalisté zahráli jako na pláži

24. července 2024 14:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

K létu patří formy plážového sportování - a to v mnoha disciplínách, Třeba na koupališti ve Studénce se na beachvolejbalovém kurtu konal 1. ročník plážového turnaje ve fotbalu.

Rodinné centrum zve na jarní swap, Senzohraní a Pidiškolku
Vydáno 23. února 2024 10:40, Studénka, Petra Dorazilová
Rodinné centrum, kromě své pravidelné činnosti, připravuje i řadu jednorázových akcí pro veřejnost. Teď v březnu to bude například Jarní swap a Senzohraní. Zveřejnilo už také letní tábory a místa se začínají plnit.

Nejbližší veřejná akce rodinného centra už naladí na další roční období, připraven je Jarní swap, který se tu bude konat v sobotu 2. března.

Lucie Zajícová, vedoucí Rodinného centra: “Swap je takový výměnný obchod, kdy přijdete, přinesete věci, které už se vám doma hodí nebo je navíc, a naopak si pak můžete něco odnést, bývají tu docela dobré kousky. Může to být oblečení, kuchyňské doplňky, knihy, boty, různé hračky. A v květnu pak chystáme swap rostlinek, takže to tu bývají rostlinky, semínka a zahradnické potřeby.”

Ještě na březen, konkrétně na čtvrtek sedmého, chystá rodinné centrum Senzohraní - tedy formu kreativních her, které dávají dětem možnost objevovat svět skrze smysly.

Lucie Zajícová, vedoucí Rodinného centra: “Přijede Tvoření s Kačkou, která toto tvoření provozuje. Takže jsem zvědavi, bude to probíhat v tělocvičně, děti se budou moci pustit do objevování různých tvarů a materiálů.”

Z pravidelných aktivit tu pokračují různé kurzy a cvičení rodičů s dětmi a také oblíbená Pidiškolka.

Lucie Zajícová, vedoucí Rodinného centra: “Novinkou u nás od nového roku je přidání dalšího dne Pidiškolky, tedy nově se můžeme pochlubit čtvrtkem a pátkem. Pidiškolka je takový adaptační kroužek pro děti, které se tady připravují do školky. Někdy je to taky samozřejmě i pomoc té mamince, třeba když si potřebuje zajít ke kadeřníkovi nebo si zařídí něco na úřadě. Takže my nabízíme možnost čtyřhodinového hlídání. Může přijít jednorázově, může si zakoupit permici a tím pádem to dítě může chodit pravidelně. Samozřejmě máme denní režim, začínáme v osm hodin a končíme ve dvanáct. Děti si hrají, ale mají i senzomotorické aktivity, takové psychomotorické cvičení, kdy každá lektorka je proškolená.”

Pidiškolka je vhodná pro děti od dvou let - a mohou nosit i pleny.

Lucie Zajícová, vedoucí Rodinného centra: “My rády přebalujeme. Takže není problém, když dítě nosí plenky, a ono i skupinové chození na nočník je docela prima, ty děti si to zkoušejí tou nápodobou. Takže kamarádka jde na nočníček, tak Pepíček jde taky.”

No a teď v únoru už také rodinné centrum zveřejnilo nabídku letních příměstských táborů, jejichž kapacita se poměrně rychle naplňuje. Letos to budou čtyři turnusy a děti se mohou těšit na Tajuplnou přírodu, sportovní a holčičí tábor a Cestu do pravěku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/studenka/11000041693/rodinne-centrum-zve-na-jarni-swap-senzohrani-a-pidiskolku