Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Adéla Pluhaříková

Proběhl již 15. ročník opavské olympiády pro handicapované

17. června 2023 17:15 | Opava | Adéla Pluhaříková

Už 15 let se setkávají děti i dospělí s handicapem na paralympiádě v Mařádkově základní škole. K soutěžícím dětem z mateřských, základních i středních škol se připojili klienti z chráněných dílen.

Šéfkuchaři představili speciality na Gastrodni, nechyběly vegetariánské pokrmy

17. června 2023 17:09 | Opava | Adéla Pluhaříková

Gastroden proběhl v Opavě už počtvrté. Šéfkuchaři a studenti opavské střední hotelové školy lidem během akce nabízeli nejrůznější speciality. Kromě degustačních nápojů nechyběla zvěřina, polévka s povidly nebo vegetariánské maso a také malá studentská barmanská show.

9. ročník Opavského robocupu, studenti programovali pohyb virtuálního robota

17. června 2023 17:06 | Opava | Adéla Pluhaříková

9. ročník Opavského robocupu je minulostí. Soutěž pro střední školy v programování robotických systémů pořádá ústav Informatiky Slezské univerzity a každoročně se jí zúčastňují desítky studentů.

Opava bojuje proti alkoholu a cigaretám u mladistvých

17. června 2023 17:06 | Opava | Adéla Pluhaříková

Město a nezisková organizace Elim Opava bojují proti prodeji alkoholu a cigaret mladistvým. Na problematiku upozornili ve veřejném prostoru zejména červnovými akcemi. Podle průzkumů začínají děti s cigaretami a alkoholem experimentovat už kolem desátého roku.

Druhý ročník opavského Biatlonu bez lyží proběhl pro základní školy i pro veřejnost

14. června 2023 16:50 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opavské středisko volného času zorganizovalo druhý ročník městského Biatlonu pro základní školy. Soutěžící z osmi škol nejen z Opavy poměřili své síly přímo v centru města. Absolutním vítězem byli studenti sedmé třídy z Masarykovy základní školy.

ZUŠ Open v Opavě proběhl v červeném kabátě, nechyběl tanec, hudba nebo pochod městem

14. června 2023 16:50 | Opava | Adéla Pluhaříková

Žáci ze všech oborů opavské zušky se představili na happeningu Colours of ZUŠ. Kromě pochodu napříč centrem Opavy proběhlo několik koncertů a vystoupení na třech různých místech ve městě. Akce proběhla v rámci celostátního festivalu základních uměleckých škol ZUŠ Open.

Proběhla studentská soutěž v míchání drinků Kofola Cup

14. června 2023 16:50 | Opava | Adéla Pluhaříková

Barmanská soutěž Opavské hotelové školy. Studenti několika oborů předvedli, co se během studia naučili a před porotou míchali drinky. Jejich úkolem bylo nejen předvést vypilovanou techniku při přípravě chutného nápoje, ale i volba marketingové strategie.

Na Opavský den dětí se připojily také složky IZS

10. června 2023 16:20 | Opava | Adéla Pluhaříková

Pojďme se ještě vrátit k prvnímu červnovému víkendu, kdy se v Opavě slavil den dětí. Do dvoudenního programu se zapojily záchranné složky, knihovny i školy. Zároveň odstartovalo sezonu městské koupaliště.

Skončila květnová výzva Do práce na kole v Opavě

10. června 2023 16:14 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opava se i letos připojila k celorepublikové kampani Do práce na kole. Chce tak přispět k lepšímu životnímu prostředí, tedy ulevit městu od automobilové dopravy, a podpořit zdravý životní styl občanů.

Opava darovala dva autobusy na Ukrajinu, budou nabízet zdravotnickou pomoc

7. června 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Město Opava darovalo neziskové organizaci dva městské autobusy, které budou sloužit na Ukrajině v osvobozených oblastí. Autobusy projdou úpravami, aby následně mohly sloužit jako hygienický a stomatologický.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více