Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Popraskaly autobusové zálivy, oprava ulice T. G. Masaryka se tak protáhne o několik týdnů

8. června 2020 21:55 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Oprava střední části frekventované třídy T.G. Masaryka ve Frýdku se komplikuje. Původně měla být do týdne hotová, jenže kvůli nově popraskaným betonovým autobusovým zálivům se oprava protáhne až do 26. června. Stejně tak se zvednou i náklady, z původních dvou na více než tři miliony korun.

Plavci se nemohli dočkat otevření Aquaparku Olešná. Zahájil už i letní sezónu

8. června 2020 21:35 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Aquapark Olešná bude mít otevřeno i v září. Nucenou přestávku v době pandemie využil k údržbě, která se dělá pravidelně na podzim a po rozvolnění opatření opět přivítal nadšené návštěvníky, samozřejmě za dodržení všech nařízení. Prvního června navíc oficiálně zahájil sezónu i letní aquapark.

Květinová výzdoba už zkrášluje Frýdek-Místek, vysazeno bude 13 tisíc předpěstěných sazenic

8. června 2020 21:17 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pohled na květiny zmírňuje stres a napětí. Tradičně jako každý rok už má Frýdek-Místek v plném proudu výsadbu letních květinových záhonů. Na frekventovaných místech města v nich bude dohromady více jak 13 tisíc předpěstěných sazenic a k tomu se přidají i desítky rozmístěných květinových nádob.

Motorkář narazil při předjíždění u Kozmic do náklaďáku a málem přišel o život

5. června 2020 19:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Vážná nehoda se odehrála ve čtvrtek odpoledne u Kozmic na Hlučínsku. 51letý motorkář se tam při předjíždění střetl s protijedoucím nákladním autem. V ohrožení života ho pak transportoval vrtulník do nemocnice.

Za záchranu mladé poštolky si ostravští hasiči vysloužili potlesk

5. června 2020 11:58 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští hasiči vyjížděli k záchraně poštolky, která uvízla v ochranné síti na balkonu ve třináctém patře. Protože v bytě nikdo nebyl doma, museli k poštolce slanit z bytu o patro výš. Po úspěšném zákroku si vysloužili od okolních obyvatel úctyhodný potlesk.

Jubilejní dvacátý ročník Dnů NATO 2020 bude! Ale bez návštěvníků

4. června 2020 18:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Jubilejní dvacátý ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky bude mimořádný. Poděkuje všem, kteří nás chrání, ale diváci se na plochu nedostanou. Zážitek budou muset sledovat mimo letiště nebo díky kamerám online.

Sleva na nájemném 30 procent, Frýdek-Místek pomůže drobným podnikatelům

4. června 2020 17:50 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek podpoří drobné podnikatele. Zastupitelé jim na svém jednání schválili prominutí 30 procent nájemného z užívání městských nebytových prostor a pozemků. Více než 4 desítkám obchodů odpustí magistrát dohromady nájem za více než čtvrt milionu korun.

Kdo si nepřeparkuje auto, zaplatí jeho přesun i pokutu. Frýdek-Místek zahájil blokové čištění ulic

4. června 2020 17:20 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frekventovanou ulici 8. pěšího pluku v Místku čeká v neděli blokové čištění. Řidiči by na to rozhodně neměli zapomenout. Každý, kdo tam nechá stát své auto, tak ho nemusí najít na původním místě a navíc zaplatí pokutu i náklady spojené s přesunem.

Krajiny a lidé očima Jaroslava Homolky. 300 děl, která vznikla za 60 let

4. června 2020 16:47 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Krajiny a lidé, takový je název výstavy významného umělce regionu Jaroslava Homolky. Na Frýdeckém zámku představil část malířských a grafických děl, která vznikla v průběhu šedesáti let jeho kariéry. Své náměty čerpal především z Beskyd a Valašska.

Řidič chtěl přebrodit rozvodněnou Morávku, auto mu strhl proud a uvízla v něm žena i pes

2. června 2020 12:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Chtěl si zkrátit cestu přes rozvodněnou řeku a ohrozil přitom všechny v autě. Silný proud řeky Morávky mezi obcemi Raškovice a Výšní Lhoty totiž auto strhl a unášel několik stovek metrů. Řidič se dostal na břeh, ale v autě zůstala žena a malý pes. Zachránili je až přivolaní hasiči, kteří museli navíc čekat do druhého dne, než opadne voda a pomocí vyprošťovacího pásového transportéru auto z řeky vytáhli.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více