Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Adéla Pluhaříková

Dobrovolní hasiči v Opavě-Kylešovicích mají novou stanici

7. června 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Po necelých dvou letech se jednotka dobrovolných hasičů z Opavy-Kylešovic dočkala nové moderní stanice. Ta původní prošla poslední větší rekonstrukcí před zhruba 15 lety. Potřebám hasičů už ale dlouhodobě nevyhovovala. Chyběla zde šatna, školící místnost i zázemí pro cvičení. To už je ale minulostí.

Slezské divadlo uvedlo americký muzikál Za zvuku hudby

7. června 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Slezské divadlo uvedlo americký muzikál Za zvuku hudby z roku 1949. Je to podruhé, co se hraje v České republice. Naposledy se celosvětově oblíbený muzikál hrál více jak před dvaceti lety v pražském divadle Karlín.

Revitalizace Stříbrného jezera je u konce, letní sezóna je zahájena

31. května 2023 16:44 | Opava | Adéla Pluhaříková

Po dlouhých třech letech se konečně v Opavě veřejně zpřístupnilo Stříbrné jezero. Původně měla být stavba dokončena v prosinci 2021, ale stavbu zbrzdilo zvýšení hladiny jezera a přístavba odvodňovacích kanálů. Návštěvníci mohou už jezero bez problémů navštívit jak prostřednictvím nového podchodu tak lávky spojující jezero s Městskými sady.

Lichtenštejnská knížecí rodina v Opavě zahajovala výstavu

31. května 2023 16:34 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opava zažila nevídanou návštěvu. Pětičlenná delegace rodinných příslušníků knížecího rodu Lichtenštejnů přijela v rámci vernisáže výstavy Knížata z Lichtenštejna. Výstava nabízí rozsáhlou sbírku z České republiky i ze zahraničí a představuje historický význam rodu a jeho vliv na opavský region.

Jubilejní ročník festivalu Opavský páv představil desítky tuzemských i zahraničních filmů

31. května 2023 16:21 | Opava | Adéla Pluhaříková

Filmový festival studentských filmů Opavský páv oslavil desáté výročí. To že je páv celosvětově známí ukazovalo i množství přihlášených filmů, kterých bylo přes dvě stě. V rámci festivalu probíhaly kromě projekce také tematické workshopy, křest audioknihy nebo filmové kvízy či koncerty.

Opavský majáles změnil místo konání, přišlo více jak dva tisíce lidí

27. května 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opavský majáles 2023 letos proběhl na tradičním místě v Městských sadech a už po dvacáté sedmé. Návštěvníci zažili pořádnou nálož muziky na třech podiích, mezi hlavními taháky byl Ben Cristovao, Mucha nebo Pam Rabbit. Novinkou byla Opava stage určená pro umělce z Opavska. Součástí festivalu byla Family, Art nebo Chill zóna.

Na Těšínské proběhlo cvičení IZS, na tři hodiny byla uzavřena doprava na Zámeckém okruhu

27. května 2023 16:38 | Opava | Adéla Pluhaříková

Únik čpavku v opavských mrazírnách. Hasiči z Ostravy, Opavy a také jednotky dobrovolných hasičů z Hradce nad Moravicí. Ti všichni se zúčastnili taktického cvičení. Mimo to se prověřovalo fungování akustického varování obyvatel z vozidel Městské policie Opava a zhruba na tři hodiny byla uzavřena doprava na Zámeckém okruhu.

Ministr financí Zbyněk Stanjura navštívil Stříbrné jezero

27. května 2023 16:30 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opavu navštívil ministr financí Zbyněk Stanjura. Nejdříve se zastavil na Stříbrném jezeře, které je po revitalizaci a s primátorem Tomášem Navrátilem se prošel po tamní nové lávce. Následně pokračoval do Hlučína. Končí totiž první etapa revitalizace místní Štěrkovny za 644 milionů korun.

Opava zavádí dobrovolné třídění kuchyňského odpadu

24. května 2023 15:30 | Opava | Adéla Pluhaříková

Město Opava rozjelo unikátní projekt sběru kuchyňského odpadu. Chce tak naučit lidi, jak správně recyklovat přímo v kuchyni. Již brzy bude sběr kuchyňského odpadu povinný pro celou Českou republiku.

Slezské divadlo uvedlo komedii o lži a nevěře, jmenuje se Pravda

24. května 2023 15:30 | Opava | Adéla Pluhaříková

Slezské divadlo o víkendu představilo francouzskou komedii o lžích a nevěře s názvem Pravda. Příběh o dvou manželských párech mohou diváci shlédnout do konce června. Inscenace se nebude hrát v divadle, jak jsou diváci zvyklí, ale v klubu ART.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více