Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Ostrava schválila další podporu podnikatelům, dostanou 43 milionů korun

20. května 2020 19:39 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava rozdá podnikatelům dalších 43 milionů korun. Jde o finanční podporu z Programu 100. Díky ní bude jednotlivým zájemcům, které výrazně postihla pandemie koronaviru vyplacena částka až do výše 100 tisíc korun. Peníze získá skoro třináct stovek podnikatelů. Jsou mezi nimi například restaurace, kadeřnictví a drobné firmy.

Ostrava připravuje prodej opravny tramvají. Zájem mají dva velcí investoři

20. května 2020 17:29 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava rozhodla o dalším osudu opravny tramvají Ekova Electric. Firmě v posledních letech výrazně ubylo zakázek, navíc by potřebovala obrovské investice. O společnost už projevili zájem dva investoři, Škoda Transportation a holding Czechoslovak Group. Město s nimi teď bude jednat o podmínkách prodeje.

Testování horníků na Dole Darkov odhalilo už 113 nakažených

19. května 2020 9:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Obavy havířů z Dolu Darkov a jejich rodin se potvrdily. Testování nařízené hygienou odhalilo další nakažené, ke středečnímu dopoledni jich je 113.

Tragédie v Havířově! Při požáru bytu zemřely dvě děti, třetí zachránil soused

18. května 2020 17:35 | Havířov | Jiří Cileček

Obrovský požár zachvátil jeden z bytů v Havířově-Šumbarku na ulici SNP. Bohužel měl tragické následky, o život přišly dvě malé děti. Třetí vynesl z bytu v náručí duchapřítomný soused, který si požáru všiml. K dalším dětem už se kvůli ohni nedostal. Lékaři je hodinu oživovali, ale marně.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 18. 5. 2020

18. května 2020 15:36 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Na Karvinsku zkolaboval cyklista, oživoval ho lékař v civilu

18. května 2020 12:45 | Havířov | Jiří Cileček

V Horním Těrlicku na Karvinsku zkolaboval v neděli devětašedesátiletý cyklista. Náhodou byl poblíž lékař v civilu, který zjistil, že muži selhalo srdce a začal ho okamžitě oživovat. Přivolaní záchranáři pak použili defibrilátor a jakmile muži začalo bít samo srdce, ve vážném stavu ho převezli do nemocnice v Havířově.

Na Dole Darkov začali v pondělí ráno plošně testovat horníky

18. května 2020 10:02 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zaměstnance Dolu Darkov překvapili v pondělí ráno hygienici. Na dole i na úpravně totiž začalo plošné testování na koronavirus. Do desáté hodiny dopoledne zdravotníci otestovali na 500 lidí. Důl už eviduje 21 nakažených a opět přes šest desítek zaměstnanců v karanténě.

Hasiči zachraňovali v Ostravě psa uvízlého v rouře

17. května 2020 18:15 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Další neobvyklý zásah mají za sebou ostravští hasiči. V Hrabůvce doslova vykopávali středně velkého psa, který uvízl v plastové rouře. Zásah zvládli na jedničku, vyvázl bez zranění.

Na Dole Darkov přibyli nakažení horníci, koronavirus chytilo i několik členů jejich rodin

17. května 2020 16:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hygienici v neděli potvrdili už 17 nakažených horníků. V pátek to přitom bylo 11 havířů a daších 51 v karanténě. Podle vedoucí krajské hygienické stanice navíc nemoc chytilo i několik rodinných příslušníků. Informaci přinesla v neděli odpoledne ČTK.

Motorkář v Trojanovicích narazil do odbočujícího auta. Jeho spolujezdkyně skončila v ohrožení života v nemocnici

17. května 2020 16:02 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Tři zraněné si vyžádala sobotní srážka motorky s osobním autem v Trojanovicích na Novojičínsku. Nehoda se stala při odbočování osobního auta. Padesátiletou spolujezdkyni o rok mladšího motorkáře transportoval do nemocnice v ohrožení života vrtulník.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více