Akce proběhla na zahradě hotelové školy, která byla pomyslně rozdělena na poloviny. Na jedné se podávala káva, alkoholické i nealkoholické drinky, pivo a víno. A naproti si návštěvníci vybírali z pestré palety pokrmů. U každého stánku kromě šéfkuchaře byli také studenti, kteří před zraky hostů připravovali speciality.
Milan Šmíd, zástupce ředitele, SŠHS a VOŠ Opava: "Naše škola je o tom, co se ti žáci naučí, jaké mají dovednosti, jak mohou fungovat v reálu a to je to, co bychom chtěli té veřejnosti ukázat. To si myslím, že by mělo být hlavní smysl té akce."
Adéla Pardy, studentka: "Pekli jsme koláče a tady připravujeme oplatky a na ochutnání z praxí máme fidorky, oreo a hvězdičky."
Z dalších dobrot, které studenti nabízeli návštěvníkům, to byla vepřová žebra, nakládaný hermelín, ale i kančí paštika, zvěřinový guláš nebo luštěninová polévka s rajčaty.
Václav Šmiček, šéfkuchař: "A další produkt, který nabízíme je vegetariánská verze masa. Jmenuje se to naturli a je to sójový a hrachový protein s jasmínovou rýží a s teryaki omáčkou."
Lidé za jídlo a pití platili speciální měnou, takzvaným hotelákem. Platidlo si museli předem koupit.
Anketa: "Vždycky je moc hezké, moc zajímavé, spousta dobrotek, vína, pití i pro děti zábava."
"Tak já jsem mile překvapen a spokojen, protože jsem přišel domů a potkal jsem kamaráda Marka, který mě nalákal. On je vlastně učitel hotelové školy. A vůbec jsem nevěděl, že to tady je."
Zpestřením akce byla barmanská show v podání studentů Terezy Vaňkové a Adama Černocha. Toho jsme představili jako vítěze Barmanské soutěže Opavské hotelové školy v minulém díle expresu.