Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Knihovna pořádá čtenářskou soutěž Lovci perel

13. října 2017 13:07 | Orlová | Jan Varga

Lovci perel, tak se jmenuje soutěž, která v říjnu odstartovala v orlovské knihovně. Děti mají za úkol přečíst co nejvíce knih, které jsou označeny perlou, po přečtení odpovědět na pár otázek a získat tak svou vlastní perlu. Nejčtivější účastníci pak dostanou ceny.

V Orlové zemřel motocyklista po nárazu do auta

13. října 2017 9:46 | Orlová | Jan Varga

Na ulici Ostravská v Orlové došlo ke smrtelné nehodě. Ve čtvrtek odpoledne tam motocyklista narazil do odstaveného vozidla. I když se muže svědkové nehody snažili oživit, na místě zraněním podlehl.

Na Karvinsku zemřel motocyklista po nárazu do auta

12. října 2017 15:42 | Orlová | Jan Varga

Na Ostravské ulici v Orlové se ve čtvrtek po třinácté hodině stala vážná dopravní nehoda motocyklu. Pětapadesátiletému muži poskytovali první pomoc svědci nehody. Bohužel na místě zraněním podlehl.

V Ostravě proběhly Dny proti chudobě

12. října 2017 11:21 | Ostrava-město | Jan Varga

V Ostravě proběhly Dny proti Chudobě. Kromě seminářů a happeningů proběhla také setkání například u společného ohně. Organizátoři těmito akcemi chtěli upozornit na problémy lidí bez domova.

V Havířově prezentovali Zaměstnaneckou mobilitu

6. října 2017 11:10 | Orlová | Jan Varga

V rámci projektu Zaměstnanecká mobilita zaplatí Moravskoslezský kraj 300 ročních karet ODIS, které stejným dílem rozdělí mezi Karvinou, Havířov a Orlovou. Na radnice těchto měst se pak mohou žadatelé o bezplatné cestování do zaměstnání v rámci celého kraje a do krajské metropole Ostravy obracet. Náklady na projekt překročí 1,5 milionu korun. Vedení Orlové věří, že projekt bude úspěšný.

Orlová v plavecké soutěži vybojovala druhé místo

6. října 2017 11:08 | Orlová | Jan Varga

Město Orlová skončilo na druhém místě v plavecké soutěži měst. První příčku si opět podržel Bohumín. Zaplavat si a podpořit své město si v Orlové přišlo šest set šedesát sedm účastníků. Svou účastí akci opět ve velkém podpořily orlovské školy.

Knihovna nabídla tisíc vyřazených titulů k prodeji

6. října 2017 11:06 | Orlová | Jan Varga

Milovníci četby si opět přišli na své. Orlovská knihovna opět nabídla k prodeji vyřazené knihy, časopisy, ale také cédéčka. Prodej proběhl v rámci týdne knihoven, který nabídl i další zajímavé akce. Pojďme se podívat, jestli měli Orlovští o knihy zájem.

Dům seniorů Pohoda otevřel dveře veřejnosti

6. října 2017 11:04 | Orlová | Jan Varga

V Domě seniorů Pohoda otevřeli dveře veřejnosti. V rámci Týdne sociálních služeb se mohli zájemci přijít podívat, jak to v zařízení funguje, co může klientům nabídnout a také jak v něm probíhá všední život. Byli jsme se tam podívat i my a to zrovna, když se klienti věnovali kreativní činnosti.

V Gutech pracují archeologové, řeší i lidské ostatky

3. října 2017 13:02 | Celý MS kraj | Jan Varga

Na místě, kde stál vzácný dřevěný kostel v Gutech operují archeologové. V těchto dnech začínají se sondováním terénu pod půdorysem stavby. Podle prvotních zjištění jsou v její těsné blízkosti lidské ostatky. Než začne stavba nového kostela, bude nutné je přemístit.

Branného dne v Orlové se účastnila Národní domobrana

27. září 2017 14:18 | Orlová | Jan Varga

Orlovská radnice čelí kritice za akci s názvem Branný den. Tu v areálu letního kina uspořádala skupina “Bez zbrojáku” ve spolupráci s kulturním domem. Měli se jí účastnit také členové Národní domobrany, která je ministerstvem vnitra označena za extremistickou a nebezpečnou. Organizátoři ale kritiku odmítají.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více