Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Handicapované ženy se realizují v textilní výrobě

31. března 2017 12:06 | Orlová | Jan Varga

Firma Puntík dává práci ženám v těžké životní situaci. Ženy, které prošly zdravotními nebo psychickými obtížemi, v ní vyrábějí textilní a dekorativní zboží. Nová pobočka už funguje i v Orlové, i tam našlo práci několik místních pracovnic.

Děti v Muzeu Těšínska vyráběly velikonoční ptáčky

30. března 2017 14:10 | Orlová | Jan Varga

Orlovská pobočka Muzea Těšínska připravila pro orlovské děti tvůrčí dílny s velikonoční tématikou. Zájemci si mohli přijít vyzkoušet svou zručnost při tvorbě velikonočních výrobků. Jak se jim dařilo se můžete podívat v našem příspěvku.

Orlovského pohárku se zúčastnilo na 500 tanečníků

30. března 2017 14:08 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se uskutečnil první ročník taneční soutěže Orlovský pohárek. Té se zúčastnily taneční celky z mnoha měst a to nejen z kraje. Soutěžilo se v disciplínách jako je street dance, disco dance, show dance a představily se také mažoretky. Malou ukázku z toho, jak soutěž probíhala vám přinášíme v následujícím příspěvku.

Rekonstrukce lesoparku pokračuje podle plánu

30. března 2017 14:05 | Orlová | Jan Varga

Už dříve jsme vás informovali o tom, jak pokračuje rekonstrukce náměstí. Práce se ale posunuly také v lesoparku, druhé z největších investičních akcí města. Přibudou nové chodníky, veřejné osvětlení a mobiliář. Orlovští se ale musí připravit na určitá omezení během stavby.

Sbor GOA získal zlaté pásmo v Gymnasium Cantant

24. března 2017 12:03 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhl další ročník regionální soutěže pěveckých sborů Gymnasia Cantant. V rámci něj se opět představilo několik sborů z kraje i mimo něj. Smíšený pěvecký sbor Gymnázia a Obchodní akademie v Orlové si může opět udělat pomyslný zářez na pažbě. Umístil se ve zlatém pásmu a postupuje do dalšího kola, které proběhne v Brně.

Stavaři připravují náměstí pro práci archeologů

24. března 2017 12:01 | Orlová | Jan Varga

Práce na největší investiční akci Orlové pokračují. V rámci rekonstrukce náměstí už z jeho povrchu zmizel veškerý beton a pracovníci teď připravují terén pro archeology, kteří v brzké době rozjedou druhou část svého záchranného průzkumu. Více nám prozradí vedoucí stavby.

Orlovští chtějí vyhrát RBP Street Hockey 2017

24. března 2017 12:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Na základní škole Školní v Orlové se trénuje ze všech sil. Blíží se totiž velké finále soutěže RBP Street Hockey 2017, kam se orlovští školáci také probojovali. I když jsou už spokojení se samotným postupem, neskrývají ambice vyhrát. Finále proběhne dvacátého dubna.

Největší investiční akce Orlové jsou v plném proudu

22. března 2017 13:30 | Orlová | Jan Varga

Práce na dvou největších investičních projektech v Orlové pokračují. Z plochy náměstí v centru zmizel veškerý betonový povrch a slovo teď opět dostanou archeologové. Postoupilo se také v renovaci lesoparku, Orlovští se tam ale musejí připravit na některá omezení.

V orlovské nemocnici proběhl Den ledvin

17. března 2017 15:30 | Orlová | Jan Varga

V Orlovské nemocnici proběhl Den ledvin, v rámci něj mohli zájemci projít preventivním vyšetřením a zjistit tak, v jakém zdravotním stavu se nacházejí. Nemocnice pořádá několik podobných akcí do roka a návštěvnost je vždy vysoká, protože lidé mohou vyšetření absolvovat bez doporučení svého obvodního lékaře.

Gracia Orlová letos proběhne, ohrožen je Zlatý kahanec

17. března 2017 15:28 | Orlová | Jan Varga

Gracia Orlová se letos pojede. I přes původní obavy, že se nepodaří na tradiční závod sehnat peníze, se nakonec pořadatelům finanční krytí podařilo získat. Kraj nakonec přislíbil soutěž podpořit. Původní žádost organizátorů o čtyři sta tisíc korun totiž nejdříve zamítl. Organizátoři ale ještě nejsou bez obav, peníze totiž ještě musí schválit krajští zastupitelé.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více