Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Fakulta veřejných politik SU otevřela dveře zájemcům o studium. Ptát se mohli na vše, co je zajímá

Opava |  | Opavský expres

Blíží se období přijímacích zkoušek a vysoké školy po celé republice se tak otevírají zájemcům o studium. Den otevřených dveří uspořádala i Fakulta veřejných politik Slezské univerzity v Opavě.

Fakultu veřejných politik Slezské univerzity v Opavě zaplnili zájemci o studium na této prestižní škole. Měli tak jedinečnou možnost prohlédnout si celou budovu, seznámit se se studijními programy a zeptat se na vše, co je zajímá.

Lada Dobrovolná, mluvčí FVP SU: “Jsou tady odborníci a akademici z každého z ústavů, čili umí jim říct o každém studijním programu všechno co je zajímá, jsou tady lidé ze studijního oddělení. To znamená, že se můžou zeptat i na takové věci jako je například stravování, ubytování studentů, nebo výjezdy do zahraničí v rámci erasmu. Zájem je každoročně velký, což nás samozřejmě hodně těší.”

V rámci Dne otevřených dveří měli zájemci o studium možnost si prohlédnout i specializované učebny. Jako například Snoezelen nebo Dentální hygienu.

Yvetta Vrublová, vedoucí Ústavu nelékařských zdravotnických studií FVP SU: “Dentální hygiena, ta je zařízena opravdu jak zubní ambulance, kde se studenti učí pracovat jednak na fantomech, které tam máme a jednak i sami na sobě, kdy se dívají zda mají kámen, umí odstraňovat kámen. Zároveň i v těchto učebnách probíhá edukace.”
Kateřina Janků, pedagožka Ústavu speciální pedagogiky FVP SU: “Naše snoezelenová místnost je velmi jedinečnou místností. V ČR máme pouze dvě místnosti na vysokých školách, a to v Brně a u nás. Používáme ji pro studenty, používáme ji pro výuku, používáme ji pro vědu, ale také tady chodí veřejnost, chodí tady lidi z praxe. Snoezelen je multismyslová místnost, která slouží jako podpora, nebo terapie, nebo jako relaxační místnost velmi jedinečně pro individuální klienty a je velmi přizpůsobivou.”

Každý z ústavů fakulty na Dni otevřených dveří prezentoval své studijní programy.

Yvetta Vrublová, vedoucí Ústavu nelékařských zdravotnických studií FVP SU: “Náš ústav nelékařských zdravotnických studií nabízí v současné době 3 studijní programy. Všeobecná sestra, Pediatrické ošetřovatelství a Dentální hygiena. Všeobecná sestra i pediatrické ošetřovatelství je zároveň i v kombinované formě, dentální pouze v prezenční. Teď se nacházíme v učebně pro pediatrické ošetřovatelství, kde se studenti učí pečovat o novorozence, vlastně dítě od období novorozence až do období dospívání.”
anketa: návštěvníci Dne otevřených dveří: “Mi se tady líbí ty učebny, že je to takové moderní a podali jsme si přihlášky už na pediatrickou a na všeobecnou sestru a teďka se koukáme po těch učebnách. Líbí se nám to, je to tady hezké.”
“To ošetřovatelství, tu učebnu a už máme podané i přihlášky na dětskou a všeobecnou sestru.”

Kromě specializovaných učeben má Fakulta veřejných politik i výukový byt vybavený pomůckami pro handicapované a výslechovou místnost.

Nahlásit chybu


K tématu

Kostel sv. Václava zažil inauguraci rektora Tomáše Gongola a dvou děkanů

20. května 2023 16:32 | Opava | Adéla Pluhaříková

Slezská univerzita v Opavě má nového rektora. Ve volbách jednohlasně zvítězil Tomáš Gongol. Vystřídal tak ve funkci Pavla Tuleju. Kromě nového rektora byli také inaugurováni děkani dvou fakult.

Jubilejní ročník festivalu Opavský páv představil desítky tuzemských i zahraničních filmů

31. května 2023 16:21 | Opava | Adéla Pluhaříková

Filmový festival studentských filmů Opavský páv oslavil desáté výročí. To že je páv celosvětově známí ukazovalo i množství přihlášených filmů, kterých bylo přes dvě stě. V rámci festivalu probíhaly kromě projekce také tematické workshopy, křest audioknihy nebo filmové kvízy či koncerty.

Studenti Slezské univerzity v Opavě natočili film o školách v Malém Tibetu

15. června 2023 21:09 | Opava | Jiří Cileček

Studenti oboru Multimediální techniky Slezské univerzity v Opavě přijali neobvyklou výzvu a v rámci svých bakalářských prací vyjeli v loňském roce do Ladakhu, který je také nazýván Malým Tibetem, aby tam natočili film o dětech, školách a přístupu ke vzdělání.


Startují stavební akce, začala oprava domu na Hřbitovní a chodníku v Bludovicích

Začíná stavební sezona, město v dubnu zahájilo několik investičních akcí. Mezi nimi je například revitalizace bytového domu nebo oprava poslední části chodníku v Bludovicích.

Sběrné dvory v Opavě jsou v neustálé permanenci. Nový, moderní sběrný dvůr se staví v Kylešovicích

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě provázejí komplikace, v ulici současně probíhá oprava domů

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Sdílko Poruba už klepe na dveře. Probíhat bude od 14. května v prostoru u Floridy

Poruba bude po dvouleté pauze opět patřit oblíbenému Sdílku. Probíhat bude od 14. května tentokrát na Hlavní třídě v prostoru u Floridy, který čeká celková revitalizace.

Odpadů bylo více a lidé méně třídili, Studénka zaplatila téměř jedenáct a půl milionu

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

V DK Poklad se rozdávaly Ceny Jantar. Umělci si za mimořádné výkony odnesli 15 skleněných sošek

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě se slavnostně předávaly moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2023. Na sedmém ročníku bylo ve všech kategoriích rozdáno celkem čtrnáct cen a také dvě ceny za celoživotní přínos.

Stovky vozidel a tisíce návštěvníků zahájily pod Slezskoostravským hradem veteránskou sezónu

Téměř čtyři stovky historických vozidel mohli návštěvníci vidět na prvního máje před slezskoostravským hradem. Už po desáté tu byla zahájena veteránská sezóna a do Slezské Ostravy se tak sjeli majitelé veteránů ze širokého okolí.

Na letním koupališti Jindřich už stojí nová skokanská věž a začíná stavba tobogánů

Na letním koupališti už stojí nová desetimetrová skokanská věž a do areálu byla přivezena i konstrukce na tobogány. Práce probíhají i na výstavbě volnočasového areálu v ulici Jurije Gagarina. Radnice věří, že firmy práce dokončí včas.

Moravskoslezský kraj pokračuje v opravě silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou

Včera 16:31 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 13. května začne další oprava části silnice na Praděd. Pracovat se bude na 740 metrech vozovky, které využívají hlavně turisté. Původní silnice mezi parkovištěm Hvězda a Ovčárnou už dosluhuje. Je potřeba zajistit stabilitu dalšího úseku a pracovat se bude i na odvodnění.

Muž si lehl si do kolejiště u Nového Jičína. Policisté ho stáhli 10 metrů před vlakem

Dnes 12:12 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Pohotová reakce dvou policistů a nasazení vlastních životů zachránilo 36letého muže před smrtí. V Šenově u Nového Jičína viděli policisté muže, který si lehl do kolejiště před přijíždějící vlak. Bleskově přiběhli a muže doslova strhli z kolejí těsně před vlakem a zachránili mu tím život.

Opavu navštívil Princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

Včera 21:37 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Opavské Senior taxi už má 1300 zaregistrovaných klientů. Služba je mezi seniory velmi oblíbená

Už čtvrtým rokem v Opavě funguje zvýhodněná služba Senior taxi. A je čím dál oblíbenější. V současné době ji pravidelně využívá na 1300 lidí ve věku 70 let více, pro které je určena.

V Chráněných dílnách Charity Opava vyráběli plyšové kamzíky. Stanou se maskotem Biskupských lesů

8. května 2024 21:26 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Nejdříve hasíky, teď kamzíky. Chráněné dílny Charity Opava, kde pracuje více než 160 lidí s různým hendikepem, nemají o zakázky nouzi. Aktuálně pro Biskupské lesy vyráběly plyšové kamzíky. Kamzíci jsou totiž nejvzácnější zvěří Jeseníků, kde lesy hospodaří.

Senior taxi v Opavě využívá čím dál více lidí. Využívat ho mohou senioři ve věku 70 let a více

8. května 2024 21:18 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Už čtvrtým rokem v Opavě funguje zvýhodněná služba Senior taxi. A je čím dál oblíbenější. V současné době ji pravidelně využívá na 1300 lidí ve věku 70 let více, pro které je určena.

Opavu navštívil princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

7. května 2024 9:51 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Takzvaná Komenda v Opavě se promění v moderní park pro všechny generace

6. května 2024 22:42 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

Fakulta veřejných politik SU otevřela dveře zájemcům o studium. Ptát se mohli na vše, co je zajímá
Vydáno 21. února 2024 20:38, Opava, Yvona Fajtová
Blíží se období přijímacích zkoušek a vysoké školy po celé republice se tak otevírají zájemcům o studium. Den otevřených dveří uspořádala i Fakulta veřejných politik Slezské univerzity v Opavě.

Fakultu veřejných politik Slezské univerzity v Opavě zaplnili zájemci o studium na této prestižní škole. Měli tak jedinečnou možnost prohlédnout si celou budovu, seznámit se se studijními programy a zeptat se na vše, co je zajímá.

Lada Dobrovolná, mluvčí FVP SU: “Jsou tady odborníci a akademici z každého z ústavů, čili umí jim říct o každém studijním programu všechno co je zajímá, jsou tady lidé ze studijního oddělení. To znamená, že se můžou zeptat i na takové věci jako je například stravování, ubytování studentů, nebo výjezdy do zahraničí v rámci erasmu. Zájem je každoročně velký, což nás samozřejmě hodně těší.”

V rámci Dne otevřených dveří měli zájemci o studium možnost si prohlédnout i specializované učebny. Jako například Snoezelen nebo Dentální hygienu.

Yvetta Vrublová, vedoucí Ústavu nelékařských zdravotnických studií FVP SU: “Dentální hygiena, ta je zařízena opravdu jak zubní ambulance, kde se studenti učí pracovat jednak na fantomech, které tam máme a jednak i sami na sobě, kdy se dívají zda mají kámen, umí odstraňovat kámen. Zároveň i v těchto učebnách probíhá edukace.”
Kateřina Janků, pedagožka Ústavu speciální pedagogiky FVP SU: “Naše snoezelenová místnost je velmi jedinečnou místností. V ČR máme pouze dvě místnosti na vysokých školách, a to v Brně a u nás. Používáme ji pro studenty, používáme ji pro výuku, používáme ji pro vědu, ale také tady chodí veřejnost, chodí tady lidi z praxe. Snoezelen je multismyslová místnost, která slouží jako podpora, nebo terapie, nebo jako relaxační místnost velmi jedinečně pro individuální klienty a je velmi přizpůsobivou.”

Každý z ústavů fakulty na Dni otevřených dveří prezentoval své studijní programy.

Yvetta Vrublová, vedoucí Ústavu nelékařských zdravotnických studií FVP SU: “Náš ústav nelékařských zdravotnických studií nabízí v současné době 3 studijní programy. Všeobecná sestra, Pediatrické ošetřovatelství a Dentální hygiena. Všeobecná sestra i pediatrické ošetřovatelství je zároveň i v kombinované formě, dentální pouze v prezenční. Teď se nacházíme v učebně pro pediatrické ošetřovatelství, kde se studenti učí pečovat o novorozence, vlastně dítě od období novorozence až do období dospívání.”
anketa: návštěvníci Dne otevřených dveří: “Mi se tady líbí ty učebny, že je to takové moderní a podali jsme si přihlášky už na pediatrickou a na všeobecnou sestru a teďka se koukáme po těch učebnách. Líbí se nám to, je to tady hezké.”
“To ošetřovatelství, tu učebnu a už máme podané i přihlášky na dětskou a všeobecnou sestru.”

Kromě specializovaných učeben má Fakulta veřejných politik i výukový byt vybavený pomůckami pro handicapované a výslechovou místnost.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000041667/fakulta-verejnych-politik-su-otevrela-dvere-zajemcum-o-studium-ptat-se-mohli-na-vse-co-je-zajima