Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Ve Fulneku shořela zděná stodola, chytila od krbových kamen

26. května 2020 14:21 | Nový Jičín | Jiří Cileček

O krásnou zděnou stodolu přišel v úterý majitel z Fulneku. Zničil ji totiž požár, který vznikl od krbových kamen uvnitř. Nikomu se nic nestalo a škoda byla vyčíslena na 180 tisíc korun.

V Ostravě vyvíjejí příruční dýchací sady. Nejlehčí láhev s kyslíkem si bude moci koupit úplně každý

26. května 2020 10:32 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Kyslíková láhev pro každého. Světový nápad, se kterým přišel ostravský Cylinders Holding. Na jeho vývoji začal nově spolupracovat s Vysokou školou báňskou. Dýchací sady by měly být přenosné a snadno dostupné.

Šedesátiletý muž chtěl v Ostravě vyskočit z okna ve čtvrtém patře, zachránili ho strážníci

26. května 2020 9:50 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Blesková reakce ostravských strážníků zabránila tragédii. V jednom z porubských bytů pomáhali řešit rodinné neshody a šedesátiletý muž se přímo před nimi rozhodl vyskočit z okna ve čtvrtém patře.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 25. 5. 2020

25. května 2020 14:21 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Důl Darkov zastavil těžbu uhlí, v podzemí zůstal omezený počet lidí

25. května 2020 11:12 | Karviná | Jiří Cileček

Vedení společnosti OKD rozhodlo o zastavení těžby uhlí na Dole Darkov. Provoz je omezen pouze na bezpečnostní minimum a v podzemí se pohybuje zhruba 150 zaměstnanců.

Celá země dál rozvolňuje, na Karvinsku ale některá omezení kvůli Covid-19 stále platí

24. května 2020 17:27 | Karviná | Jiří Cileček

Kvůli situaci na Dole Darkov se v pondělí na Karvinsku nezruší některá vládní nařízení. V neděli odpoledne to oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Po nehodě na Bruntálsku zemřel pětadvacetiletý motorkář

23. května 2020 8:12 | Bruntál | Jiří Cileček

Nehoda s tragickými následky se stala v pátek odpoledne poblíž obce Dolní Václavov na Bruntálsku. Záchranáři dostali informaci o střetu motorky s osobním autem po půl páté. Okamžitě na místo vyrazily všechny složky IZS a vzlétl i vrtulník LZS z Ostravy.

Hotovost by se měla používat jen minimálně, na hrady a zámky nejlépe s elektronickou vstupenkou

22. května 2020 13:09 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hrady, zámky a muzea v Moravskoslezském kraji postupně obnovují provoz. Návštěvníky ale čeká řada změn, při vstupu budou muset dodržovat hygienická opatření, rozestupy , v prohlídkových skupinách bude snížený počet lidí a doporučuje se i nákup vstupenek online.

Podvodník okradl téměř stoletou seniorku z Ostravy. Vydával se za pracovníka úřadu a vloudil se jí do bytu

22. května 2020 10:57 | Ostrava-město | Jiří Cileček

O tisíce korun přišla téměř stoletá seniorka z Ostravy. Do bytu se jí pod záminkou úředníka vloudil neznámý muž, v nestřežené chvíli jí ukradl peníze a poté utekl. Už po něm pátrá policie a není vyloučeno, že podvodník takto okradl mnohem víc lidí.

Ostrava chce prodat pozemky v centru i v průmyslové zóně Mošnov

21. května 2020 13:48 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava chce přilákat investory, kteří vytvoří nová pracovní místa. Nabídne jim proto k prodeji pozemky v centru města i v malé rozvojové zóně u ostravského letiště. Podmínkou bude, že zájemci přijdou se smysluplným návrhem pro jejich využití.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více