Marlenka Cup v Opavě, kterou každým rokem pořádá SŠ hotelnictví a služeb a VOŠ Opava, má už mezi cukráři velmi dobrou pověst.
Martin Ruský, ředitel SŠHS a VOŠ Opava: „Máme sedmý ročník, setkávají se žáci oboru cukrář z nejrůznějších škol. O tuto soutěž i o samotný obor je v posledních letech velký zájem.“
Ale zpět k soutěži, jejímž stabilním partnerem je frýdecko-místecká společnost Marlenka.
Nšan Avetisjan, generální ředitel, Marlenka: „Hlavně aby soutěž přinesla radost a motivovala studenty. Když je to soutěž, tak je to zábavnější. Ten hlavní cíl je, aby to všem přineslo radost a novou zkušenost.“
Zadáním letošního ročníku byl desert alá Sacher.
Eliška Dernerová, předsedkyně poroty: „Hodnotíme chuť a vzhled finálního výrobku, ale také například organizaci a pořádek na pracovišti.“
anketa: soutěžící
„Chtěla jsem vyzkoušet něco nového.“
„Je to hodně rychlých čtyřicet minut.“
„Nejtěžší bylo hlídat čas.“