Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

V letním kině proběhl festival Rocktherapy 2017

1. září 2017 13:55 | Orlová | Jan Varga

Orlová má za sebou další ročník hudebního festivalu Rocktherapy. Už od odpoledních hodin si mohli návštěvníci akce užít rokové kapely ze všech koutů republiky, ale také ze zahraničí. Také letos se pomáhalo potřebným. Vybranou finanční částku získají lidé po mozkové příhodě.

Lidé z kraje letos cestovali nejčastěji do Řecka

1. září 2017 13:51 | Celý MS kraj | Jan Varga

Lidé v kraji letos necestovali méně než loni. Nejčastější destinací, kam jeli relaxovat, bylo jednoznačně Řecko. Mezi další oblíbené země patří třeba Chorvatsko, ale také Egypt. Turisty hostil také náš kraj, nejvíce Slováky a Poláky.

Jaroslav Dušek přivezl do Karviné Čtyři dohody

25. srpna 2017 13:49 | Karviná | Jan Varga

Do Karviné přijel Jaroslav Dušek. V obřím stanu pod širým nebem se divákům představil v divadelní adaptaci světoznámého knižního bestselleru Čtyři dohody. Aby se mohla akce uskutečnit, museli organizátoři splnit jednu podmínku. Výdělek z představení bude darován potřebným organizacím.

Jaroslav Dušek přivezl do Karviné Čtyři dohody

25. srpna 2017 13:49 | Karviná | Jan Varga

Do Karviné přijel Jaroslav Dušek. V obřím stanu pod širým nebem se divákům představil v divadelní adaptaci světoznámého knižního bestselleru Čtyři dohody. Aby se mohla akce uskutečnit, museli organizátoři splnit jednu podmínku. Výdělek z představení bude darován potřebným organizacím.

Orlová dostane nové autobusové nádraží

23. srpna 2017 13:56 | Orlová | Jan Varga

Orlová dostane nové autobusové nádraží. Dělníci už v tuto chvíli pracují na jeho výstavbě. Nový terminál má lidem zajistit větší bezpečnost, dostupnost k informacím a hlavně zvýšit komfort během cestování. Náklady na výstavbu pomůže pokrýt dotace.

Orlovští dobrovolní hasiči oslaví 110 let sboru

18. srpna 2017 16:24 | Orlová | Jan Varga

Dobrovolní hasiči z Orlové se připravují na významné výročí. V rámci oslav samozřejmě nebudou chybět soutěže, dny otevřených dveří a další zajímavé aktivity, které si sbor připravil nejen pro své členy a příznivce, ale také pro širokou veřejnost. Na co vše se mohou lidé těšit, prozradíme v následujícím příspěvku.

SAM 2017 se nesl ve jménu radosti a vděčnosti

18. srpna 2017 16:22 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhl další ročník akce s názvem SAM. Areál evangelického kostela se tak znovu proměnil v místo setkání lidí, kteří se přišli pobavit, rozjímat o životních hodnotách a společně s přednášejícími hosty se zabývat důležitými společenskými tématy. Samozřejmě nechyběla dobrá muzika a bohatý doprovodný program.

Orlovský guláš získal v Karviné druhé a třetí místo

16. srpna 2017 12:36 | Karviná | Jan Varga

V karvinském areálu Lodičky se odehrála pravá nefalšovaná kuchařská bitva. V rámci pivních slavností se totiž v areálu sešly týmy s Karviné a Orlové, aby změřily síly v tom, kdo dokáže připravit ten nejchutnější guláš. U této výzvy jsme nemohli chybět a tak se podívejte, jak boj dopadl.

Na mši u vyhořelého kostela v Gutech přišly stovky lidí

16. srpna 2017 8:22 | Celý MS kraj | Jan Varga

Na místě vyhořelého kostela v Gutech se v neděli sešly stovky lidí. Konala se tam totiž mše svatá, kterou sloužil místní farář Kazimierz Plachta pod širým nebem. Vzácný dřevěný kostel ze šestnáctého století lehl minulý týden ve středu popelem. Počítá se ale s jeho obnovou.

V Orlové se natáčí snímek o důlním neštěstí

4. srpna 2017 14:06 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se natáčí film. Prostory bývalého dolu Žofie posloužili filmovému štábu Davida Ondříčka, který v nich natáčí scény pro nový dvoudílný televizní film Dukla 61. Ten zpracovává osudy horníků a jejich rodin, kterých se tragicky dotkla důlní nehoda, při které zahynulo přes sto havířů.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více