Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Děti si užily svůj den v areálu letního kina

9. června 2017 11:08 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhl Den dětí. Akce, kterou každoročně pořádá Město Orlové, tentokrát za pomoci Domu dětí a mládeže, se konala v areálu letního kina a oproti loňskému roku, kdy musela být akce kvůli prudké bouři přerušena, bylo tentokrát počasí více než přející a tak si návštěvníci akci opravdu užili.

ZŠ Školní oslavila své čtyřicátiny akademií

9. června 2017 11:06 | Orlová | Jan Varga

Základní škola Školní má za sebou akademii. Výročí školy si přišli užít rodiče, děti, známí a také bývalí žáci. My jsme samozřejmě na této akci nemohli chybět a přinášíme vám ukázku z toho, jak škola čtyřicet let od svého založení oslavila.

Orlovské seniory navštívil taneční terapeut

2. června 2017 13:03 | Orlová | Jan Varga

Domov pro seniory Slezské Humanity si pro své klienty připravil opravdu vydařenou a nezvyklou akci. Seniory přijel rozveselit a také trochu rozhýbat choreograf, taneční terapeut a spolupracovník s Národním divadlem doktor Petr Veleta. Jestli se mu to podařilo se můžete přesvědčit v našem příspěvku.

Nová hasičská technika dala zabrat i dospělým hasičům

2. června 2017 13:01 | Orlová | Jan Varga

Dobrovolní hasiči z Orlové poruby mají novou techniku. Tu získali díky městu a nadačnímu fondu společnosti Agrofert. Z rukou starosty si ji slavnostně převzaly mladí členové oddílu, kteří ji také ihned vyzkoušeli. Za pár dnů pak posloužila i zkušeným hasičům v rámci soutěže.

V areálu letního kina proběhly oslavy města Orlové

2. června 2017 12:58 | Orlová | Jan Varga

Květen je za námi a Orlová má tedy za sebou také oslavy města. V areálu letního kina opět vystoupily známé hvězdy českého hudebního nebe, znovu si mohli orlovští užít nejrůznější atrakce a ochutnat mnoho připravených dobrot. Počasí se tentokrát rozhodlo akci podpořit a tak byl Den města Orlové opravdu krásný se vším všudy.

Den dětí na Masarykově náměstí v centru Ostravy se vydařil

2. června 2017 10:18 | Ostrava-Centrum | Jan Varga

Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz připravil velkolepou oslavu pro děti. Na Masarykově náměstí se rozprostřely stánky a atrakce, které nabídly širokou škálu zábavy. Pochvalovali si ji i pedagogové.

Výtvarné dílny v rámci Mezinárodního dne muzeí

19. května 2017 11:56 | Orlová | Jan Varga

Orlovská výstavní síň Muzea Těšínska opět přivítala základní a mateřské školy z Orlové. Tentokrát pro ně organizátoři měli připraveny výtvarné dílny. Ty se konaly u příležitosti mezinárodního Dne muzeí, který je svátkem všech výstavních síní a galerií. Co dětí vyráběli vám ukážeme v posledním příspěvku dnešního expresu.

Základní škola Mládí prožila "Barevný týden"

19. května 2017 11:54 | Orlová | Jan Varga

Na základní škole Mládí proběhl barevný týden, v rámci něj měli žáci každý den přijít do školy v předem vybrané barvě. Učitelé touto akcí chtěli v žácích probudit sounáležitost a hrdost na svou školu. Většina z nich neměla problém se akce zúčastnit. My jsme se do školy podívali ve čtvrtek, kdy měli žáci přijít oblečení do žluté barvy.

Orlova pokračuje v zateplování veřejných budov

19. května 2017 11:52 | Orlová | Jan Varga

Město pokračuje v zateplování veřejných budov. Práce právě probíhají například na budově městské policie, zateplují se domy na páté etapě a také se pokračuje na Doubravanu. V plánu jsou i dvě mateřské školy a také budova odboru dopravy městského úřadu. Jak práce probíhají jsme se byli podívat s naší kamerou.

Potápěči našli v orlovském rybníku vraky aut

11. května 2017 13:58 | Orlová | Jan Varga

Čtyři osobní automobily vylovili ve středu ráno potápěči ve spolupráci s policií a hasiči z rybníku zvaného Kozí Becírek v Orlové na Karvinsku. Auta byla pod hladinou s největší pravdě podobností již delší dobu. Policie nyní zjišťuje jejich poslední majitele i důvody, proč se jich zbavili.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více