Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

V Orlové probíhá jarní úklid chodníků a cest

5. dubna 2016 14:28 | Orlová | Jan Varga

Jarní úklid cest a ulic v Orlové je v plném proudu. Firma SMO na práce nasadila nejen své zaměstnance, ale také lidi registrované na pracovním úřadu. Práce postupují po jednotlivých úsecích a v následujících dnech budou ještě pokračovat.

Kriminalita v Orlové za první čtvrtletí

5. dubna 2016 14:26 | Orlová | Jan Varga

Aktuálně z Orlové

Krasobruslařský klub oslavil 20 let existence

5. dubna 2016 14:25 | Orlová | Jan Varga

20 let krasobruslařského klubu si o víkendu připomněli jeho členové a příznivci. Při této příležitosti se konala exhibice na zimním stadionu, kam se sjeli současní i bývalí krasobruslaři. Jak dvacetiletou éru hodnotí trenérka Věra Kramná, se můžete podívat v následujícím příspěvku.

Nové CT v karvinské nemocnici slouží i Orlové

1. dubna 2016 13:52 | Orlová | Jan Varga

Nový, výkonnější a šetrnější k pacientům. Takový má být nový počítačový tomograf nebo CT, který tento týden slavnostně uvedla do provozu nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj. Přístroj bude sloužit také pacientům z Orlové.

Pomoc pro Ukrajinu a psy v orlovském útulku

1. dubna 2016 13:46 | Orlová | Jan Varga

Pokud máte jídlo navíc nebo nepotřebné oblečení, deky a přikrývky, neváhejte je věnovat potřebným. Dětský parlament Orlová totiž rozjíždí sbírky na pomoc lidem na Ukrajině a psům v orlovském útulku. Jak můžete přispět vám prozradíme v následujícím příspěvku.

Na některých objezdech je nutné dát přednost zprava

30. března 2016 13:58 | Orlová | Jan Varga

Na některých kruhových objezdech je nutné dát přednost zprava. Vyplývá to z nové silniční vyhlášky, podle které není povinné upravovat dalším značením přednost v jízdě při vjezdu na objezd. Nová pravidla zatím v kraji dopravu nekomplikují.

Lidový rok přiblížil, jak se žilo v Orlové v 19. století

30. března 2016 11:50 | Orlová | Jan Varga

Jak se žilo v devatenáctém století. To se snaží žákům orlovských škol přiblížit akce s názvem Lidový rok. Děti se na ní seznámily se zvyklostmi a kulturou svých předků, kteří žili v orlovském regionu. Několika denní akci pořádá folklorní spolek Olšina.

Stanislav Kolíbal po letech vystavuje v Orlové

29. března 2016 14:53 | Orlová | Jan Varga

Orlová má po Petru Bezručovi další významnou osobnost, která se stala čestným občanem města. Pamětní list si z rukou starosty převzal výtvarník a sochař Stanislav Kolíbal, který do rodné Orlové po letech přijel zahájit výstavu svých uměleckých děl.

Senioři v Domově Vesna zdobili velikonoční perníčky

29. března 2016 14:51 | Orlová | Jan Varga

Teď se ještě ohlédneme za Velikonoci. Jak se zdobí perníky, si mohli vyzkoušet senioři v Domově Vesna, pro které byl připraven velikonoční workshop. Někteří z nich si tuto činnost vyzkoušeli poprvé v životě. Jak se jim dařilo se podívejte v následujícím příspěvku.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více